Tapahtumia tai sitten ei

Hyvää Aleksis Kiven ja suomalaisen kirjallisuuden päivää...

Kullervo, näytelmä viidessä näytöksessä. (Toinen näytös: Metsäinen seutu. Kullervo paimenena tulee, sivullaan vyössä riippuu tuohikontti ja torvi.)

"Tässä lakeus, jota jo kiivaasti nähdä himosin, tunkeissani läpi tiuhan metsän. Äärettömäksi sen luulin, mutta vapaasti hengitän taas ja lepään kunnes jähtyy otsani; sillä olihan metsäsä kuumempi kuin tässä paistavan auringon alla. - Aurinko, pyöri kiireesti lännen alesmäkeä ja päivästä päätös tee! Tätä pyytää paimen, joka loimostas ja kääntelevästä varjosta ajan kulkua mittailee. Varjo lännestä itään kiertyy, päinvastoin sinun tarhas juoksua, joka koillisesta alkaa ja päättyy luoteiseen, piirtäen avaruuteen ankaran kaaren. Heleä loimo, sinä kultaisia säteitäs..... Oi Kullervo! käytkö polkuja kurjan paimenen? Niinpä käyt, mutta pilkaksi käyt tämän yhden päivän ja vihasi aittaan, sydämmeesi, kokoilet myrkkyä myrkyn päälle, ja tämä ihanata on. - Mutta kuinka seisoo varjo nyt? Ihan pohjaa kohden, nyt puolipäivä on ja paimenen syödä pitää. syön, mutta pilkaksi syön, pilkaksi. Mitä annettiin evääksi paimenelle? (Ottaa leivän kontistansa.) - Oletpa sileä päältänähden, mutta sisässäsi ehkä silkkoa löytyy. (Leikkaa veitsellänsä leipää.) Mikä vastus siinä? Kivi leipääni leivottu on, ja siihen veitseni pilasin, veitseni, muisto isältäni.  - - - "

Aleksis Kiven valitut teokset. Kustannusosakeyhtiö Otavan kirjapaino Helsingissä  1928.

 

 

❤❤❤

 

Aika pian on myös Suomen itsenäisyyspäivä ja Jean Sibeliuksen syntymäpäivä:

 

https://areena.yle.fi/1-4302782

 

RSO, Lintu ja Sibeliuksen Kullervo

 

  • 1 h 17 min, ke 6.12.2017
  • toistaiseksi

 

❤💋Radion sinfoniaorkesteri, Polyteknikkojen kuoro, Eesti Rahvusmeeskoor ja ❤💋kapellimestari Hannu Lintu esittävät Jean Sibeliuksen Kullervon op.7. Musiikkitalo 6.12.2017. Ohjaus Anu Holttinen.

 

 

😥..

 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

18.08 | 06:22

Upeita teoksia, varmaan livenä vielä hienompia! Kiitti kuvista!

...
15.08 | 12:29

Olipa jännittävä matka, suorastaan vähän liiankin jännittävä!

...
09.07 | 20:25

Upeita kuvia taas. Tommy Taberman on mun juttu.

...
23.05 | 08:51

En oo varma, mut ainakin se kuuluu Espanjalle ja on osa Eurooppaa. Me haettiin sieltä tankkerilla öljyä, vuonna 1 ja 2, en tiiä onks siellä enää sitä!

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS