Tapahtumia tai sitten ei

Olipa kerrankin hauskaa olla kirjakaupan kanta-asiakas. Wanhan Rouvan sähköpostiin, johon annan tulla ko. putiikista erilaisia kirjatarjouksia, tulla tupahti kutsu saapua turkulaisen dekkaristin Reijo Mäen♥ uusimman Vareksen julkistamistilaisuuteen ja paikka oli Koulun Pubi. Ilmoittautua piti ja se oli kuulemma sitova. WRR rupesi heti vainuamaan että jotakin etua siitä vastikkeeksi varmaan sit saa,  muutakin kuin tavata taas henkilökohtaisesti kirjailija Mäen.. Kävi ilmi, että hyvin oli suunniteltu kolmio-markkinointi: kirja (kustantaja+kirjkauppa), oluen valmistaja ja tölkittäjä. - Kakolan kalpea kun ei kuulemma kirjassa tarkoita olutta!

 

Panimoravintola Koulu on - siis jos joku ei nyt sattuisi tietämään☺ - oikea entinen koulu, joka erinomaisine entiseen tyyliin säilytettyine luokka- ym huoneineen palvelee nykyisin ravintolana. Historiaa voi lukaista tästä http://www.panimoravintolakoulu.fi/kokous/rakennuksen-historia/.

Koulu on myös panimo joka tuottaa hyviä oluita kuten Lehtori, Maisteri jne..No, tilaisuudessa kirjailija Mäki kertoi kirjansa syntyhistoriasta ja luki alkua ensimmäisestä luvusta. Vaikka hän puhui mikrofoniin, naapuripöydässä istuva seurue - ainakin samaa ikäluokkaa kuin Wanha Rouva - oli alkuun niin äänekäs että aivan vaistomaisesti huomasin sihiseväni shhhhhhhhhh! Vähän oli siis vaikeuksia, mut sellaistahan sattuu, seurueessa oli henkilöitä jotka eivät olleet tavanneet pitkiin aikoihin. Tuli mieleeni, että onko se huonontuneen kuulon merkki, Epävarmakun/jos puhuu niin kovalla äänellä että koko pubin (tässä tapauksessa) on kuunneltava, halusi tai ei.  Vaan mikäs minä olen sanomaan, olenhan itse tunnetusti aika kovaääninen, mutta: kuuloni on hyvä, aivan yliherkistynyt varsinkin tietyissä paikoissa - joista ei nyt tässä sen enempää, perjantaina me emme olleet pääosassa. Reijo Mäkeä filmattin eestä ja takaa, ilmeisesti ainakin kustantaja Otavalle. Haastateltiin. Sen sellaista, virallista osuutta.

 

Kakolan kalpean pistää tölkkeihin Laitilan Kukko -panimo. Tiedän pari tuttua ja tärkeää henkilöä, joiden suosikkeja on Kukko, mutta minun suosikikseni tulee kyllä tämä Kakola. Nami nami.

http://ruoka.ts.fi/jutut/kakolan-kalpea-tulee-laajempaan-myyntiin-reijo-maki-kaynnisti-tolkityskoneen/

 

Vasemmalla alanurkassa kuuntelee Laitilan panimon edustaja, etualalla kirjailija Mäki valottaa yksityisetsivä Vareksen karmeita seikkailuja Kakolan kalpeassa.

 

 

Talo tarjosi kaksi Kalpeaa, joista tietenkin toin toisen kotiin, tarjolla oli myös maukasta 'pikku purtavaa', joten jos halusi ottaa kaiken ilon irti markkinoinnista, siihen oli mahdollisuus, salaattipöydän anti oli nimittäin maukas. Joku näyttikin hakevan lisää.Wanha Rouva tyytyi kohtuullisuuteen.. Ai niin, kirjaa, sitä tilaisuuden pääasiaa, myytiin reilusti alennettuun tarjoushintaan, joten tuossa se nyt odottelee, 422 sivua. Omistuskirjoituksin - vaan nyt ei kuitenkaan syntymäpäivätoivotuksin, kesään on vielä niin pitkä aika.