Tapahtumia tai sitten ei

.. siis närheen, sinitiaiseen ja muihin pienempiin ja suurempiinkin, vähän tutumpiin kuten naakka, harakka ja varis! 🙂

Olen nyt passiivisena (?) lintuharrastajana addiktoitunut WWF:n Luontolive-Talvilintu -sivustoon, https://wwf.fi/luontolive/talvilintu/, sillä jonkinkokoisia lintuja pitää aina olla - kun Saaristomeren sääksien pesäkin on tyhjillään. Niidenkin.  Musiikkitalokin.😥

Parempi edes nämä linnut periaatteella ”sä kaunehin oot kun muita ei oo”, linnuista siis. Saa ajatella niin kuin kukin osaa. Harmaaseen talviturkkiin jo vaihtanut pullea oravakin, jonka häntä on aivan nuottiavaimen muotoinen, ja nuorempi, jonka turkin vaihto on vielä kesken, vierailevat ahkerasti talvilintujen ruokintapaikalla jonne joulun kunniaksi oli viety lyhde ja pienen pieni joulukuusikin.

 

Mutta on Wanha Rouva hiukan harrastanut muutakin. Olen onnistunut saamaan henkilökohtaisen lääkärisuhteen Turun kaupungin terveydenhuollossa!👍 Jos vielä ratikka-asia ja suunniteltu Jokilautta haudataan Aurajoen liejuun, olen ikuisesti kiitollinen enkä motkota mitään paikallisesta kuntapolitiikasta – kun nyt uuden Konserttitalon paikkakin on läpäissyt ensimmäiset kovat kiistat ja ehkä rakentaminenkin joskus alkaa.  Sen toivon kunniaksi kuuntelen Yle-uusintaa Beethovenin Seiskasta https://areena.yle.fi/1-50281383#autoplay=true jäytävän 💔RSO-ikävän uhallakin..

 

Ja sitten, olen lukenut suomalaisia kirjoja. Proust, osa kaksi, odottaa uskollisesti yöpöydällä kolmannen lukukierroksen jatkumista. Yöpöydälle on tullut myös uusi, joululahjaksi saamani Maritta Hirvosen Komediantit, joka ei oikein päästä Wanhaa Rouvaa nukkumaan ennen kuin kädet väsyvät kirjan kannatteluun..😉

 

Syksyn ns. ’must’-opuksista yksi oli jo ennestään hyllyssäni kirjailijan edellisten teosten vieressä ja muut nököttävät luettuina olkkarin pöydällä odottamassa hyllyrivien harvennusta.. kaksi kilpailijaa jäi kirjakauppaan, näistä uushankinnoistakin yksi olisi saanut jäädä.

 

Nostan itselleni (olematonta) hattua siitä, että pohojalaisuus kantoi suomenkielistä lukijaa luontevasti ruåttinkielisen sukutarinan mukana! Kohtalot jäivät askarruttamaan.

Erittäin monisanaisesti jokisimpukoita ja metsää ja muuta kuvaava mestariteos siirtyi odottamaan tietokone-luontoharrastajan mahdollista toisen kerran lukemisurakkaa, nyt ajoittain oli tunne ”less is more”..

Minkäänvärisellä jäällä en aio luistella toiseen kertaan.

Naapurikoulun äidinkielenopettajan seuraavaa odottelen hyvillä mielin, vaikka tämä viimeisin olikin aiheeltaan aika rankka, eikä edellinen Pinttikään mikään varsinainen ’viihderomaani’ ollut. Mutta eipä elämä muutenkaan ole viihdettä. Yleensä.

 

Tosin eilen katselin viihdeohjelmaa TV:stä, uusinnan Vain elämää -sarjan turkulaisen Ressu Redfordin päivästä. Vaikka Ressu (Esa Mäkelä) ei kuulu Wanhan Rouvan henkilökohtaiseen harrastuspiirin, hänen olemuksensa, toisten laulajien kunnioitus Ressua kohtaan ja monet laulut olivat kyl katsomisen ja kuuntelemisen arvoisia siltä musiikin sivulta, kuten Arja Korisevan koskettava tulkintakin Ressun hitistä  "Älä mee"..

 

Lukemisesta muuten: tiesittekö, että äänikirjoista kirjailijalle maksettava palkkio on vain viidesosa vastaavan painetun kirjan tuotosta, keskimäärin 0,67 euroa teokselta! Lukuaikapalveluidenkin tulonjaon voi siis kiteyttää hokemaan ”artisti maksaa”. - Tiedot poimin Turkkarin kulttuurin ja lukemiston (!) päällikön Tuomo Karhun kolumnista 19.12.20. Se oli otsikoitu: ”Kuka lukisi ääneen Mauri Kunnaksen kuvat”.😮

 

Niinpä.

 

Lopuksi herkkutuokio Radion sinfoniaorkesterista https://areena.yle.fi/1-2414233?autoplay=true.

Ravel Piano-😘Mahler5 ja ♥kapellimestarin vieraat. Siihen vanhaan hyvään aikaan.. vuonna 2015.  "Mahler oli hyvä tyyppi" kuten kapellimestarin vieras 👍Heikki A. Reenpää haastattelussa toteaa..

Mie vaan täältä Epsoosta 22.12.2020 15:18

Kiitos taasen mielenkiintoisesta tekstistä 👍. Ihana, kun jaksat päivittää blokiasi 🤗. Mukavaa joulunaikaa Ystäväni 🤗💕🤗

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 11:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

08.04 | 18:10

☺♥

08.04 | 09:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

23.03 | 19:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?