Tapahtumia tai sitten ei

Yhden asian ihminen – tai kahden

Myönnän, olen sellainen. Se yksi asia on musiikki, myös kaikki siihen liittyvä, ihmiset, tunnelmat, paikat. - Se toinen, se onkin toinen juttu!Hehe

Kävi niin, että rakkaassa Suomen Kuvalehdessä oli tunnetun,  pääkaupunkiseudulla toimivan henkilön mielipidekirje. Ehkä se oli ”kieli poskella” laadittu provokaatio tai ehkä taustalla oli jotakin kulttuurirahoituksiin liittyvää asiaa – tai sitten siinäkin oli lehden toimitus ”toimittanut” tekstiä niin että asia hämärtyi. Kukapa tietää.

Oma vastakirjeeni julkaistiin, mutta pari olennaista asiaa pois jättäen.Vihainen Kun kuitenkin olen mielipiteeni takana, pistänpä sen tähän sellaisena kuin sen lähetin. Vastaanottajan nimen jätän pois. (Ja hymiöt olen lisännyt tässä.)

XX:lle,
Kirjeitä SK 49/2012

Mikä lieneekään kirjoittajan purkauksen takana, tässä muutamia vinkkejä seuraaviin vierailuihin Musiikkitalossa:

Jos parven näkymät (”vastapäisen vartaan lihavan tädin pöksyt”) häiritsevät musiikkinautintoa, kannattaa joko hankkia lippu aikaisemmin jotta pääsee alapermannolle, tai pistää silmät kiinni ja vain kuunnella musiikkia. Jos haluaa tarkkailla orkesteria, esim. miten se ilmestyy lavalle, tarkkailua voi suorittaa myös orkesterin takana ja sivuilla olevista katsomon osista. Ja jos parvelta ei näy riittävän hyvin, onhan olemassa pikku teatterikiikareitakin.

Koska rakennus oli suunniteltava kolmelle erilaiselle käyttäjälle (2 sinfoniaorkesteria ja 1 musiikkikorkeakoulu), se asetti kolminkertaiset vaatimukset tilojen suunnitteluun. Kaikesta ulkoiseen näyttävyyteen, kustannuksiin ja rakentamisen aikana tulleisiin budjetin muutoksiin liittyvistä vaiheista saa hyvän kuvan arkkitehti Marko Kivistön kirjasta Hiljainen huone sekä Teemalla esitetystä puolitoistatuntisesta ohjelmasta Musiikkitalo – alkusoitto, kaiken tuon huomioiden on ihmeiden ihme, että viimeinkin saimme Musiikkitalon!Hymyilevä

Talo on toiminut nyt runsaan vuoden. Muistaako kukaan millaista oli Finlandia-talossa 40 vuotta sitten? Silloin taisi rakentamiseen olla enemmän rahaakin käytettävissä ja jo silloin rakennettiin musiikki- ja kongressitaloa, olihan Helsinkiin tulossa suuri ETYK-kokous.

Musiikkitalon takatiloihin pääseminen on varmaan (ainakin toistaiseksi) hankalampaa kuin Finlandia-talossa, jossa sielläkin jossakin vaiheessa backstage-ovi pidettiin lukossa. Aloite taiteilijatapaamisiin on osoitettava niille toimijoille, joiden taiteilijoita halutaan kohdata – ellei itse keksi konsteja.. Samoin kukkien yms eteenpäin toimittamisesta palaute on syytä lähettää niille jotka palkkaavat tiloihin avustavaa henkilökuntaa.

Olen käynyt Musiikkitalon konserteissa 13 kertaa ensimmäisen kauden aikana (9.9.2011-7.6.2012), edelleenkin nautin talosta ja tilasta, olen oppinut käyttämään niin salia kuin yleisötilojakin parhaalla tavalla. Olen myös kuullut, että muusikot ovat olleet haltioissaan kun viimeinkin kuulevat lavalla, työpaikassaan, sen mitä itse soittavat ja mitä kollegat soittavat. Yhteissoitto tulee paranemaan meidän kaikkien iloksi.

XX:lla ja muilla tyytymättömillä on toki mahdollisuus edelleenkin käydä ihailemassa Finlandia-talon marmoria ja ulkoseinissä käpristeleviä laattoja. Kävin siellä konserteissa minäkin, alusta saakka lähes 40 vuotta, mutta nyt me kymmenet tuhannet musiikin kuulijat saamme nauttia Musiikkitalosta jota odotettiin niin kauan. Leveä hymyIloitsemme talon avarasta ympäristöstä, nautimme lämmintunnelmaisesta salista jossa näemme kuulijoiden kasvot ja värikkäät asut elävöittämässä näkymiä orkesterin ympärillä, ja ehkä jossakin vaiheessa, tulevien vuosikymmenten kuluessa myös kuulijat oppivat istumaan niin ettei niiden harvojen, hameita käyttävien kuulijoiden ”näkymät” pilaisi joidenkin kuuntelunautintoja.

- - -
Joulurauhaa odottelen. Talossamme ja pihassa riehuva perusteellinen vesijohto-, viemäri- ym remontti, siihen liittyvä pöly, meteli, kaikki puuhamiehet, kaivinkoneet ja kuorma-autot ovat vieneet oman elämäni jonnekin kaukaisuuteen, ensi vuoden joulukuulle.. Auts.

Lisäys  Joulupäivänä 25.12.2012 klo 22.10 TV1 lähettää uusintana ohjelman Musiikkitalo - alkusoitto!Hyvä

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.

ML vuf | Vastaa 21.12.2012 14.35

Helppo sanoa, että This too shall pass, kun ei ole omalla kohdalla tuo kurimus.

Eija | Vastaa 21.12.2012 14.30

Minulla ei ole kunniaa tietää, kuka idiootti on Helsingissä ollut asialla; BRAVO vastineellesi ynnä kumarrus <3 Asiantuntevaa ja oikealla asialla oleva teksti.

Satu | Vastaa 21.12.2012 14.29

Kyllä sulla muru on sana hallussa Koeta vaan kestää se remontti tuolla asenteella, että ens jouluna teillä on uudet putket talossa ja remontti on taakana!

Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 13:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

...
08.04 | 20:10

☺♥

...
08.04 | 11:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

...
23.03 | 20:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS