Tapahtumia tai sitten ei

 

Näin otsikoi Turun ja Varsinais-Suomen valtalehti eräänä helmikuun tiistaina kokosivun jutun ns. Tiistai-sivulla, jonka tarkennukset (?) ovat tällaiset: TS2 Tiistai/Menot/Kulttuuri/Läheiset/Mielipiteet/Hyvinvointi/Urheilu/Sää/TV ja radio.

 

Monipuolinen asiakokonaisuus josta yhden sivun vei estekanien hypyt.. Ajatukseni on, että harvinaisen näyttävää piilomainintaa Suomen kaneja hyppyyttävälle firmalle. Tai mitä piilomainontaa, ei ollenkaan piilo-.

 

Ihan mukava palaute lehden tilausmaksusta olisi esimerkiksi tasaisin välein toistaa kaupunginhallituksen ja -valtuuston jäsenten kannat (ja puolueet) Turun kaupunkia ja sen taloutta rasittavien päätösten takana olevista henkilöistä, heidän mielipiteistään ja päätöksistään, kuka puolesta, kuka vastaan. Ja miksi.

 

Toriparkki, Fölin palveluiden alasajo, surullisenkuuluisa funikulaari (ei riitä että sen hinta moninkertaistui, hökötys on vielä RUMAKIN), hankala raitiotiehanke, valtava asuntorakentaminen vanhenevassa (yli 65-vuotiaita 32% v. 2018) kaupungissa, pyörätiet joita vanhenevat asukkaat huonosti voivat käyttää, jne jne..

 

Föli, seudullinen paikallisliikenne jota olen vilpittömästi kehunut, on joutunut päättäjien silmätikuksi. Reittejä oiotaan, vuoroja harvennetaan ja viimeksi on keksitty, että Palvelulinjat eivät ajakaan enää lauantaina – ja sunnuntainahan ne eivät ole ennenkään ajaneet. Aikataulukirjat sentään vielä jaetaan joka kotiin postin mukana, kun nousi tarpeeksi iso meteli painetun aikataulukirjan postijakelun lakkauttamisesta ja säästökin taisi olla melko vähäinen.

 

Mutta estekanit! Typeryyden huippu.

 

Seurasin maanantaina 18.3. Turun kaupunginvaltuuston iltakoulua ja valtuustokokousta verkossa (n. 4 tuntia), kauhistuin.

Mitä sanaverhojen taakse piiloutuvaa selittelyä kaupunginjohtajan ja muiden kaupungin virkamiesten antamissa esittelyissä/vastauksissa olikaan!

 

Turun Sanomat voisi olla kaupunkilaisten puolella muistuttamalla tästä nettiseurantamahdollisuudesta, siinä näkyi erinomaisesti niin paikalla olleiden käyttäytyminen salissa ja suhtautuminen toisten ryhmien kannanottoihin kuin myös valmistautuminen puheenvuorojen käyttöön. Kännykän selailu oli kova sana.

Rumaa riitelyä eräästä asemakaava-asiastakin.

(Wanha Rouva liitti taannoin Turun kaupunginorkesteria puoltavaan mielipidekirjoitukseen kaupungin nettisivujen linkin, mutta se oli poistettu kirjoituksestani.Vihainen)

 

Näitä henkilöitä me olemme äänestäneet tekemään päätöksiä kaupunkimme asioista! Jotkut pyrkivät eduskuntaan huhtikuun vaaleissa mutta eivät varmasti jätä paikkaansa kaupunginvaltuustossakaan. Tosin eduskunnassa ja varsinkin hallituksessa olevat valtuuston jäsenet ovat usein poissa.. miten hyvin varavaltuutetut perehtyvät asioihin?

 

http://kevyt.turku.fi/esityslistat-ja-poytakirjat

 

Minua henkilökohtaisesti järkytti koko valtuuston suhtautuminen raitiotiehankkeeseen. Puolesta ja vastaan, joo, se tiedettiin jo. Kokouksessa kiistely pääasiassa pyöri rahan ympärillä. Hyvin vähän sivuttiin kyselemällä esim. siitä, miten kankeakinttuiset ja huterat vanhat ihmiset pääsevät käyttämään tulevaa joukkoliikennettä kun mahdollisen ratikan myötä pysäkkivälitkin pitenevät. Eräs valtuutettu maalasi hyvin todenmukaisen kuvan vanhuksesta painavan kauppakassinsa kanssa..

 

Eikä kukaan, ei missään vaiheessa edes maininnut, miten ratikkareitti tulevasta Matkakeskuksesta Tuomiokirkkosiltaa pitkin Itäharjulle ja Varissuolle Tuomiokirkkopuiston ja Turun vanhan Suurtorin läpi vedettynä raiskaa loputkin Suomen vanhimman kaupungin ihanasta kulttuuriympäristökokonaisuudesta.

EI EDES MAINITTU! Itkevä

 

Kokonais-totanoinniin-kustannus”.. Tämän lausunut kaupungin edustaja voisi miettiä, kykenisikö jättämään kymmenet totanoinnii-turhakesanat asiaesittelystään pois.. ainakin edes keskeltä yhdyssanaa!JärkyttynytVoisi olla vähemmän ärsyttävää.

 

Wanhalta Rouvalta erikoisplussan☺ saa konkarivaltuutettu E18-Kanerva, joka jo pitkälle valmistellun Tunnin juna -hankkeen kohdalla painokkaasti kehoitti kaikkia valtuustoryhmiä ’laidasta laitaan’ puhaltamaan yhteen hiileen sitten kun asia lopulta tulee käsittelyyn. Nythän Suomen hallituksen pako keskeytti Tunnin juna -asiankin toistaiseksi.

 

KuiskausBy the way, joku tuttava oli ihmetellyt, kun ei blogissani ole ollut mitään elämää viime aikoina. Kun/jos asia häiritsee, puhelinnumeroni on kuitenkin entinen, samoin sähköposti, osoitekin on entinen.

Niin et silleen. Hehe

 

VUF 14.04.2019 12:31

Kuka/mikä lie Turun sivistyksen kehtoa heijaa? Unoset maistuvat. Tuota konserttitaloa vain mietin..

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 11:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

08.04 | 18:10

☺♥

08.04 | 09:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

23.03 | 19:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?