Tapahtumia tai sitten ei

 

.. päivä päätä käännellessä. Silmänisku

 


Aikomuksista huolimatta Wanha Rouva ei  virittänyt herätyskelloa pörräämään tänäkään aamuna - joten taas ollaan illassa/yössä ja tietoneen näytön reunassa laulaa ♥Dmitri Hvorostovski 'Songs and Romances' (2011), venäläisiä komeita, tunteellisia, mahtipontisia esityksiä ja Moskovan konservatorion täysi sali elää rakastetun Diman mukana täysillä.

 Hvorostovski-muistoihin Wanha Rouva upposi, kun Finnkino lähetti tiedotteen mitä oopperoita Metropolitanin ensi kaudella elokuvateattereihin tarjotaan ja mitä Met-kesäuusintoja on tulossa. Uusinnoista löytyy mm. Trubaduuri, Jevgeni Onegin (Hvorostovski) ja Turandot (Nina Stemme). Wanhan Rouvan tunnesydän pompottaa jo nyt! ♥Lehdet pysäyttivät minua tänä aamuna monenkin otsikon kohdalla. Mutta poikkeuksellisesti en ihan joka juttua rivi riviltä lukenut, sillä eilisiltaa yli puolen yön käytin 'tärkeiden asioiden' seuraamista varten talteenottamieni lehtileikkeiden raakaan poistoon. Vain kolme pikku (?) pinoa säästän: kulttuuri, Turku, Yle..

 


Totesin konkreettisesti sen, etten koskaan ehdi/jaksa/pysty kiinnostavia asioita kokoamaan niin että jonkun/joidenkin kanssa voisin niistä vaihtaa ajatuksia, 'resuneerata' niinku viimeisen työpaikkani ensimmäinen esimies, minut taloon pestannut Tuomas Haapanen tapasi sanoa. En koskaan.

 


Lopetellessani lehtien lukua, ikään kuin tuohon oivallukseenikin liittyen YleRadio1 lähetti ohjelmaa "Havaintoja ihmisestä: Yksinäisyys hakkeroi aivot. Yksinäisyys muuttaa ihmisen ajattelua. Miksi ihminen voi olla yksinäinen läheisistään huolimatta ja kuinka ulkopuolinen voi auttaa? - Asiantuntijana yksinäisyystutkija Niina Junttila. Toimittaja on Satu Kivelä. Äänisuunnittelija on Mikko Lohenoja. Ohjelma on uusinta maaliskuulta."

Valitettavasti tätä sarjaa ei enää voi Areenassa kuunnella.Mutta siis ne lehdet.

 


Euroopan ystävä katsoo kuiluun ja pelkää, otsikoi Saska Saarikoski kolumninsa Hesarissa. Mielenkiintoisesta jutusta vain yksi lause: "Euroopassa hidasälyisimmätkin alkoivat Kanadan G7-fiaskon jälkeen toivottavasti tajuta, mitä Amerikka ensin tarkoittaa: Euroopalle ei jätetä."(SuukkoDmitri tulkitsee nyt Mustat silmät - aah..)Hesarissa mm.

 

pakolaisasiaa, taustana sisäministeri Mykkäsen tilaama selvitys,

 

pieni (jatko)juttu Makedonian (Pohjois-Makedonian) nimestä, 

 

juttua Suomen politiikasta "Sipilän ja komission kannat sotesta ovat ristiriitaisia",

 

MV-lehden perustajan käräjiltä, missä jutussa HS-toimittaja ihmettelee miten näin ison asian käsittely oli niin pienessä salissa etteivät kaikki toimittajat mahtuneet mukaan.

 

 

Ja paljon muuta.HS-mielipiteissä kysellään, miksi Espoon Urkuyö ja aaria -festivaalin konserteissa urkuja ei ole muuta kuin yhdessä konsertissa,

ja toisessa mielipiteessä joku opettaa että turisteille pitää kertoa Kauppatorin lokkien ruokintakiellosta. Hm.Hesarin torstainumero painottuu hyvinvointiin ja terveyteen.

Tänään torstaisivujen otsikoita:

"Näin panet riidan poikki", "Sää vaikuttaa tunteisiin"

- asioita joita ei tule ajatelleeksikaan silloin kun on tilanne päällä.

 


Sitten elintärkeää asiaa "Pitääkö helteellä syödä suolaa?" No ei!

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n tutkimuspäällikkö suosittelee janoon rasvatonta maitoa, kivennäisvettä, tavallista vettä.

"Suomalaiset saavat suolaa muutenkin aivan liikaa."

Liiallinen suolansaanti nostaa verenpainetta, vahingoittaa verisuonistoa ja lisää sydän- ja aivoinfarktiriskiä ja saattaa tuhota hyvää tekeviä suolistobakteereita. Runsasta kahvin ja alkoholin juomista kannattaa varoa erityisesti helteellä, sillä ne kuivattavat elimistöä.

 


"Hyttyselle kannattaa antaa ruokarauha" neuvoo hyönteistutkija Kainuun Ely-keskuksesta. CoolTaloussivuilla on iso juttu "Myrkyistä syntyy lääkkeitä", siinä kerrotaan maailman suurimman Parkinson-lääkkeen suomalaisesta valmistajasta, Orionista.Turun Sanomat esimerkiksi

 

* esittelee oman valintansa kesän roseeviiniksi,

 

* kertoo tarkkaan tulossa olevasta Neitsytperunafestivaalista (uudet perunat ovat 'päivän sana')

 

* jokin vanha tonttiriitajuttu on ratkennut

 

*Naantalissa on Naantali24 -otsikolla pohdittu kahtena päivänä suuria asioita  'yhteiskunnan uudistamisen festivaalissa', toimitus nostaa esiin aiheita kuten

1) Suomi maailmassa,

2) Työ, kilpailukyky ja teknologia,

3) Kestävä kehitys ja kaupungistuminen.

 

Päätöspäivänä kansanedustajapaneelissa julistettiin jokaisen osallistujan mielipiteet käsitellyistä asioista, Persujen Laura H oli TS-kirjoituksen mukaan nähdäkseni lähes kaikesta eri mieltä.TS-mielipidesivulla kinastellaan esimerkiksi Martin kaupunginosaan rakennettavasta Hesburgerista, puolesta ja vastaan, Hesen Kauppatorin kioski kun joutuu muuttamaan torikaivausten tieltä. Eräs kirjoittaja ihmettelee, että miksi nyt kohistaan tästä burgerravintolan paikasta kun alueella on jo vuosia tönöttänyt keltainen kylmäasema ja siinäkin pyörii liikennettä..

 

Joku on tänään huomannut että kaupunkiliikenteen bussinkuljettajat puhuvat puhelimeen ajon aikana.Vihainen

 

Runsaat urheilusivut ohitan nopeasti päästäkseni sarjakuviin..Ja niin on taas saatu kasaan monta muutakin, isoa ja pienempää asiaa kummassakin lehdessä, eri näkökulmista katsottuina ja kirjoiteltuina. Tämä paikallinen urheilulehti kyllä kunnostautuu valtavan isoilla mainoksilla plus juttuja kuvittavilla valokuvilla jotka eivät aina ole 'hyviä' eivätkä edes mielenkiintoisia..Kuiskaus Tulen vaihtamaan pelkkään digilehteen, josta (luultavasti) saan blokatuksi mainokset AdBlockerilla.

 


Sokeriksi (?) pohjalle pistän tähän Naantalin Musiikkijuhlilta muutaman valikoidun kohdan Lauri Mäntysaaren (composer, arranger, journalist, critic) kirjoittamasta konserttiarviosta, sillä sitä lukiessani hihittelin itsekseni, omia viime kesän kokemuksiani muistellen:"Saavuin suurin odotuksin, pitkästyin, ja nyt hiukan hävettää."


"- - - säveltäjäkynä on ennallaan. Ilmaisuvoimainen musiikki väritti niin suomalaiseen luontoon kuin ihmiskohtaloihinkin liittyviä kertomuksia."


"Teoksen kokonaisrakenteessa on kuitenkin jotain, mikä saa mielenkiinnon herpaantumaan."


"- - - teksti on viisasta ja oivaltavaa mutta auttamattoman epädramaattista. - - - Svengaa kuin koulun historiankirja."


"Ikääntyvällä säveltäjällä on oikeus ruveta pohdiskelijaksi, ja kenties - - vielä vakiintuu ohjelmistoon antaen meille kärsimättömille mahdollisuuden syventyä - - - säveltaiteeseen useamman kuuntelun verran."

Otsikko on toki: Sallisen pohdiskeleva kronikka sai huippuesityksen.Wanhan Rouvan nautintoa Aulis Sallisen Linna vedessä -sävelteoksesta Savonlinnassa häiritsi vielä sekin että olin jo ennakkoon lukenut Lassi Nummen runomuotoisena kirjoitetun tekstin, Olavinlinnan historiikin..Toisena sokerina pohjalla: molemmat lehdet uutisoivat, että työpaikkakiusaaja Räty on Korkeimmassa oikeudessakin tuomittu työsyrjinnästä. Vau  Edes jossakin oikeus on voittanut.. HyväHehe

 


Ja tänään (eilen) Mr. Trump täyttää 72 vuotta. Yle-ohjelmistossa TV1:llä on torstaisin erinomaisesti toimitettu ohjelmasarja, jossa näkökulmia päivänsankariin:Yle Areena: Legendaarinen The New York Times on yksi maailman arvostetuimmista sanomalehdistä. Lehti on saanut journalistisista ansioistaan yli 120 Pulitzer-palkintoa.

Viimeisimpänä palkinto myönnettiin uutisista, jotka kertoivat tuottajamoguli Harvey Weinsteiniin liittyvistä ahdistelusyytöksistä sekä Donald Trumpin presidentinvaalikampanjan Venäjä-yhteyksistä.

Miten New York Timesin toimituksen työ on muuttunut, kun presidentti Trumpin hallinto on kirjoittanut journalismin säännöt uusiksi. Neliosainen dokumenttisarja seuraa toimituksen työskentelyä vuoden ajan.


https://areena.yle.fi/1-4187984?autoplay=true

https://areena.yle.fi/1-4187986

Myös Wanhan Rouvan kummitytölläSydän on/oli syntymäpäivä 14.6. Hän on jotain aivan muuta, super!Hyvä

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 11:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

08.04 | 18:10

☺♥

08.04 | 09:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

23.03 | 19:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?