Tapahtumia tai sitten ei

.. ja Suomen Kansallisooppera 50 v. (*** Ai ai ai, tähän tuli ajatusvihree kun juhlaillan juontajatar niin ponnekkaasti hehkutti suurta yhteisponnistusta, että siin sit menivät Wanhalla Rouvalla puurot ja vellit sekaisin..EpävarmaSuomen Kansallisoopperasta oikeampaa tietoa tässä https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_Kansallisooppera_ja_-baletti )Hehe

 

 

Siinä sitä oli juhlittavia perjantaina 17.8.2018. Mitä muuta(kin) juhlaa oli sit eräällä puhelinyhtiöllä, jolle oli erotettu viherseinällä karsina (= koko päälämpiön takaosa).. sen tietänee vain Helsingin Juhlaviikkojen ja Suomen Kansallisoopperan rahakirstunvartijat ja sen sellaiset.En saanut muistoksi kunnollisia kuvia ja äänielämyskin oli vähän vino, mutta konsertin toteutumisen kaikkine kommervenkkeineen saa hyvin esiin Areenasta https://areena.yle.fi/1-4423763#autoplay=true.  Nelisen kuukautta video on verkossa ihailtavana.Areenassa konsertin kuulokuva on parempi ja ohjelman ideakin tulee paremmin esiin. Kuvista voi myös tutkia yleisöä ja kenties ykkösparvelta etsiä juhlakostyymeihin pukeutuneita kutsuvieraitakin.  (Olisi ollut mukava tavata EP:n äiti.)

 

Omallani, yli 100€:n lipulla olisin mielelläni poistanut edessä olevat näköesteet, sen rivin jota ei kartassa ollut lippua ostaessani.. silloin ei koko illan Wanhaa Rouvaa kiusannut päänsärkykään olisi ehkä häirinnyt.

Mutta Ende gut, alles gut. Konsertin jälkeen sain halata kruunattua Borista ja myös sänkipartaista juhlakalua, mitä sitä muuta Wanha Rouva olisi halunnutkaan läsnäololtaan juhlissa? ♥Nämä kaksihan♥ olivat ne syyt, miksi juhlille läksin. Televisiossa halaukset ja menneiden muistelut ovat hankalampia - siis jos halattavat ovat tv:ssä ja halaaja kotisoffalla.

 

 

Areenasta kuulee kunnolla myös EP:n uutuuden VauPollux, joka on mielenkiintoinen ja jota on hyvä kuunnella! kaikkea nykymusiikkia ei ole.. Koska tulee levytys?Suosittelen melkein pakolliseksi konsertin väliaikahaastatteluista ainakin keskimmäistä, missä toimittaja Eeva Tigerstedt keskustelee Esa-Pekka Salosen kanssa. ♥EP puhuu niin viisaita - jälleen kerran - että tuo osuus koko taltioinnista pitäisi ottaa erikseen talteen ja lähettää noin kaksi kertaa vuodessa radiossa ja televisiossa vaikkapa politiikan ja ajankohtaisten katsausten alkuun.Silmänisku (Varmaan Esa-Pekka antaisi tekijänoikeudet siihen.)  Aika viisaita puhuu myös Juhlaviikkojen uusi taiteellinen johtaja, Marko Ahtisaari, jonka puheenvuoro on paussilla viimeisenä.MISSÄ OLI TOPI LEHTIPUU???Epävarma