Tapahtumia tai sitten ei


..  mutta ennen kaikkea musiikista? Joskus kirjoistakin.Wanha Rouva on paennut tällä(kin) viikolla käytännön puuhia toisten tuottamiin ajatuksiin ja elämyksiin, nauttinut hiljaisuudesta silloin kun yläkerran nuoriso (?) ei ole bilettänyt tai tehnyt remonttia.RSO:n kaksi edellistä live-verkkokonserttia (14. ja 19.5.) olivat sitä luokkaa, niin ♥koskettavia, etten kykene niistä ajatuksiani ja tuntemuksia kirjoittamaan - vielä.  Niin monta asiaa oli ja on noihin konsertteihin kytkettynä. Suurin niistä on ehkä kiitollisuus. 💋


Kauden 💔viimeinen RSO-konsertti  on

 

Pe 28.5. 20:00
Kiitos Hannu!
Musiikkitalo, KonserttisaliMutta tänään riemastuin Sebastian Fagerlundin teoksesta joka soi lauantain epäkiitollisella ohjelmapaikalla TV:ssä (klo 12.45). Konserttitaltiointi vuodelta 2018.

https://areena.yle.fi/1-4287753#autoplay=true.  Raikas, railakas, monivivahteinen Water Atlas, hyvänmielen aivoja ja sydäntä ja silmiä virkistävä teos. 🙂 Kiitos Basse, taas kerran!

 


Ajatella, mitä kaikkea menettävätkään ihmiset jotka eivät halua kuulla ja kuunnella 'uutta musiikkia'!

 

 

Wanha Rouva oli tänään vähän nuutuneena miettinyt kaikenlaista kuten tekemättömiä töitä, mutta mielialani raikastui heti, kun nämä Bassen wateratlakset kajahtivat kaiuttimista ja samalla ajatukset karkasivat kaikkiin niihin ihaniin, kohta kymmeneen vuoteen kun Helsingin Musiikkitalo on ollut ilonamme. 🤩  Talo ja sen tarjonta.. ♥ Kaikki ystävät ja tutut joita siellä olen säännöllisesti tavannut. Joiden kanssa on voinut puhua muustakin kuin musiikista. Lika barn leker bäst? 😉

- Taisin hehkuttaa aika tavalla kaikkea sitä Musiikkitalon kävijäkyselyssä, kun arpaonni singahti nimelleni..

 

 

Sanomalehdet. Aamutuimiin aivonystyröille voimistelua. Pöytää suttaavat paperilehdet käsittelyyn ensiksi, myöhemmin tarkennukset digiversioista.

 

Wanhan Rouvan tapa haluta vaihtaa ajatuksia milloin mistäkin esiin nousseesta jutusta on kyl aika rasittavaa Rakkaille Nuorille, joille tavan takaa soitan kun olen löytänyt lehdistä muka jotain erikoisen mielenkiintoista josta kaipaisin jotain selvennystä tai haluaisin ainakin vaihtaa ajatuksia. Kas nuoret tietävät ja/tai osaavat järkeillä vastauksiakin Wanhan Rouvan pohdintoihin!🤨Muutamana aamuna olen yllättänyt itsenikin syventymällä esimerkiksi seuraavanlaisiin juttuihin:


"Aivot ymmärretään usein väärin, sanoo professori Kai Kaila" syntymäpäivähaastattelussaan (HS 22.5.), 👍
"EU-politikka ei ole vain euroja"; "Turvallisuus syntyy vastuulla arjessa"; "Suomen raja on Ceutassa" (HS 21.5.). - Tiesitkö googlettamatta, missä on Ceuta ja miksi se on Suomelle tärkeä? Minä en olisi tiennyt.


"Isompikin kappale menee hiukkasten haamutilaan" (HS 20.5.). Vau!😮 Järjettömän vaikea, mutta HS-toimittaja Miina Viljanen on hyvin asetellut asiat.
 "Silloin täytyy aina mennä, kun se on toiselle tärkeää", kolumni Hesarissa 20.5., ei yllättävää, mutta tieto saattaa unohtua.


Hesarin pikku-uutisissa tänään mm. "Kuusi turkulaisravintolaa Suomen 50 parhaan joukossa" (jokunen niistä Wanhan Rouvankin tuttuja);  "Kuutteja arvioidaan syntyneen yli 80".👍

 

Tämänpäiväinen Hesarin liitelehti  VISIO on vielä tutkimatta, siinä kaikki jutut näyttävät olevan mielenkiintoisia paitsi se yksi kiinalaisen automerkin esittely.Kuuteista tulikin mieleen, että jokohan Saimaalla on vesi laskenut sen verran, että Pullervo pääsee lötköttelemään kivelleen.  Ei ollut. https://wwf.fi/luontolive/norppalive/, mukana ääni, aaltojen loiskintaa joka on aika viihdyttävää silloinkin kun norpat pulikoivat muualla. 🙂

 Pullervo voimistelee, Siiri vasemmalla lötköttää.

 


Seilissä haudotaan https://saaristomeri.utu.fi/osprey/ ja toivotaan, että munarosvovarikset pysyvät kaukana!👍