Tapahtumia tai sitten ei

 

.. on outo. Muutamia päiviä olen nyt miettinyt, miten ja mitkä asiat liittyvät toisiinsa niin että näen unen, joka on irrallinen ja ajatusteni ulkopuolella.

 

Yö oli yhtenäinen (noin 6 tuntia) ja ihan rauhallinen. Kummallinen uni kyllä aiheutti lievää levottomuutta aamulla. Wanhalla Rouvalla kun on taipumus aavistaa..

 

Unessa olin kirjanjulkistustilaisuudessa. Siis nyt eikä syksyllä.

 

 Kirjan olin minä tehnyt. Se oli aika paksu. Se oli elämäkerta tai elämänkuvaus ihan tunnetusta suomalaisesta kapellimestarista. - EI EI EI, ei hänestä jota varmaan kaikki tuttavani ja ystäväni nyt ajattelevat.. EIKÄ siitä toisestakaan!

 

Julkistamistilaisuus pidettin teatterinomaisessa isossa tilassa, osallistuvaa ja jotenkin toiminnallista yleisöä oli paljon. Värikoodi oli kirkkaan punainen, vaatteissa ja rekvisiitassa. Mutta en muista, oliko tilaisuus iloinen vai ehkä enemmän ihmettelevä ja tarkkaileva. Kirjan päähenkilölläkin oli tulipunainen paita, t-paitako? Hän kommentoi minulle kahdenkesken joitain asioita kokoamastani opuksesta, mutta en oikein enää muista, millaisia kommentteja. Sanoiko hän mitään, aikoiko vain?

 

 Uni loppui 'ratkaisemattomaan'. Se ikäänkuin häipyi.

 

 

Mennessäni nukkumaan pimeys kotinurkillani oli alkuyön aikana läpäisemätön: katuvalot olivat sammuneet kummaltakin kadulta talomme ympäriltä, vesisateen sulattamat lumet häipyneet, vain musta kura oli jäljellä. Liikenne oli olematonta, ajovalotkaan eivät valaisseet maisemaa, vain taloyhtiöiden pihavalot pistemäisesti näyttivät, miten pimeä maisema on. Ehdin jo huolestua, miten aamuöinen lehdenjakaja saa työnsä tehdyksi kun kadut ovat niin jäiset ja liukkaat, varsinkin jalkakäytävät, ja nyt vielä pimeätkin!

 

 

Vieressäni yöpöydällä oli 700-sivuinen Aleksijevitš, jaksoin lukea siitä vain pari sivua. Sitten sammuin ja liu’uin unimaailmaan..

 

 

Aamukahdeksalta Wanha Rouva hyökkäsi sanomalehtien kimppuun, olivat tulleet ihan reilusti yön aikana eikä lehdenjakajalle ollut kai käynyt mitenkään. Maanantaiaamun Hesarissa oli yllättävän paljon luettavaa, maanantain lehdeksi. Maailma ei nuku. Maanantaina voi palata ankeaan arkeen kun sunnuntaisivujen ja -lukemistojen viihdyttävyys (?) on ohi..

 

 

Turkkarin kiinnostavin uutisotsikko oli "Ensi vuonna talvihoidossa pyritään esteettömyyteen" - jutussa kerrottiin bussipysäkkien luokattoman huonosta hoidosta ja matkustajien ongelmista päästä (lumiesteiden vuoksi) bussiin ja bussista pois..

 

 

 

Jep jep, sama ongelma on tämän taloyhtiönkin kulkureiteissä.. jäätä jäätä ja vettä jäällä.   

 

 

Tiistai-illalla katuvalot ovat palautuneet – ja ulkona sataa taas..

vuf 20.02.2019 10:13

Unet ovat ihmeellisiä Varsinkin kun sattumalta jälkikäteen on aivan liikaa yksityiskohtia todisteita, että on nähnyt telepaattista unta. Tulee spooky olo.

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 11:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

08.04 | 18:10

☺♥

08.04 | 09:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

23.03 | 19:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?