Tapahtumia tai sitten ei

 Hearts mini graphicsKun on kerran kuullut Franz Schubertin laulusarjan Winterreise,  jos se eka kerta menee sydämeen, niin Wilhelm Müllerin runot kulkevat vuosikymmeniä kanssasi.  Omalle tielleni on osunut 99% loistavia tulkintoja vuodesta 1980 (?) lähtien, silloin Schubert-Mülleriin Naantalin kirkossa eläytyi Martti Talvela. Matkalle on osunut koskettavasti myös Tom Krause ja monta monta muuta, erilaisia, mutta vain yhden musiikkijuhlaesityksen olisin voinut jättää väliin muutama vuosi sitten.

 

Nyt, kurjan, uuvuttavan, yksinäisen puolentoista vuoden jälkeen Peter Mattei ja hänen uusi pianistinsa David Fray avasivat taas Wanhalle Rouvalle oven sinne missä olen aina voinut hyvin: musiikkiin.Music mini graphics Music mini graphics Music mini graphics

 

Mattei ja Fray tekivät tunnin ja 20 minuutin aikana mahdottoman urotyön kolean kalseassa Turun Konserttisalissa. Minulla oli onnellinen selkänoja siinä kun olen usein kuunnellut tämän taiteilijan esityksiä verkossa, niin että nyt kun pääsin eka kerran kuulemaan häntä livenä, pystyin nauttimaan. Koko esityksen ajan olin kuin transsissa - melkein Wanhalta Rouvalta loppuivat sanat backstagella (riittävästi kuitenkin..  på svenska!😉)

 

Miinuksen annan Turun Musiikkijuhlille siitä, kun tuossa kuuluisassa peltitynnörissä (= konserttisalissamme) ei oltu vedetty lavan takaseinän verhoja kiinni ja flyygelin kansikin oli apposen auki. Kyllä Musiikkijuhlien mainoslogo olisi erottunut verhoistakin. 😠 Korvaparkamme!

 

Mutku kovaan kaikuun tottui ja pystyi keskittymään taiteilija Mattein ääneen ja runojen tulkintaan, niin..♥🤩

 

Muutaman itku lähellä -tilanteen jälkeen olin kerran purskahtaa nauruunkin (onneksi oli maski!), kun Mattein tulkinnallisesti liikkuessa ja ottaessa joskus kiinni flyygelin nostetun kannen reunasta tuli mieleeni, että auts!😮 mitä jos kansi rämähtäisi alas..

 

Noh nii, tässä yksi ilmainen linkki noin vuodelta 2016, tekstitetty på svenska: https://www.svtplay.se/video/21289511/peter-mattei-sjunger-winterreise?id=erJ9kvM.

 

💋♥Ja hyvää syntymäpäiväyötä Pariisiin..Birthday mini graphics

 

* * * * * *  Jatkoa Kansallisen epäonnistumisen päivänä

 

Viime toivo

 

Siellä täällä puissa voi värikkään lehden nähdä,

ja usein ajatuksissani

puiden edessä seison.

 

Katselen yhtä lehteä,

siihen toivoni ripustan;

jos tuuli leikkii lehdelläni

vapisen kauttaaltani.

 

Oi jos lehti putoaa maahan

kaatuu toivoni sen mukana;

itsekin heittäydyn maahan

itkemään toivoni haudalla.

Autumn emoticons

 

(Laulun Viime toivo - Letze Hoffnung) suomennoksen tekijän nimeä

en TMJ:n tekstilipareesta löytänyt.)

 

Siis näin:

jos rokottamattomien koronapommien leviäminen taas sulkee kulttuurilaitoksien ovia, niinku uhkaavalta näyttää, niin..😠😥

P.S. Spontaanin halauksen sain kanssani konsertissa olleelta 🙂ystävältä (eläköön työterveys!😉) ja backstagen 💋sankarilta♥.

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 11:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

08.04 | 18:10

☺♥

08.04 | 09:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

23.03 | 19:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?