Tapahtumia tai sitten ei

Juhlaviikon jälkeen

111112

 

On Isänpäivän aamu.  Harmaa, sateinen. Lähetän tervehdykseni sadepilvien yläpuolelle omalle isälleni jolta lapsena sain lukemisen ja musiikin kuuntelun lahjan.  Päivä on muutenkin täynnä ikävää. Ikävää niin että sattuu. Viikko on ohi ja arki alkaa. Kiri Te Kanawa laulaa ”When I grow too old to dream..” Sydän

Mietin eilistä, entisen työpaikkani juhlailtaa (50 v). Kolmen kerroksen väkeä, Hehetai ainakin kahden. Rajoitettu, aikainen päättymisaika, miksi? Tarkoitus varata suljetun piirin jälkijuhliin loppuilta? Moni kuitenkin oli pahoillaan siitä, että vapaalle seurustelulle jäi kovin vähän aikaa, mahdollisuudetkin olivat hankalammat sokkeloisen tilan vuoksi.  Useimmilla oli vuosikymmenten mittaiset  ystävyyssuhteet, virallisen ohjelman jälkeen olisi ilahduttanut mahdollisuus vaihtaa kuulumisia samassa paikassa kauemminkin.

Oli sinänsä ihmeellistä nähdä niitä jotka olivat esimerkiksi tämän Wanhan Rouvan elämässä vaikuttaneet yli 35 vuottaCool - jotkut vaikuttavat vielä nytkin.  Eivät kaikki, ei, joitakin suorastaan täytyy kaihtaa!

HämmentynytMutta missä oli yhteisön oma juhlapuhe? Puhe jossa olisi huomioitu myös keskuudestamme poistuneet? (Toki meidät läsnäolijat toivotettiin tervetulleiksi, kai?)  Mutta äkkiä muistellen:  Erkki Alikoski, Kari Aarnio, Essi Heinonen, Matti Soini, Tarmo Huovinen, Veikko Hankomäki, Heikki Toikka, Lea Piltti, Tauno Hannikainen – monet heistä saavat kyllä ihan oman lukunsa hienossa juhlakirjassa, mutta ainakin viimeisen kymmenen vuoden aikana menehtyneet opettajat olisi voinut ”talon puolesta” mainita aivan erikseen juhlapuheessa -  siis siinä puheessa jota ei pidetty - sillä mm. kirkkomuusikoiden kouluttajat olivat aikanaan hyvin tärkeitä omilla osa-alueillaan.

Juhlakirjan kirjoittaja Pekka Hako piti erittäin hyvän ja selkeän esittelypuheenHyvä kirjan tekemisen vaiheista ja tekemisen aikana muodostuneista huomioistaan, mutta se oli aivan toinen juttu.

Illasta jäi vähän sellainen maku että kun ulkoiseen prameuteen oli mennyt niin paljon aikaa, energiaa ja euroja, kokonaisuus lopulta oli jäänyt repaleiseksi. (Ei sen juhlapuheen tai -tervehdyksen, olisi tarvinnut kovin pitkä olla..)

En osaa muotoilla tunnelmaani tässä asiassa aivan niin tarkkaan kuin miltä minusta tuntuu, mutta eilinen juhla oli jotenkin - irrotettu elämästä. HämmentynytJuhlapuhetta, joka olisi sitonut inhimillisesti elämän kuolemaan(kin), siis sitä ei kuultu. Seremonioita, niitä toki oli. Fanfaareja. Tervehdyksiä (yläkerrassa), mentiin saliin, kuunneltiin kaksijakoinen juhlakonserttiVilli, tultiin salista, mentiin saliin, fanfaareja, virallisia huomionosoituksia, taas tervehdyksiä (= virallisia hymistelyjä), tultiin pois.. Buffet (= seisova pöytä), kahvi+leivos.

121112

Wanha Rouva nuokkui eilisen päivän painavaa juhlakirja selaillen. Aamulla alitajunnasta nousi pintaan kysymys: Oliko laulajissa lainkaan mainittu bassobaritoni Kai Valtosta, Kansallisoopperan kuorossa pitkän uran tehnyttä Kerkolan oppilasta? Kaitsu, jolla oli näyttämöllä säännöllisesti pienempiä solistiroolejakin ja joka on mukana myös Punaisen viivan  DVD- ja Mare ja hänen poikansa –oopperan CD-levyllä. Ja joka on laulajien kouluttajana erittäin suosittu pedagogi, coach, juuri viime kesänä oopperasta eläköityneenä.  Mitä sanookaan kirjan nimiluettelo? Ei mitään! Auts!Surullinen

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.

Marjatta T | Vastaa 17.11.2012 09.47

Totta! Alahan suunnitella näiden tekstiesi kirjaksi kokoamista tai joku muu alkaa. Kiitos siis terävistä ja hyvin muotoillen julkituomistasi havainnoista!

virpi lemmetyinen | Vastaa 13.11.2012 21.04

KOSKA SE MUISTELMATEOS TULEE, KYSYY IKIVANHA ROUVA

WRR 13.11.2012 22.13

sit kun putkiremontti on ohi, sit aloitetaan..

terveisin Satu | Vastaa 12.11.2012 22.18

Kiitos Sirpukka hienosta kirjoituksestasi! Mua harmittaa vain se, ettei näin hienoa palautetta voi lukea jostain suuremmasta julkaisusta!!

Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 13:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

...
08.04 | 20:10

☺♥

...
08.04 | 11:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

...
23.03 | 20:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS