Tapahtumia tai sitten ei

Sakset, sanomalehdet ja syntymäpäiviä

Aamun mielenkiintoisimmat hetket – kun niitä aamuja yksin elää – ovat, kun sängyssä istuen peitto niskassa, lehdet edessä ja sakset vieressä ja YleRadio 1 taustalla soiden saan tutkia, mitä maailmalla tapahtuu ja onko jotain muutakin kuin ne yhdet ja samat asiat mitä puolen tunnin välein sekä TV että radio päivästä toiseen toistavat ja samoilla haastattelunpätkillä yrittävät saada sanomaansa elävämmiksi.Silmänisku Sanomalehdessä voin kääntää sivuja nopeasti ellei juttu kiinnosta, kahta lehteä peräkkäin lukiessani voin myös vertailla yleisuutisten erilaisia lähestymisvinkkeleitä. Päivä alkaa leppoisammin kun aloitan lehtien lukemisen aina sieltä sarjakuvasivuilta, lopusta alkuun.

Tänä aamuna tajusin, miksi oikeasti en muista mitään! Vuosikausia, työelämässä ollessani, en aamuisin ehtinyt lukea lehtiä kunnolla – lehdet ON luettava aamulla vaikka huonostikin - joten rupesin leikkaamaan talteen ”tarkempaa tutustumista varten” juttuja jotka olivat syystä tai toisesta kiinnostavia. Aina silloin tällöin olen sitten selannut leikepinojen juttuja niitä harventaen ja niihin syventyen, luulin eläkkeelle päästyäni, että voin tutkia kaiken kaikessa rauhassa ja heittää tarpeettoman huitsin nevadaan. Kuinkas kävikään? {#smileys123.tonqueout}

Olen luottanut leikepinoihin niin että on unohtunut  muistin/muistamisen harjoittaminen! Työelämässäkin ja alkuvuosina  lapsen aikatauluissa paljon samaan aikaan oli muka aina niin paljon muistettavaa, ettei lopultakaan mikään oikein jäänyt mieleen – no, sillä ei ole enää väliä. Tämä tulevaisuudessa asioihin perehtyminen on ollut sitä ”sit kun” –elämistä, siitä on päästävä irti! Elämä onkin tässä ja nyt.

Tässä taustalla Ruotsin radion P2-kanavalla soi eilen nauhoitettu kamarikonsertti Chamber unplugged joka alkoi Bachin sooloviulupartitan nro 2 d-molli Chaconne-osalla. Eläköön pohjoismainen (radio)yhteistyö! Naapurimaan ohjelmat ovat usein virkistävästi erilaisia. Bach tuo mieleeni myös ne viimeisimmän työpaikkani ensimmäiset aamut, aamuisin työhön mennessäni seinän takaa kuului aina esimiehen viulunsoittoa, usein juuri Bachia.. se oli ihana tapa aloittaa työpäivä myös kansliassa. By the way, koskas tämän esimiehen syntymäpäivä olikaan? Ettei vain marraskuussa sekin?

Katson kalenteriani, joka kertoo alkavan viikon syntymäpäiväsankareista ja –sankarittarista. Onpa taiteellinen viikko! Tänään eräs kapellimestari täyttää 54 vuotta, huomenna eräs konservatorion entinen opettaja täyttää jotain yli 70, tiistaina eräs toinen kapellimestariSydän täyttää 67 vuotta, keskiviikkona eräs tenorilaulaja 50 vuotta, torstaina muuan muusikko täyttää 42 vuotta (kakara!).  Onhan erikoinen viikko. Kahta näistä muistan tekstiviestillä tai kortilla, kaikkia monenlaisin ajatuksin.

Viikon lopussa odottavat Giuseppe Verdi ja Don Carlo. Mutta tänään YleRadio 1 klo 19.03 RSO kiertueella Itä-Suomessa, päätöskonsertti Lieksassa: kolme x  Ässä, Sibeliuksen 4. ja 3. + Salosen Five images after Sappho.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 13:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

...
08.04 | 20:10

☺♥

...
08.04 | 11:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

...
23.03 | 20:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS