kalenteri

Omegat

”Kaamosväsymys koettelee helposti varsinkin keskellä pimeintä syksyä. Lumi lisää valoisuuden kokemusta, joten lumen tulo voi helpottaa kaamosväsymystä.  - Kaamosväsymystä ei ole samalla lailla joulukuussa kuin marraskuussa. Tähän voi vaikuttaa se, että joulukuussa odotetaan joulua ja silloin on muuta mielekästä tekemistä, Sari Aapro (sairaanhoitopiiri Carean ravitsemusterapeutti)  sanoo.  Aapro suosittelee kaamosväsymykseen säännöllistä ruokavaliota ja liikuntaa. - Tärkeintä on syödä säännöllisesti, ettei nälkä ehdi lisääntymään iltaa kohti. Kannattaa myös syödä riittävästi kalaa, koska omega 3 -rasvahapoilla saattaa olla vaikutusta masennukseen, Sari Aapro kertoo.”

Osalainaus on Ylen uutisten nettisivuilta. Uutisen otsikoinnissa oli kuva löllöttävästä mahasta joka ei mahdu farkkuihin.

SurullinenTulipa mieleeni aika 1990-luvun alkuvuosilta. Oli tehty yliopistollinen tutkimus että stressi lisää vyötärölihavuutta. Ystäväni Pohjanmaalta, yksi heistä jotka kantoivat kuuntelu- ja sympatiaosallisuuden stressitilanteestani joka johtui työpaikkakiusaamisesta, hänkin luki jutun paikallisesta sanomalehdestä ja lähetti lehtileikkeen minulle. Silloin en vielä osannut nauttia omegoista enkä koskaan ole osannut kalaruokia tehdä. Lapsena olin saanut nauttia Kyrönjoen paistetuista lahnoista ja joskus myöhemmin ulkogrillatuista lankomiehen pyytämistä ahvenista, namm.. mutta kalat ovat jääneet minulle vieraiksi, niin se vain on.

Siis kärsin maksimaalisesta stressistä ja lihoin, sain pikkuhiljaa myös sen kuuluisan vyötärölihavuuden. Siinä vaiheessa ei ollut ketään tarpeeksi ponnekasta joka kädestä vetäen olisi vienyt minut kuntoiluharrastuksiin, yksin kun asuin,  kotona löhöttiin ja puudutettiin pahaa oloani eri tavoin. Hyvää tarkoittavat puheet eivät onnistuneet lihavuutta poistamaan, henkisesti auttoivat kylläkin.

Läski on jäänyt. Löysin kuitenkin – tilanteeseeni lopultakin sisuunnuttuani (minuahan ette nujerra!) –  superavun joka ei kasvattanut vyötärölihavuutta. Musiikki!Sydän (Muusikot! Musiikinopiskelijat!) Ja ne omegat. Vannon omegoiden nimeen, niitä ilman ja ilman ystäviä en ehkä olisi edes huonompikuntoisenakaan enää hengissä. Ja olen kuitenkin jo aika vanha..

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

28.12 | 22:12

Lainaukset herättivät kiinnostuksen hieman musiikin ulkopuolelle. Mattilan kirja menee varattavien listalle, kun nyt uusin pitkästä aikaa kirjastokortinkin.

...
23.12 | 18:09

Kiitos taas Ystäväni kaiken kattavasta kattauksesta konsertin saralta 😊. Rauhaisan ihanaa Joulunaikaa myös Sinulle❤️❤️💕

...
26.11 | 21:25

Kiitettävä(n pituinen) vyörytys. Luettava uudestaan ajan - vaan ei tupakin - kanssa. Antoisa enimmäkseen 'vain' Tampereen konserttitarjonnan varassa elävälle.

...
16.11 | 23:45

Ihana ja kaunis ja loistava kommentti illasta. Valitse joku tai kaikki,jokainen kumminkin on totta. Koska alat kerätä yhteen kirjaan nämä mus.talo elämyksesi.

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS