Tapahtumia tai sitten ei

Siitä puhe mistä puute tai... , suomalainen audioblogi

Eksyin pitkästä, pitkästä aikaa kuuntelemaan Radio Suomen sunnuntaipäivälähetystä, sielläpä olivat Kansanradiossa äänessä Suomen kansan tosikot ja veitikat. Tämänpäiväinen ohjelma oli kuitenkin jo lopuillaan, joten - tässä kirjoittaessani muuta juttua - hain taustalle Areenasta joitakin tallennenteita.

 

En oikein tiedä, mitä mieltä Kansanradion näyttämästä kansankuvasta olisin.  "Virallisen" Suomen taustalla on paljonSilmänisku!   Jotkut soittajat pääsevät puhumaan toimittajien kanssa, toiset sanelevat mielipiteensä nauhalle, kaikkien yhteydenotot ovat ilmaisia mikä tietenkin kannustaa helpommin ilmaisemaan itseänsä ja kertomaan julkisuuteen tärkeiksi kokemiaan asioita ja mielipiteitä. 

 

Selatessani ohjelmia sieltä nousi esiin samoja aiheita kuin sanomalehtienkin sivuilta, myrskytuhoja, vale-lääkäreitä, Linnanjuhlia, pressanvaaleja tietenkin, kaikkea mahdollista ja mahdotontakin, jopa eräänlaista karaokelaulua ja hyvin usein omatekoisia runoja, paljon erilaisia terveysvinkkejä, mutta näistä vuodatuksista kuului ettei niissä ollut ns. julkisen sanan = lehdistön harjoittamaa mielipidesivujen siistimistä. Pienet ja omituisetkin asiat (kuten salaehkäisy!?) voivat päästä kuuluviin. Yleissävy on usein opastava.

 

Moni soittaja on hyvin tosissaan - mutta näin pitkän tauon jälkeen kuunnellen sain aika usein hyvät naurut ennen kuin rupesin oikeasti kuulemaan mitä soittajilla oli asiaa.  Monesta puheenvuorosta kuului yksinäisyys, vanhuksilla syvää elämänviisautta ja huolta nykymenosta. Näinhän se on aina ollut eikä näytä muuttuvan.

 

No joo, aion kyllä edelleenkin pysysä YleRadio 1:n kuuntelijana, mutta aina välillä Kansanradion kuunteleminen voisi olla sopiva välipala kaikille...

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 13:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

...
08.04 | 20:10

☺♥

...
08.04 | 11:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

...
23.03 | 20:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS