Tapahtumia tai sitten ei

 

Kyyneleitä. Pulssimusiikkia. Epäuskoisuutta. Riemua. Yhteenkuuluvaisuutta. Antautumista. Kiitollisuutta.

 

En voi muistaa, mikä on ollut ensimmäinen live-Mahlerini, mutta se on varmasti uponnut heti. Ainakin uteliaasti, mitä, mitä tämä on? Vähän niinku Wagner mutta hivenen helpommin.

 

Kuten niin monella muullakin Mahlerin Kakkonen - klassiseen tottumattomallekin - jää melodisuudessaan hyvin mieleen. Entä sitten, kun saa pidellä itseään tiukasti aloillaan ettei rupea elämään näyttävästi mukana?Silmänisku Ajatuksissa olkapäät, sormet, pää, kädet, käsivarret, kaikki elävät sävelissä ja rytmissä, ja jos olet kotona, yrität myös koko ajan laulaa mukana..

 

Sitten kun tulee ne muutamat, syvimpiin sydämen syövereihin putoavat kohdat, kun ei voi muuta kuin pidätellä ettei rupeaisi vollottamaan ääneen, kun voit vain vetää syvään henkeä ja pakahduttavan onnen kyyneleet hiljalleen vierivät pitkin poskia, siinä nousee kiitollisuus. Kiitollisuus musiikin ♥säveltäjää, ♥esittäjiä kohtaan.

 

Jos tuntuu imelältä, voi voi, 'onni yksillä, kesä kaikilla' - torstaina tammikuun 17. päivän iltana 2019 meillä oli ilo ja onni olla mukana, kun Radion sinfoniaorkesteri, solistit, Musiikkitalon sibisläisillä vahvistettu kuoro ja kaiken yhteen kokoava Sydänmaestro Lintu avasivat meille Mahlerin maailmaa niin kuin ei koskaan ennen kukaan.

 

Hannu Lintu, kapellimestari
Golda Schultz, sopraano
Jennifer Johnston, mezzosopraano
Musiikkitalon Kuoro, Sibelius-Akatemian kuoro, valm. Nils Schweckendiek

Gustav Mahler: Sinfonia nro 2 c-molli “Ylösnousemus”

 

Hesarin Vesa Sirén oli keskiviikon konsertissa löytänyt orkesterista 'pientä yksityiskohtien puhdistamista torstaiksi' ja kyllä varmasti ne putsattiin nyt!Cool Tampere Filharmoniasta RSO:hon kaapattu (sori siitä, tamperelaiset..) 1. soolotrumpetisti Jonas Silinskas teki RSO:ssa julkisen ensiesiintymisensä keskiviikkona, torstaina sain henk.koht. kokea, että loistokaappaus!

En tarkoita että Silinskasilla olisi ollut jotain 'putsattavaa', mutta uutena keskeisenä hahmona orkesterissa hän kiinnitti huomioni. Kiitoksilla Hannu Linnun huomio soolotrumpetistille nosti ansaitusti kohahduksen salissa keskiviikkona (voi tarkistaa tallenteesta). Muitakin uusia soittajia oli orkesteriin rekrytoitu. Hyvä

 

Niinku eräs suuri turkulainen bassoSilmänisku kuulutti backstagella ”Kyllä sulla on h-tin hyvä orkesteri” (tai jotain siihen suuntaan), näin on todistettu Wanhan Rouvankin piipitys asiasta.. Sama basso jyrisi myös madonlukuja niille jotka valittavat jotain Musiikkitalosta ja sen akustiikasta.. Wanha Rouva pullistelee basson vyötärön korkeudelta, että ”niinpä”! olemme niin samaa mieltä tästä(kin).Hehe

Juuri Mahlerin Kakkosessa on niitä henkeäsalpaavia hiljaisia kohtia ja kattoa tärisyttäviä forte-fortissimoja ja M-talossa kaikki kuuluu hyvin ja oikein, ei kiduta eikä ahdista korvia, vaan musiikki ottaa kuulijat mukaan.Hymyilevä Tässä Mahlerissa vaskia oli ’ulkoistettu’, osa käyrätorvensoittajista takavasemmalle näkymättömiin, trumpetisteja ylä(?)oikealle samoin, se sai aikaan herkullisen kaiun – ja miten kauniisti muusikot soittivatkaan herkät pianissimot.

 

En muista (sitäkään), koska olisin näin fyysisestikin kokenut sinfoniakonserttia kuin nyt. En ehkä koskaan. Kyllä tuollaiset elämykset jäävät mieleen vaikka ei muistaisi, koska, missä, kenen kanssa. Tätä iltaa ei voi unohtaa. Oli täydellinen.Sydän

 

Kiitos ♥sinä/te jotka mahdollistitte elämäneliksiirin virran pyörteet, sen jatkumisen..

 

P.S. Wanhan Rouvan kädetkin tärisivät konsertin päätyttyä niin ettei valokuvista tullut mitään.Hämmentynyt

Job graphics Conductor

 https://areena.yle.fi/1-50042587 (keskiviikko 16.1.)  

 

Vauhdilla pois! Tämä urakka oli tässä.☺

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 11:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

08.04 | 18:10

☺♥

08.04 | 09:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

23.03 | 19:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?