Tapahtumia tai sitten ei

"PowerPointin lumovoimaa on vaikea vastustaa, jos vaihtoehtona on aito ja epämukava toiminta." Hyvä toteamus! Ilman powerpointiakin. Vähäiselläkin mielikuvituksen veivaamisella Wanha Rouvakin löytää useita esimerkkejä omasta elämästään. Tuossapa tietokoneeni näytön reunassa Mahler Kutosen lumovoimaa pursuttaa ilmoille ♥Radion sinfoniaorkesteri. En edelleenkään, aitona ja epämukavana toimintana, osaa/halua analysoida sinfonian olemusta muutoin kuin julistamalla musiikin koskettavaa vaikutusta. Minulla Mahler koskettaa mielihyvän nystyröitä - aina. Ja hymy pyrkii suupieliin nytkin katsoessani tallennetta.. audiovisuaalista, nääs.

 

"Ajan myötä varustaudumme myös työkalupakilla. Vaarallista on, mikäli sen sisältö jää niukaksi. Henkilölle, jolla on käsillä vasara, kaikki ongelmat näyttävät nauloilta."

Oliko Wanhalla Rouvalla työkalupakissa vain vasara, kun mietin Mahlerin Kutosesta julkaistuja analyyseja? Vasaroin edellisessä blogissani kohtuullisen yksisilmäisesti ne mielipiteet, jotka eivät korostaneet samoja tuntoja kuin mitä itse koin..

 

Tuo RSO:n kauden päätöskonsertti aivan joulun alla oli tyylikäs värikoodinkin suhteen: sinistä konserttisalin valaistuksessa, muusikoiden vaatteissa siellä täällä ja jopa kapellimestarin taskuliinassakin. Ihanaa ettei ollut joulunpunaista vaiks niin lähellä joulua oltiinkin.

https://areena.yle.fi/1-50025248?autoplay=true

 

Mahler 6 ja luova yhteisö♥

Autoilijoilla kelit ovat ainakin nyt, tapaninpäivänä, ja varsinkin lounaisessa Suomessa, epävakaat. Meidän taloyhtiön kiinteistöhuolto uinuu joulu-unta. Aamupäivällä ikkunani alla Vuorikadulla kulki hiekka-auto, mutta ei suinkaan pihassamme eikä näkyvissä olevilla jalkakäytävillä. Niinpä useampi kuin yksi jalankulkija tepastelikin keskellä ajorataa luottaen siihen, ettei kulman (mutkan) takaa tule autoa - ja jos tulee, tulee hiljaisella vauhdilla..

 

On ollut tod. rauhallista kun paperilehdet eivät ole vieneet aikaa aamulla. Wanha Rouva on käyttänyt tunnit nukkumiseen, kas kummaa. Miten ylös pohjoiseen tsetsekärpäsen levinneisyys oikein ulottuukaan?

 

When words fail

music speaks

 

Sain niin monipuolisen syntymäpäivä-/joululahjan kummityttäreltäni, että sen yhteen kirjalliseen/kuvitukselliseen osaan perehtyminen odottaakin vielä reipasta työskentelyä.. ☺ Mutta tuo yllä oleva lausahdus olkoon 'päivän sana'. Hyvin on osattu lukea Wanhan Rouvan yksipuista elämää - mutta.. kukin elää kykyjensä mukaan.

 

"Peili antaa mahdollisuuden katsoa itseään toisen ja toisten silmin. Heijastava pinta sopii ulkoasun viimeistelyä paremmin luonteen ja käytöksen sukimiseen."

Wanha Rouva on yrittänyt tämän seitsemän vuoden ajan tyrkyttää

http://www.wanhanrouvanasioitaasiattomuuksia.fi/70803000/48998/posting/tiistai-ennen-jouluaattoa   näitä AsioitaAsiattomuuksia yhdenlaisina peileinä, mutta huonostipa ovat heijastaneet. Palaute/vuoropuhelu on ollut laiskanlaista. Mitenkähän peilejäni kiillottaisin?

 

"Työpaikkaterroristin keinot ovat moninaiset. Nämä hahmot tunnistavat mahdollisuudet konfliktiin ja kiristykseen nopeammin kuin partisaani tilaisuuden tuhopolttoon. Usein toiminta alkaa työyhteisön jakolinjojen syventämisestä. Joskus jo muutama vihjaileva kommentti tai väritetty tapauskuvaus saa ihmiset ottamaan etäisyyttä toisiinsa. Työpaikan ilmapiiri muuttuu nopeasti kyräileväksi. Muutama hyväuskoinen päätyy empaattisuuttaan terroristin kannustusjoukkoihin. Hekin alkavat pian nähdä ilmapiiriongelmia siellä, missä ennen oli pelkkää arkea."

 

Lainaukset Pekka Mattilan kirjasta "Peilejä johtamiseen". Kiitos Pekka hyvistä oivalluksista ja ajatuksista ja niiden pistämisestä kirjoihin ja kansiin! Tuo viimeinen lainaus kosketti Wanhaa Rouvaa erityisesti.Hämmentynyt

vuf 28.12.2018 21:12

Lainaukset herättivät kiinnostuksen hieman musiikin ulkopuolelle. Mattilan kirja menee varattavien listalle, kun nyt uusin pitkästä aikaa kirjastokortinkin.

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 11:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

08.04 | 18:10

☺♥

08.04 | 09:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

23.03 | 19:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?