Tapahtumia tai sitten ei

 

..  lauantaina Wanhan Rouvan televisiossa. Auringonvalon virkistämänä on huushollin imurointikin sujunut, pesukone pyörittää liinavaatepyykkiä, iso luomuhunajapurkki on käden (ja suun☺) ulottuvilla. Melkein parasta!Rauhallinen iltapäivä hämärtyy hiljalleen ja olohuoneen kaiuttimet vyöryttävät Richard Wagnerin oopperaa Lohengrin, ihmettelen tuntien aikana moneen kertaan, miten voikaan korvat, sielu ja kroppa levätä, pulssi vuoroin kiihtyä vuoroin rauhoittua vaikka Singer
 3laulu ei kaikin ajoin ole varsinaista sulolaulua, usein mennään "kovaa ja korkealta",esityksen kokonaiskesto kolme ja puoli tuntia. Orkesterista virtaa vuoroin massiivista, vuoroin  hiljaista - mutta kiinteää - säveltulvaa, yleisö Saksassa (Semperoper Dresden) on aivan hulluna - ja niin Turussakin, Wanhan Rouvan soffalla. Wagner vetää imuunsa vastustamattomasti. Olo on onnellinen, siksikin, ettei tätä draamaa ole väkisin modernisoitu, vaan näyttämöä hallitsevat perinteisesti taiturilliset laulajat, suuret joukkokohtaukset ja SydänWagner!


 
Uusi hurmuri Wanhan Rouvan äänigalleriaan tuli tästä esityksestä: Piotr Beczala (Lohengrin). Tuttuja nimiä olivat Anna Netrebko (Elsa) ja Evelyn Herlitzius. Kapellimestari Christian Thielemann osasi Wagnerinsa. Samoin Semperoper Dresdenin orkesteri.
 

Väistämättä Wanhan Rouvan mielikuvitus lähtee laukkaamaan ja mieleen hiipii ajatus seuraavasta Lohengrin-esityksestä Suomessa. Johan olisi aika uusintaan, Kansallisoopperassa Lohengrin on esitetty vuonna 1994 (tarkistamaton tieto).A happy emoticonKun Karita Mattilakin on ottanut Elsan roolivalikoimaansa ja kun meillä on omasta takaa kapellimestari, joka osaa Wagnerin(kin) ja jonka yhteistyö Karitan kanssa sujuu loistavasti ja kun meillä on Kansallisoopperan lisäksi toinenkin orkesteri joka osaa Wagnerin ja kun meillä on sali jossa on ennenkin tehty oopperan concertante -esityksiä, niin.. SilmäniskuMitähän siellä Helsingin Juhlaviikoilla on tänä vuonna herkkuna? Wanha Rouva ehkä jaksaisi odottaa ensi vuoteenkin..Jos nyt jäi epähuomiossa uhraamatta muutama tunti Teeman esitykselle, Areenassa on vielä jonkin aikaa mahdollisuus nautiskella: http://areena.yle.fi/1-3550502.

 

Richard Wagner: Lohengrin 

3 h 34 min,   la 11.3.2017,     14 pv
Anna Netrebko ja Piotr Beczala debytoivat Wagner-päärooleissa Dresdenissä toukokuussa 2016. Tähtikaartiin kuuluivat myös Georg Zeppenfeld, Tomasz Konieczny ja Evelyn Herlitzius. Orkesterin johto: Christian Thielemann.

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 11:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

08.04 | 18:10

☺♥

08.04 | 09:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

23.03 | 19:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?