Tapahtumia tai sitten ei


Viime päivinä on vuoroin satanut lunta, vuoroin vettä. Aurinko on pilvimassan takaa yrittänyt ponnistella esiin. Turun talvi on tällainen. Wanha Rouva kärsii harmaasta pilvisyydestä. Jossakin tajunnan syvyyksissä kolkuttelevat "pitäisi" -ajatukset ja tiedän, että kun oikea kevät saapuu ja aurinko murtautuu esiin, kaikki harmaan talven aikana tekemättä jääneet puuhat hyökkäävät syyttävinä kimppuun. Mutta tänään on sumua - ja harmaan pilvistä. Viime viikot potemani tautikin on latentissa vaiheessa: yskänpuuskia tulee lähinnä illalla sängyssä, kun olisi tarkoitus ruveta nukkumaan. Smiley that is about to fall asleep Ääni on edelleenkin rikkinäinen. Nuha pysyy kurissa niistämällä, nälkä vettä juomalla. Nuoruuden aikaisen laulun (LP-levyllä "Lautanen Guatemalan verta") ohje siitä, miten nälkä lähtee, ei valitettavasti ole toteutettavissa..Silmäniskuhttps://www.youtube.com/watch?v=qZUvHYJkavM&list=PL2hFpezcTgL9jmTPwmesugTRCWYe0h5oP&index=13.

 


Tämä olotila pyörittää päässä monenlaisia ajatuksia maailmasta jossa elämme ja jonka tilan ymmärtäminen ei oikein ole hallittavissa. Isojen ongelmien päälle tunkee tulossa oleva Suomen vaaliaika. Wanha Rouva ihmettelee, miten on mahdollista, että meidän asioitamme on hoitamassa ja niistä päättämässä niin yksipuolinen joukkio. Joo-o, olen itsekin ollut käyttämässä äänioikeutta, mutta viime vaalien jälkeen maailman meno, isommassa ja pienemmässä mittakaavassa, on muuttunut niin paljon ettei sitä silloin ollut mahdollista tiedostaa.Hämmentynyt

 

Tai sitten jo kautta aikojen politiikassa päällepäsmäreinä ovat olleet tyypit, jotka ovat tietoisesti pimittäneet tutkijoiden varoitukset. Tai ovat olleet niin tyhmiä, etteivät ole niitä ymmärtäneet. Sitä tyhmyyttä on edelleenkin. Ei laajempien kontekstien ymmärtämiseen tarvittaisi oikeastaan muuta kuin sisälukutaitoa, sekä suomeksi että usein myös englanniksi. Ne "kaikenmaailman dosentit" kyllä varmaan auttaisivat luetun ymmärtämisessä. Näitä turhautuneiden tutkijoiden purkauksia saa lukea mediasta. Tarvittaisiin päättäjien pyyteetöntä keskinäistä keskustelua, mutta me äänestäjät äänestämme valtaan niitä tyyppejä jotka lupaavat "hoitaa" juuri minulle/meille tärkeitä asioita. Uskomme niihin lupauksiin. Pah.

 

Tietysti toiminnassa on huomioitava pitkän ajan vaikutukset. Mutta yhtenä esimerkkinä "siltarumpupolitiikasta" mieleen nousee Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean hajasijoittamistilanne. https://fi.wikipedia.org/wiki/Fimea. Ei oikeastaan ole väliä sillä, minkä hallituksen tai kenen ministerin aikana päätökset tehtiin, kiistassa ovat nyt vastakkain ministerin muisti/muistamattomuus ja Fimean henkilökunta. Kuitenkin viraston toiminnan kannalta oleelliset ulkopuoliset tahot ovat aina olleet osa toimintaa. Siis miksi politiikka ajaa toiminnan ohi? QuestionKokonaisuuksia ei nähtävästi ole tutkittu riittävästi. Asia on noussut nyt pintaan tiettyjen määräaikojen lähestyessä.Kun Wanha Rouva kävi tutustumassa Suomen Kuvalehden ja Ylen rakentamaan kuntavaalien vaalikoneeseen  http://vaalikone.suomenkuvalehti.fi/kuntavaalit2017, jouduin hämmennyksen valtaan. Kovin oli vastausten linja yksipuolista ja monilta osilta asian vierestä. On huomattu muuallakin, että kuntavaaleissa nostetaan nyt esiin paljon sellaista mistä kuntien päätösvaltaa ollaan siirtämässä kunnilta pois. Mitä se kertoo ehdokkaista?

- No, eilen silmäilin vasta muutamia vaalilupauksia - en ihan innoissani ollut..Watching you

 

Siis sumua siellä ja täällä. Nyt otan käsittelyyni uusimman Suomen Kuvalehden, josta lukematta on vielä iso juttu Hollannin parlamenttivaalien yhdestä kiistanalaisesta hahmosta:

Jos Wildersin Vapauspuolueesta tulee maan suurin puolue, mitä se tarkoittaisi Hollannille ja Euroopalle?  ”Hollannille se tarkoittaisi poliittisen sekavuuden jatkumista. Todennäköisesti Wilders pääsisi yrittämään hallituksen muodostamista, mutta on vaikea nähdä, että hän onnistuisi siinä. Euroopassa Kansallisen rintaman Marine Le Pen saisi lisää vauhtia presidentinvaalikampanjaansa.”


Saksassakin on vaalikuumetta/-kohua:

Joissakin mielipidemittauksissa SPD on kirinyt Merkelin johtamien kristillisdemokraattien ohi, ensimmäistä kertaa yli kymmeneen vuoteen.
”Schulzin nousu on ollut yllättävä”, sanoo Saksan politiikkaa pitkään seurannut lähetystöneuvos Petri Hakkarainen, joka toimii parhaillaan opettajana ja tutkijana geneveläisessä GCSP -tutkimuskeskuksessa.
Hänen mukaansa Schulzin suosio kertoo kyllästymisestä Merkeliin, joka on johtanut Saksaa jo lähes 12 vuotta. Schulz kerää kannatusta yli puoluerajojen, sillä hän edustaa politiikan valtavirtaa, päinvastoin kuin nationalistinen ja rasistinen AfD, joka arvostelee kärkevästi Merkelin liberaalia maahanmuuttopolitiikkaa.Wanha Rouva täällä itsekseen ällistelee.

 

 

Mutta pihakuusemme latvassa kävi äsken pitkästä aikaa varis tutkimassa pesäntekomahdollisuutta. Pari vuotta sitten taloyhtiön nipottajat saivat aikaan sen, että silloinen monivuotinen pesä hävitettiin - toivottavasti uusi elämä alkaa tänä keväänä..Crow

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 11:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

08.04 | 18:10

☺♥

08.04 | 09:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

23.03 | 19:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?