Tapahtumia tai sitten ei

Kullervo, näytelmä viidessä näytöksessä. (Toinen näytös: Metsäinen seutu. Kullervo paimenena tulee, sivullaan vyössä riippuu tuohikontti ja torvi.)

"Tässä lakeus, jota jo kiivaasti nähdä himosin, tunkeissani läpi tiuhan metsän. Äärettömäksi sen luulin, mutta vapaasti hengitän taas ja lepään kunnes jähtyy otsani; sillä olihan metsäsä kuumempi kuin tässä paistavan auringon alla. - Aurinko, pyöri kiireesti lännen alesmäkeä ja päivästä päätös tee! Tätä pyytää paimen, joka loimostas ja kääntelevästä varjosta ajan kulkua mittailee. Varjo lännestä itään kiertyy, päinvastoin sinun tarhas juoksua, joka koillisesta alkaa ja päättyy luoteiseen, piirtäen avaruuteen ankaran kaaren. Heleä loimo, sinä kultaisia säteitäs..... Oi Kullervo! käytkö polkuja kurjan paimenen? Niinpä käyt, mutta pilkaksi käyt tämän yhden päivän ja vihasi aittaan, sydämmeesi, kokoilet myrkkyä myrkyn päälle, ja tämä ihanata on. - Mutta kuinka seisoo varjo nyt? Ihan pohjaa kohden, nyt puolipäivä on ja paimenen syödä pitää. syön, mutta pilkaksi syön, pilkaksi. Mitä annettiin evääksi paimenelle? (Ottaa leivän kontistansa.) - Oletpa sileä päältänähden, mutta sisässäsi ehkä silkkoa löytyy. (Leikkaa veitsellänsä leipää.) Mikä vastus siinä? Kivi leipääni leivottu on, ja siihen veitseni pilasin, veitseni, muisto isältäni.  - - - "

Aleksis Kiven valitut teokset. Kustannusosakeyhtiö Otavan kirjapaino Helsingissä  1928.

 

 

❤❤❤

 

Aika pian on myös Suomen itsenäisyyspäivä ja Jean Sibeliuksen syntymäpäivä:

 

https://areena.yle.fi/1-4302782

 

RSO, Lintu ja Sibeliuksen Kullervo

 

  • 1 h 17 min, ke 6.12.2017
  • toistaiseksi

 

❤💋Radion sinfoniaorkesteri, Polyteknikkojen kuoro, Eesti Rahvusmeeskoor ja ❤💋kapellimestari Hannu Lintu esittävät Jean Sibeliuksen Kullervon op.7. Musiikkitalo 6.12.2017. Ohjaus Anu Holttinen.

 

 

😥..

 

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 11:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

08.04 | 18:10

☺♥

08.04 | 09:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

23.03 | 19:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?