Tapahtumia tai sitten ei

Enemmän kuin mahdollista ja aplodeja mennen tullen

Tällä viikonlopulla on tullut elämyksiä melkein enemmän kuin Wanhan Rouvan on mahdollista kestää. Tuoreimpana maailman koskettavinta musiikkia Saksasta,  Don Carlon Elisabetina Anja Harteros sai kyyneleet virtaamaan loppupuolen aarioita kuunnellessa ja katsoessa, miten voi olla tällaista! Ihana Jonas Kaufmann oli odotusten veroinen, kaunis katsella ja komeaääninen, René Pape Filipinä oli hyvä mutta ei Matti Salmisen veroinen. Matin Filip on lähtemättömänä mielessä meillä kaikilla jotka olemme sen saaneet kokea Suomen Kansallisoopperassa.


Lauantain iltapäiväkonsertissa Musiikkitalossa odotukset olivat korkealla - olihan  lavalla takuuyhdistelmä. Mutta mikä kumma, reippaat taputukset katkaisivat Brahmsin pianokonserton kolme kertaa, siis joka osan jälkeen läps läps läps ja vielä pitkäänkin, ei niin että nolona sivuille vilkuillen äkkiä seis. Harmi, harmi, minulta ainakin meni fiilikset, voi olla että solistikin ihmetteli. Yleisössä joku ulkomaalainen vieras oli kysynyt että onko Suomessa aina tällainen tapaSilmänisku!


Paussin jälkeisessä Petruskassa tanssi joku muukin kuin baletin nukke... Joko tavan mukaan tai alkupuolen kokemuksesta viisastuneena kapellimestari soitatti teoksen osat yhteen niin että ylimääräisille läpsytyksille ei jäänyt tilaa. Esityksen jälkeen kiitoksia tuli sitäkin enemmän, ihan joku bravoo-huutokinKuiskaus.  Konsertin aloittanut Jouni Kaipaisen Beniniläinen aamulaulu oli virkistävän erilainen alkusoitto.  Mitä kaikkea lyömäsoitinarsenaaliin kuuluukaan ja miten niitä voidaan/osataan käyttää!

Musiikkitalon tällaiset konsertit ovat mukavia "perhejuhlia", yleisön joukossa oli paljon niitäkin tuttuja joita yleensä näkee vain lavalla tai backstagella. Tervetuloa/-menoa Helsinkiin toistekin, tamperelaiset!


Don Carlon aikana käytiin myös Suomen tasavallan seuraavan presidentin vaalikisassa alkuerät,  meikäläiselläkin heräsi taas mielenkiinto näitä vaaleja kohtaan (toki kävin äänestämässä).  Siis uurnille kansalaiset!HyväKirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 13:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

...
08.04 | 20:10

☺♥

...
08.04 | 11:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

...
23.03 | 20:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS