Tapahtumia tai sitten ei

Vapaus, valinnanvapaus, vapaussota, itsenäisyys

Valitsin tänään vapauden olla lähtemättä minnekään. Lippu oli ostettuna RSO:n itsenäisyyspäivän juhlakonserttiin, jossa minulle vetonaula olisi ollut Sebastian Fagerlundin Viulukonsertto, se, jonka kantaesityksen kuulin ja näin syyskuussa Tampere Filharmonian syyskauden avajaiskonsertissa. Solisti oli sama, kapellimestari eri – ja muukin ohjelma eri. Nyt kävi niin että nettikonsertti söi live-esityksen! Katsoin ja kuuntelin eilen ko. konsertin internetistä. Helsingin konsertin ohjelmasta puuttui 2 tärkeää osaa: lempikapellimestarini ja toinen  ohjelma. Tampereella kajautettiin Mahlerin Seiska Bassen viulukonserton parina – Hesassa muuta ja kapukin oli toinen. - Odotan että pörröpää vanhenee noin 10 vuotta, palaan sitten asiaan.Hehe

Näin siis kävi, nukuin ja löhöilin koko päivän. Nautin remonttiäänten puuttumisesta ja muutenkin hiljaisesta talosta. Ilta kuluikin sitten TV:n tuijottamisessa ja suklaan syömisessä. Joo joo, presidentinlinnan juhlien isäntäparia ehkä jännitti, mutta..  kättelyseremoniassa tuli vaan mieleen viime lauantain Don Carlo: jäin kaipaamaan uljautta. SilmäniskuOlisin myös vaientanut selostajat ja varsinkin muotikommentaattorin,  jonka päätehtävä tuntui olevan vain pukusuunnittelijoiden nimien luetteleminen, hänen muutkin kommenttinsa olivat +- 0. Pah.

Yritysjohtajia oli pilvin pimein, valitettavan vähän kulttuuriväkeä. Oli todella puuduttavaa kuunnella eri alojen johtajien nimien ja tittelien luettelemista.   Kun tanssilattian touhua seurasi, siellä näkyi jonkin verran taiteilijoitakin, sellaisia jotka saivat kättelyjonossa mennä ohi selostajien mainitsematta ja kuvaajien kuvaamatta - kun niitä johtajia ja yritysmaailmaa oli niin paljon..  Tämä teemahan oli etukäteen tiedossa, ei siinä mitään, mutta olipa tosi tylsää seurattavaa, ehkä myös heille jotka ovat samaa ”kastia” itsekin mutta kutsua ei tänä vuonna tullut.

HeheJos tämä teema on vallalla ensi vuonnakin, voisiko TV-ruutuun panna juoksemaan nimilistan kaikista yrityksistä ja heidän edustajistaan, niin että selostajat voisivat keskittyä enemmän juhlatunnelman välittämiseen?

Haastateltavia löytyi  vähemmän ja ääneen pääsivät pääasiassa ne jotka muutenkin ovat olleet esillä koko vuoden, monet haastattelut olivat aika pinnallisia. Johtuiko se siitä, että sotaveteraanit rupeavat olemaan vähissä? Veteraaneja oli kutsuttu kuulemma enemmän kuin ennen (sanomalehtien mukaan), mutta jotenkin veteraanit ja veteraanien asia ohitettiin kättelyseremonian jälkeen, oliko mukana vain yksi nopea haastattelu?  – Otin talteen Yle Femman ruotsinkielisen lähetyksen, siellä on usein ollut jotenkin fiksumpi tarjonta tästä ohjelmanumerosta. Kiinnostavaa nähdä, miten kävi tänä vuonna.

Yön hetkinä koneessani soi nyt (klo 0.40) Areenan tallenne Sibeliuksen 3. sinfoniasta http://areena.yle.fi/tv/1721312 , RSO ja Hannu Lintu, ylihuomenna, suomalaisen musiikin päivänä ja Sibeliuksen 148-vuotissyntymäpäivänä Teemalla esitetään se ihana Nelonen, kuunnelkaa, katsokaa, nauttikaa ja valitkaa suomalainen vapaus. Meillä se on mahdollista.Sydän

 

8.12.2012 Femman its.p. linnanjuhlien selostus antaa enemmän tilaa katsomiselle, puhetta on vähemmän ja puvuista pääasialliset kommentit ovat tyyliin "otroligt vackert, vinterisblå min favoritfärg, barock decorationer.." osv. Puolet ohjelmasta on vielä katsomatta. Hm.

Ihanaa Sibeliuksen syntymäpäivää!RakkausTeemalla Sibban Nelonen ja MagicFinger klo 20.00, uusinta sunnuntaina klo 15.15.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 13:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

...
08.04 | 20:10

☺♥

...
08.04 | 11:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

...
23.03 | 20:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS