Tapahtumia tai sitten ei

Kukkenheim contra? vanhustenhoito

Puheenaihe: Helsingin havittelema uusi museotalomöhkäle jonka nimen ilmeisesti vain Janne G-K-S osaa ääntää joka kerta oikein (ja eräs kaupunkitutkija). Toinen aihe: kuka hoitaisi vanhusten asiat kuntoon ja samalla organisoisi terveydenhuollon niin että siellä "toinenkin käsi tietäisi mitä se toinen tekee/on tehnyt!"  Kuvottavasti tuossa Guggenheim-asian yhteydessä tulee mieleen oma turkulainenkin kiistelyareenamme: toriparkki ja sen takana, nyt päällä, luikerteleva uusi silta-kiiltomato, jota yritetään saada Suomen kansallismaisemaa pilaamaan... Silmänisku

 

Presidentinvaalikeskustelussa (jota en ole kovin tarkkaan seurannut sillä tiedän ketä äänestän joka tapauksessa) on pyöritty Euroopan unionissa ja arvojohtaminen on kulttisana jonka merkityksen harva ehdokas on tuonut selkeästi esiin. Useimmat vain pyörittelevät sanoja sanomatta mitään. Se ehdokas, joka nostaisi arvoihin eka sijalle vanhusten asiat, esittäen myös konkreettiset toimintamallit, se ehdokas saisi kaikkien kannatuksen. Luulisin. Oli konkretia sitten presidentille mahdollista tai ei.  Vaan mistäs minä tiedän...  Kaikkihan me kuitenkin vanhenemme.  Hyvillä palkoilla olevat voivat tietenkin taata itslleen ja omaisilleen hoitoa pidemmälle kuin keskivertokansalainen, niinköhän sysätään loppuvastuu  "yhteiskunnalle"?

 

Entä sitten, kun yhteiskunta ei osaa tai kykene kantamaan vastuutaan? Kun byrokratiassa puhutaan ja toimitaan toisensa ohi.  Kun vanhus on siinä pisteessä ettei ymmärrä, kuka on sukulainen, kuka sairaanhoitaja, häntä ei silloin auta sen paremmin Guggenheimit kuin musiikin sulosoinnutkaan. Molempia tarvitaan, ainakin musiikkiaEpävarma, käytännön toimien lisäksi.

 

Ystäväpiirissäni on parhaillaan eräs vanhushuollon ongelma. Kun samaan aikaan kaikki tuutit tuuttaavat G-museota,  rinnastus on irvokas. Ja hälyttävä.

 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 13:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

...
08.04 | 20:10

☺♥

...
08.04 | 11:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

...
23.03 | 20:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS