Tapahtumia tai sitten ei

 

Mitä muita perinteisiä viisauksia muistin aamulla herätessäni?  - lltapäivällä ne unohtuivat.

 

Tuli mieleen elämän muutokset, niiden voimakkuus, asioiden monimutkaisuus. Ja tilanteiden vaihtelu. Taas kerran! Cool  Myös se, miten erilaisia ihmiset ovat ja miten eri tavalla ajattelevat.

 

Ajatusten pintaan luikerteli eräs 'mottoni' jota olen toitottanut iät ajat ja joka paikassa: puhukaa keskenänne/keskenämme, myös kuunnelkaa/kuuntele, odota rauhassa kun keskustelukaveri hakee sanoja ilmaistakseen ajatuksensa ja tunteensakin. Ainakin näin 'myöhemmillä vuosilla' ajatustoiminta ei ehkä (?) enää ole niin notkeaa ja sitkeää kuin muinoin.. eli keskeytykset katkaisevat 'punaisen langan'. Väärinkäsityksiä syntyy ja puheiden/ajatusten painopiste voi tahattomasti vääristyä. Liian nopeat johtopäätökset, niitä pitää varoa, tarkentavat kysymykset kunniaan!

 

Se kannettu vesi kaivossa. Vanhat ihmiset harvoin muuttavat elämänsä tottumuksia, sillä jos aivot jotenkin pelaavat, niin silloin ihminen osaa miettiä itsekin eri vaihtoehtoja, joita toki vuosien varrella meille kaikille on tarjoiltukin sieltä ja täältä.

 

Miten on, ei kai vaan ns. yhdellä raiteella porhaltava yksilö ole ongelma ympäristössään ??? Onko kovin vaikeaa, työlästä, mahdotonta olla yhteyksissä sellaiseen jonka pääharrastus tai elämän suunta on erilainen kuin jonkun toisen ? ? ? Pitäisikö siis yrittää kaataa siihen kaivoon vähän jotain aivan muuta? Miksi?Hämmentynyt

 

Pehmeä ja vastaanottavainen tyyppi voikin yrittää muuttaa vuosikymmenten muovaamaa persoonaansa ja räväyttää siten, vastoin luonnettaankin, mutta.. on myös itsepäisiä omassa kurjuudessaan/tyytyväisyydessään (?) pyöriviä.Hehe Kai heillekin voi tulla ahdistusta, yksinäisyyttä, eikä helposti mieleen tulevat konstit toimi.

 

Mikä sellaiseen auttaa?Epävarma No,  päivän turkulaisessa urheilulehdessä oli koko sivun juttu "Merkityksellinen elämä avautuu, kun muistat neljä peruspilaria". Merkityksellinen elämä. Hyvä ilmaisu. Jutun taustalla on tietenkin kirja, joka on juuri suomennettu. Kirjailija Emily Esfahani Smith nimeää neljä peruspilaria, joihin merkityksellinen elämä näyttää nojaavan.

 

1. Pidä yhteyttä Hyvä

2. Etsi tarkoitusta Hyvä

3. Kerro tarinaa Hyvä

4. Ylitä itsesi Hyvä

 

Tuosta viimeisestä pilarista otan tähän TS:n jutusta yhden lauseen: "Itsen ylittämisellä tarkoitetaan kokemusta, jossa tuntee olevansa osa jotakin itseä suurempaa." - - - Niinpä. Voiko siihen ottaa mukaan myös päästä varpaisiin saakka vaikuttavan sinfoniakonsertinSilmänisku ??? Ei siis mitään erinomaista omaa suoritusta, ei mitään ulospäin näkyvää muutosta aikaisempaan. Ei ainakaan suoraan mitään 'vaikeuksien kautta voittoon' ☺ ..

 

En ole vielä Turkkarin digitilaaja, joten en voi liittää tähän tuon jutun verkko-osoitetta. Ehkä palaan näihin kirjailijan ajatuksiin joskus myöhemmin. Tai sitten ei.

 

Oli sumuisen harmaa päivä. Mutta keskiviikkona paistoi jo aurinko..

 

Ja mitä sitä moititaan postin kulkua: yhdessä päivässä posti kuljetti  keskiseltä Pohjanmaalta lounaiseen Suomeen Wanhalle Rouvalle lahjaksi äänilevyn Pehr Henrik Nordgrenin musiikkia, A Finnish Elegy, Suomalainen elegia..Sydän

 

 Turun taidemuseonmäellä Jussi Mäntysen jousenet odottavat kesää ja suihkulähteeseen vettä.

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 11:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

08.04 | 18:10

☺♥

08.04 | 09:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

23.03 | 19:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?