Tapahtumia tai sitten ei

Mä lehden luin..

.. lauloi vuosia, vuosia sitten Four Cats –lauluyhtye. Sanat olivat jo silloin hätkähdyttävän osuvat, kun vain muistaisin miten ne menivätkään, niin pistäisin tähän suorat lainaukset. Vaan kun en muista.Hämmentynyt

Tänäkin aamuna olen kahlannut läpi 2 sanomalehteä ja päivemmällä silmäillyt tuoretta Suomen Kuvalehteä, jonka kansijuttu nosti verenpaineeni punaisille: ”Urheilupuolue. Joka kolmannella kansanedustajalla on urheilutausta. Keiden asiaa he ajavat?”  Pitkää juttua en ole vielä lukenut, mutta yleisajatuksena mieleeni pongahti välittömästi ajatus, että tämän urheiluhullun kansan edustajat ovat varmaankin vaalikampanjoissaan tuoneet esiin suoremmin tai piilotetummin omat urheiluintressinsä, tietäen, että siitä saa lisä-ääniä.. Vaan entä nyt? Media on pullollaan urheilun dopingia, väkivaltaa, harrastuksen kalleutta (ei se NIIN kallista voi olla jos otetaan huomioon vain urheileminen, mutta siihen liittyvistä muista asioista kuten tarvikkeista/tiloista yms rokotetaan surutta).  Ei se hullu ole joka pyytää, vaan se joka maksaa.

Yksi tämän kevään otsikko Hesarissa: ”Porttikielto tekee paluuta. Sisäministeriö selvittää, tarvitaanko urheilukatsomoihin porttikieltoja estämään häiriköintiä. Häiriköistä saatetaan kerätä valtakunnallinen rekisteri.” Halleluja! Kysyn vaan, koska klassisen musiikin konserteissa on tarvittu poliiseja ja järjestysmiehiä hillitsemässä syvääkin innostusta? tai lyöty esiintyjiä/kuulijoita turpiin niin että taju menee?{#smileys123.tonqueout} Urheilussa otsikkoasia koskee niin urheilijoita kuin heidän kannattajiaankin.

Tämä on asia, johon palaan joskus myöhemmin. Tänään ärsyynnyin erityisesti lehtien ulkoasusta.


Pari kuukautta sitten inhosin Hesarin uusittua muotoa, mutta otan kaikki negatiiviset kommenttini takaisin!Hehe Varsinkin, kun samoihin aikoihin paikallinen Turkkarimme myös yritti muuttaa, ja muuttikin, ulkonäköään. Mainoslause oli  ”Raikkaampi ilme”. Kyllä kyllä kyllä, tuli värejä, tuli uusia väliotsikoita ja tuli valtavan suuria valokuvia.

Tulos: käsittämätön asiajako, tarpeettomiakin teemasivuja, mutta ennen kaikkea suuret valokuvat ja tosi isot otsikot vievät tilaa itse asialta.

Ja eikö Turussa enää ole musiikkikulttuuria? siis klassisen musiikin??? vai eikö siitä haluta/osata kirjoittaa? Vihainen

 

Ottaisin mieluummin pienemmät kuvat ja otsikot mutta isommat asiat.

 

Mikä vitsi on tehdä erikseen sivujako ”Turku” ja ”Lähialue”? eikö Turku olekaan lähialuetta? katsoo sitä mistä suunnasta tahansa. Usein molempien  otsikoiden alla käsitellään kumpiakin, Turkua ja sen lähialueita. Vai onko niin, että raisiolaiset, naantalilaiset ja kaarinalaiset ohittavat ne osat joiden otsikko on Turku? Mikä tulevan kuntaliitosasian tilanne nyt onkaan?

Ja toinen tyyli/tyylittömyys, josta lehdissäni tänään oli hyvät vertailukohdat. Hesarissa kootaan ”perheilmoitukset”, kuten kuolinilmoitukset, yhdeksi kokonaisuudeksi, niin tänäänkin. Olivat sivun reunaan tyylikkäästi aseteltuina, omana osastonaan.

Turun Sanomat kunnostautui heittämällä sivulle 4 kaksi kuolinilmoitusta sinne tänne.
Sivun muuta antia oli lehden omien yhteystietojen palsta, ja sitten maksullisia mainoksia: bingoa, talopystytystä, rokkikonserttia, tapettirumbaa (?), luomukauppamainosta, teatteri- ja tanssiesitystä, taide- ja antiikkimessua, tanssipaikkaa ja –kurssia, yhtiökokouskutsua ja ”Iloisissa uutisissa” kiitoksia ja onnitteluja. Myös pari pikku-uutista Raumalta, kolari ja omakotitalomurto. (Lähialuetta? tänään kyllä Huvien ja Sekalaisten joukossa..)

Kun minä kuolen, en halua mitään lehti-ilmoitusta siitä, en ainakaan Turun Sanomiin.Vihainen

Jonkinlaista harkitsemattomuutta kuvastaa sekin, että kolmena päivänä peräkkäin Turun Sanomat antaa tarkat mallit ja vinkit abloy-avainten rikolliseen kopioimiseen, otsikot: ”Poliisin lukkoasiantuntija: Taloyhtiön yleisavain on helppo väärentää”, ”Lukkosepän malliksi väärentämä yleisavain meni piirun verran pieleen” (lukkoseppä kertoo kyllä sit itse kirjoituksessa yksityiskohtaisesti, missä oli virhe..) ja ”Yleisavain on tarpeeton riski”. – Joka jutussa on isot ja tarkat valokuvat.

– Ensimmäinen juttu valokuvineen (13.3.) vie lähes koko yläosan sivusta, alaosassa on, myös isolla valokuvalla koristettu uutinen ”Talvipakkaset sinnittelevät vielä muutaman viikon”.  Ihan yhden palstan pienen uutismaininnan on saanut ”Työmarkkinaneuvottelussa ei edistystä”..


First things first, Turkkaristakin on pantu pellolle toimittajia, ehkä olisi kannattanut pitää heidät töissä ja vain pienentää valokuvia..

YLE uutiset 11.3.2013:  ”Turun Sanomien levikki on laskenut kymmenessä vuodessa yli 13 000:lla. Levikillä tarkoitetaan lehtitilausten, irtomyynnin ja määrättyjen vapaakappaleiden keskimääräistä määrää päivittäin.
Päätoimittaja Riitta Monton mukaan Turun Sanomien viimeisin levikin lasku oli odotettavissa tilauslehdille tulleen arvonlisäveron johdosta. Hänen mukaansa koko sanomalehtiala seuraa nyt erityisen tarkkaan sitä, miten lehtiä luetaan.
Tietysti sadantuhannen rajapyykki on tietyllä tavalla merkityksellinen, mutten kuitenkaan pidä laskua kovin dramaattisena, Monto muotoilee.”

Muitakin syitä voi olla, nimim. Tilauksen Lopettamista Harkitseva.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.

Riitta | Vastaa 20.03.2013 20.39

Eipä ollenkaan harmaita mielipiteitä vaan napakkaa asiaa. Hyvä Sirpa :)

Espoosta edelleen | Vastaa 16.03.2013 11.00

jatkoa ed..: siis tokasivulla palsta, jossa julkaistaan lukijoiden kirjoituksia! Sinä voisit alkaa kirjoittaa siellä palstaa ja lukijamäärä suurempi kuin Turkku

Miehä se täältä Espoosta edelleen | Vastaa 16.03.2013 10.58

hitsi, kun tähän ruutuun ei mahdu kerralla kaikki sanottava :/ Oletko ajatellut lähettää kommenttejasi Metro lehteen? Siellähän on ekasivulla palsta, jossa

Satu ystävä Espoosta | Vastaa 16.03.2013 10.55

hienoa Ystävä kommenteistasi! Toivoisin tosiaankin, että kommenttisi julkaistaisiin näissä suurimmissa päivälehdissä, on niin terävää palautetta, että pois alta

Seija | Vastaa 15.03.2013 15.25

Nämä ovat ihan mahtavia ja oikeaan osuvia sivalluksia! Taitavat suurelta osin koskea muitakin lehtiä tänä päivänä.

Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 13:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

...
08.04 | 20:10

☺♥

...
08.04 | 11:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

...
23.03 | 20:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS