Tapahtumia tai sitten ei

Lahja joka auttaa

Tämän päivän Hesarissa on Naisten Pankin mainos ”Anna lahja joka auttaa”.

HyväNaisten Pankki kerää varoja kehitysmaiden naisten yrittäjyyden ja toimeentulon kehittämiseksi. Rahastoa hallinnoi ja hankkeet toteuttaa Kirkon Ulkomaanapu. Näin.

Olen siis aivan sattumalta tehnyt lähes 40 euron lahjoituksen hankkimalla konserttilipun Helsingin Kaupunginorkesterin (fiinimmin Helsinki Philharmonic Orchestra) 130-vuotis-

juhlakonserttiin. Juhlakonsertin alkunumero on Ludwig van Beethovenin Sinfonia nro 5 c-molli, KohtalosinfoniaSydän, se on syy, miksi Wanha Rouva lähtee taas Musiikkitaloon,

juuri ennen entisen työpaikkansa 50-vuotisjuhlia.

On muitakin lahjoja, jotka auttavat. Kuten musiikki, kuultuna ja saatuina, esittäjien lahjoina konserteissa - tai äänilevyillä. Levyjä pitää vain soittaa ja ottaa vastaan tunnelmat joita musiikissa on ja joita esitykset välittävät. Valitettavasti vain kovin usein äänilevyille taltioidut esitykset pölyttyvät hyllyissä!

Kuuntelen tässä parhaillaan Jorma Hynnisen tulkintoja eteläpohojalaasista kansanlauluusta, hmmm, kuulemma savolaiselle ei voi opettaa ”pohojammaan murresta”,Hehe no ei! Mutta aika hauska sekoitus Hynnisen laulukieli tällä uutuuslevyllä on, jotkut sanat tulevat aivan oikein (Ketolan Jukka), joskin ehkä hiukan varoen. Laulajan ääni on edelleenkin komea ja kiinteä, ei ole vipinää eikä vibratoa, baritonilta ei syvän uhkaavaa rintaääntä voi kai odottaakaan vaikka joissakin lauluissa uho olisi niin paikallaan! Ketoolan Jukka taitaa olla tästä baritoniuhostakin paras esimerkki, aika hyvin kyllä Hae pois vaan sormukses –laulussakin rinnanröyhistystä kuuluu.

Kimmo Hakolan Kivi-laulut seuraavat kansanlauluja. Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin kanssa laulut nousevat pintaan koskettavasti. Kivi-laulujen kantaesityksessä Turussa en ollut, taisin seurata konserttia netistä, missä se on vieläkin nähtävillä. Uskoisin että tälle äänilevylle on saatu paras mahdollinen tulkinta. Makuasioita?

Metsän poika –levyn päättää vekkulisti svengaava VauToivo Kuulan Häämarssi. Tällaisen marssin tahdissa hääpari saakin harjoitella askellustaanSilmäniskunotta menis oikeen, oikias taharis..

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 13:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

...
08.04 | 20:10

☺♥

...
08.04 | 11:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

...
23.03 | 20:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS