Tapahtumia tai sitten ei

Suhteellisuusteoriaa ja ilonaiheita

Harmaan päivän ilonaiheita on tänään, aikaiseen iltapäivään mennessä useita. Voi olla useampiakin, ne on vain nähtävä.


Taloyhtiön huoltomies, joka rakastaa oopperaaHymyilevä, kävi hoitamassa ongelmaiset hanat kuntoon. Hänen ilokseen pistin Aidan soimaan kun hän ähelsi keittiön hanan kimpussa, Savonlinnan Aida kun oli hänenkin musiikinrakkautensa pikkupoikansa herättänyt. (Oma ensi-Aidani oli Vaasan oopperassa, nimiroolissa Irma Rewell! - Lentävän ystäväni uravalinta oli tapahtunut 9-vuotiaana Savonlinnassa, Don Carlon nähtyään. ) Omassa perheessäni  Aida ja myös Don Carlo ovat olleet alkusyötit, kohtalokas Savonlinna! Kohtalokas Verdi!


Mutta siis ensiksi iloa toi ystävällisen ja taitavan huoltomiehen työskentely.


Sitten tuli posti. Ei laskuja tänään. Sen sijaan muualla asuva ystäväni oli lähettänyt luettavakseni lehden, jonka jokaisella sivulla oli jotakin mikä kannattaa muistaa.  Huomasin siellä mm. viiden kohdan pikku huomiojutun "Elvytä empatiataidot". Jutussa oli lueteltu nykyisessä itsekeskeisessä ja (muka) kiireisessä elämässä helposti unohtuvia asioita, jotka tiedetään - mutta muistetaanko?


Tässä niistä alkusanat,  ilmeisesti lehden toimituksen kokoamat:

1) Hymyile vastaantulijalle. Huomaa ihmiset, joita kohtaat päivän mittaan.

2) Tee toiselle joku pieni palvelus, jonka uskoisit ilahduttavan häntä.

3) Suo itsellesi armahtava lepohetki. Istu alas ja muista, mitä kaikkea hyvää olet saanut aikaan.

4) Kuuntele hiljaa ja keskeyttämättä, mitä toinen haluaa kertoa.

5) Paijaa lasta ja lemmikkiä. Pysähdy ja huomaa myös naapurintyttö.


Suhteellisuusteoria blondin mukaan on se, että pikku vastoinkäymiset on hyvä aina peilata johonkin muuhun, tänään vaikkapa Italian rannikolla tapahtuneeseen loistoristeilijän haaksirikkoon. 


En oikeastaan tiedä hölkäsenpöläystä suhteellisuusteoriasta, on vain niin hieno sana...Epävarma


Päivitetty 20.1.2012 klo 8.10: Stefan Lindfors, muotoilija, sisustusarkkitehti, PERSOONA. Onneksi luin aamun lehdistä tarkkaan aamuajankohtaisohjelmien tiedot, Maikkarin haastattelussa Stefan. Kuusi minuuttia nasevaa kerrontaa,  pääuutisena suomalaisille turistioppaille suunniteltu uusi asukokonaisuus, joka  julkistettiin eilen avatuilla matkailumessuilla. Ilon aihe, Stefan Lindfors, jota olen seurannut jo melkein 30 vuotta nähtyäni  Retretin luolastossa olleen nuoren Lindforsin ideoiman muurahais- niin minkä? elävän installaation. - Hauska juomapullo Plup, Helsingin lentoaseman katossa lentävä ötökkä, Kiasman ensimmäiset lasten syöttötuolit, kulttuuripääkaupunkivuoden hylkeet ja nopea tutustuminen hylkeiden "isään", hymy huulilleHymyilevä!

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 13:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

...
08.04 | 20:10

☺♥

...
08.04 | 11:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

...
23.03 | 20:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS