Tapahtumia tai sitten ei

Kofeiinin piristävä vaikutus?

Muistan lopettaneeni kahvin juomisen jo niin kauan sitten ettei ensimmäistäkään espressopannua ollut vielä talouteeni tullut. Tavallinen kahvi aiheutti vatsassani huonoa oloa. Kun äidiltäni meni kahvinkeitin rikki, vein hänelle omani. Taisin kuitenkin olla vähän pulassa, sillä arkiaamujen piristystä minäkin tarvitsin. Siihen löytyi korvaava apu ja lähes lääkkeenomaisesti käyttämäni kofeiini.  Mutteripannu toisensa jälkeen ilmestyi keittiööni.

Tänäkin kirkkaana sunnuntaiaamuna nappasin virkistystä samalla kun kokosin eteisen lattialta aamun sanomalehdet. Kello oli vasta puoli seitsemän, ajattelin että tästä tuleekin virkku ja ahkera päivä kun olen aikaisin liikkeellä.. Hymyilevä

Rypistyneiden lehtien oikomiseen ja lukemiseen kului pari tuntia. Päätin vielä oikaista istumisasennon kiusaamia jäseniäni, sammutin lukuvalon ja annoin radion puhua pälpättää taustalla. – Heräsin pari tuntia myöhemmin. Niin että mikä piristävä vaikutus kofeiinilla?

Ajatuksissani pyörivät voimakkaasti muutamat ystäväni jotka potevat eriasteisia terveydellisiä ongelmia, ovat sairaana, sairastuneita tai odottavat pääsyä tarkempiin tutkimuksiin. Tuntuu epäoikeudenmukaiselta, että kun iän myötä pääsee ns. vapaalle, eläkkeelle, kun viimeinkin voisi elää omaa elämää, siihen usein tunkee kaveriksi jokin sairaus. Sen vanhuuden (?) ohella. Surullinen
Jörn DonnerSydän on ihana esimerkki siitä että ei saa antautua. Häntä on vakava sairaus toisensa jälkeen säikytellyt mutta silti hän kaipaa, vielä kahdeksankymppisenäkin, seksiä ja älyllistä keskustelua (Suomen Kuvalehti 5/2013), niinpä niin, kukapa ei. - Menen maanantaina kirjakauppaan ostamaan oman ”Mammutin” (n. 1000 sivua), kirjahyllyyni on vain sitten, lukemisen jälkeen raivattava tilaa muiden Donner-kirjojen viereen.

Radiojumalanpalveluksessa kerätään kolehtia vanhustyölle, Hesarissa on tänäänkin useita kirjoituksia vanhustenhuollosta, aihe, vanhat ihmiset, on siis esillä. Samassa lehdessä on pitkä juttu taloyhtiön isännöitsijän toimenkuvasta, työajasta joka on lähes ympärivuorokautinen. Tuntuu jotenkin nurinkuriselta: vanhatkin ihmiset ehkä voisivat paremmin jos jo työssäoloaikanaan saisivat rytmittää työn vointinsa mukaisesti. Nyt kun huudetaan eläkeiän korottamistaJärkyttynyt, en ole kyllä missään huomannut että siihen pakettiin sisältyisi myös henkilökohtaisen jouston lisääminen. Työaikana siis. Vaikka mistäs minä tiedän, en ole kiemurtelevaa asian käsittelyä jaksanut niin tarkkaan seurata..

Viime kuukausina elämääni ja keskittymistäni on haitannut ja haittaa ärsyttävän vahvasti talon remonttiasiat, huomaan sen joka päivä kun/jos yritän saada aikaan jotain muutakin kuin valittamista tai ajatuksettomaan hömppään (= TV) hukkumista. Eräs ystäväni puki hiljakkoin sanoiksi sen mitä ehkä joku toinenkin ajattelee = luulee, että Wanha Rouvan olo ja elämä olisi mukavaa konsertista toiseen liihottamista. Mutta kuitenkin vain eläköitymistäni seurannut vuosi oli sitä musiikillista kuherruskuukautta!Hehe

Viime syksynä päälle hyökkäsi remppastressi jonka loppua ei näy. Kuka nyt sellaista ruikutusta haluaisi levittää

Peruutettuja konserttisuunnitelmia tulee aikatauluuni tasaisesti (http://www.classiclive.com/Concerts/2013/February/Opera-music-by-Verdi-and-Wagner). Ei tule oopperaankaan  lähdetyksi vaikka ystäväni solistikunnasta huomauttelee että hän voisi hommata minulle edullisen lipun ja se orkesterimontustakin tullut tarjous on vielä käyttämättä mutta varmasti voimassa edelleenkin.

Seuraava kulttuuripläjäys kalenterissani on ohjelmoituna vasta helmikuun lopulle, jolloin viimeinkin pääsen katsomaan (Musiikkitalo, katsomo H3) miten Valery G:nSuukko silmät ohjaavat Helsingin kaupunginorkesteria Itämeri-hyväntekeväisyyskonsertissa. Onkohan kädessään oikein tahtipuikko vaiko se hammastikun mittainen jatke jota hän joskus on käyttänyt – vai eikö mitään muuta kuin ilmeikkäät sormet..

Mikkelin harjoituksissa vuonna 2008..

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 13:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

...
08.04 | 20:10

☺♥

...
08.04 | 11:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

...
23.03 | 20:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS