Tapahtumia tai sitten ei

Joulu etelässä ja/tai pohjolassa

Meitä oli aikoinaan kolme ay-aktiivia, neljäkin, jotka kymmenen vuotta pyöritimme liittomme paikallista vapaa-ajan toimintaa täällä Lounais-Suomessa. Aktiivinen ay-puuha loppui, ystävyys säilyi. Olin ajatellut tänään soitella erityisesti toiselle näistä ystävistäni, kun hänestä ei ollut kuulunut mitään pitkiin aikoihin. Tiesin kyllä, että hän puuhaa perusteellista terveysremonttia ja harrastaa muutakin kuin tietokoneella istumistaHehe, en siis ollut mahdottoman huolestunut vaikka hiljaiselo oli jatkunutkin kauemmin kuin oli suunniteltu.

Hän ehti kuitenkin soittaa minulle ensin, eilen. Kuulin siis raportin siitä mihin aikansa oli lipsahtanut. Ja kuulin myös että pariskunta on lähdössä tänään, sunnuntaina, muutamaksi kuukaudeksi etelään, Portugaliin, jossa ovat viettäneet näitä sydäntalven synkeitä kuukausia ennenkin. Just joo. Toivotan mukavaa ja lämmintä ja irti arjesta kuluvia talvikuukausia!

Viikolla (lähtö 121212, paluu Lucianpäivänä) olin ollut aalloilla sen toisen edellä mainitun ex-ay-aktiiviystäväni kanssa. Nautittiin Silja Europan de luxe –hytistä ja nami-nami-erikoisaamiaisesta ja juteltiin ja naurettiin ja juteltiin ja taas naurettiin, kahdestaanVilli. Tällaista vastaavaa, sopivampaan aikaan tapahtuvaa reissua olin ajatellut ehdottaa tälle etelänmatkaajallekin. Nyt tuntuu siltä että se matka jäi tekemättä,  ja jos vuoden kuluttua tehdäänkin, ei enää Europalla. Nyyh.Itkevä Minun lempilaivani siirtyy Helsinki-Tallinna –reitille ja tilalle Turun reitille tulee joku riemunkirjava botski Surullinen.

Lunta on satanut, ulkona näyttää kuitenkin harmaalta vaikka sitä kuuluisaa valoisuutta tuovaa (?) lunta on. Riittävästi. Huoltotraktorit ovat pörränneet kadulla ja pihoilla, muuta liikennettä ei juuri ole. Huomenna, kun arki taas alkaa, kadunvarsilla on entistä isommat kasat lunta ja jalkakäytävät ovat entistä kapeammat.. Pihapiirimme orava teki aamukierroksen puiden oksilla, minne pakeneekaan taas kun putkiremonttimiehet koneineen huomenna valtaavat pihan. – Olisin valmis luopumaan tästä ”valkoisesta joulusta” ja ottamaan tilalle vaikka sateisen harmaan mutta lämpimän joulun jota voisi valaista lampuilla ja kynttilöillä ja hyvällä musiikilla ja lukemisella ja.. mutta kaduilla ei olisi liukasta ja ulkona olisi helppo hengittää.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 13:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

...
08.04 | 20:10

☺♥

...
08.04 | 11:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

...
23.03 | 20:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS