Tapahtumia tai sitten ei

Tässä ja nyt eikä "sitku"

Olen ajatellut addiktioita, tänään lähinnä omiani. Eli siis vaikkapa tyyliin "mitä ottaisin mukaan autiolle saarelle"? Asia pulpahti pintaan kun huomasin käyttäneeni aamulla 2 tuntia sanomalehtien lukuun vaikka  lehdet olivat tavallista laihemmat.


Tiedän heti että yksi addiktioni on tietokone ja sen monipuolinen maailma. Se on uskollinen ja vastaa aina kontaktiini. Oletan että laajakaista toimii moitteettomasti edelleenkin... ja harvat kieltojen läpi pujahtavat mainokset deletoidaan heti.


Tullessani tänään tarkistamaan meilit pistin samalla taustalle Areenasta kuulumaan pari TV:n ajankohtaisohjelmaa, joissa käsiteltiin mm. vanhustenhoitoa. (Yle Areenan aakkosellinen ohjelmahakemisto näyttää selkeästi sen, miten monipuolinen Yleisradion ohjelmatarjonta on. Varsinainen löytölaari!)


Kun ajankohtaistoimituksen vanhusohjelmat oli selvitetty, eksyin kolmanteen, kerran (?) viikossa tulevaan elämäntaito-ohjelmaan jota muulloin en katso. Siinä toimittajan kanssa kaksi äitiä pohti selviytymistään rankoista elämänvaiheista - se asia erikseen, mutta se mikä minut taas kerran pysäytti, oli yleistoteamus että on elettävä enemmän tässä hetkessä eikä "sitku"-elämää, kun emme voi tietää mitä tulevaisuus tuo. Ohjelman kummankin päähenkilön elämänkulkua muutti läheisen kuolema, joka onkin peruuttamattomin muutoksen aiheuttaja.


Meillä on läheisiä enemmän kuin muistammekaan. Paradoksi? Ei mielestäni. Läheisen ei tarvitse olla juuri tuossa kyljessä kihnuttamassa, sen ei tarvitse olla sukulainenkaan, se voi olla joku muu joka on tullut tärkeäksi syystä tai toisesta tai on aiheuttanut mielihyvää tai antanut jotain uutta tietoa itsemme rakennusaineiksi. Joku henkilö tai asia.


Sellaisessa maailmassa on monta kohtaa joissa tulee vastaan "sitku". Jos jätän asian hoitamatta tänään vaikka voisinkin, jos en ota yhteyttä mukavaan tuttuun, edes nopeasti kuulumisia tiedustellen, jos siirrän mieltä askarruttavan kysymyksen selvittämistä - miltä sitten tuntuu, kun tilaisuus menee ohi eikä asiaa voi enää korjata tai saada vastauksia? 


Ei sen tarvitse olla näin monimutkaista, mutta monenlaista se on, se tässä ja nyt eläminen.


Verotoimistoon menen kuitenkin vasta huomenna.Kuiskaus

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 13:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

...
08.04 | 20:10

☺♥

...
08.04 | 11:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

...
23.03 | 20:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS