Tapahtumia tai sitten ei

Pian on repaleinen 'jouluaika' ohi..

.. löysin siihen liittyvän kirjoitusaihion, julkaisenko? Ehkä. Joo, kuitenkin.

 

 

 Joululahjoja monenlaisia

 

 • Wanha Rouva on menettänyt kykynsä ideoida ystäville ja sukulaisille hauskoja/sopivia/tarpeellisia/ihania joululahjoja, tänä vuonna jäi jopa tavallisten joulukorttien lähettäminenkin.

 • Mutta jos vielä joskus ryhdistäydyn antamaan konkreettisia lahjoja enkä saa mitään vastausta kysymykseeni siitä mitä, minkätyyppistä voisin lahjaksi etsiä, niin sitku jotain keksin, pistän mukaan selostuksen siitä "miksi juuri tämä oli valintani sinulle". Arvasin sit oikein tai väärin, onko mieluisa..

 • Rakas, tärkeä 💋ystävä lähetti jouluaattona tervehdyksen ja kysyi että toivottavasti en ole ihan eristyksissä. Voi sinä! kyl minä olen, koronankin takia jotta pysyisin terveenä. Mutta yhteydenottosi kirkasti harmaan päivän. Olet kallis.

 • Ihmiset juhlapyhinä vetäytyvät lähimpien kanssa yhteen sumppuun ja vielä jos niitä lähimpiä on isokin lauma, niin yksi irrallinen satelliitti tipahtaa radan ulkopuolelle. Korona on kiristänyt joukkotapaamisia joka puolella, erikoinen tilanne, Wanhalle Rouvalle normaali.

 •  Mitä? Närhi jähmettyi paikalleen niin että luulin lähetyksessä olevan katkoksen, mitä tapahtui? Ei yksikään lintu ole tuossa WWF-luontoliven ruokintapaikalla tuolla tavalla pysähtynyt. Outoa. Ahdistavaa. Linnun pää liikkuu, nokka aukeaa, menee kiinni, mutta lintu nököttää paikallaan. Muita lintuja ei näy. -

 • NYT närhi suhahti pois - harakka tuli. Ja talitintit. Tämä omaehtoinen WWF-luontoliven opiskelu on sitä sun tätä.. mut mikähän on se harmaa, varpusta, tinttiä vähän isompi pitempinokkainen sulavalinjainen lintu, jonka vatsapuoli on tasaisen vaaleanharmaa, siivet tummanharmaat, sellainen vierailija nyt askarruttaa. Aattojyviä sekin kävi aika ahkerasti napsimassa, tänään vain pari kertaa pyrähti kameran edessä.

 • Mutta asiaan. Jos ei tiedä varmaksi, ei kannata antaa lahjaksi mitään konkreettista, 'periaatteessa', se ei ole tärkeintä ja harvoin osuu sattumalta oikeaan..

 • Ne hassut ja höpsöt pikku muistamiset, joita vuosien aikana olen aaton yllätysvirkistäjällekin eräänlaisina kiitoksina kantanut, niiden tarkoitus oli ilahduttaa ja pienikokoisina ne oli helppo pistää piiloon jos siltä tuntui.. Toivottavasti vielä joskus tulee aika jolloin Wanha Rouva pääsee kiertelemään antiikkikauppoihin ja katselemaan tarjontaa 'sillä silmällä'..

 • Nyt kannoin parinkymmenen joululaululevypinon tähän tietokoneen vierelle, osa lahjaksi saatuja, osa itse ostettuja, valikoin sieltä muutaman soitettavaksi niiden lisäksi mitä on siirretty tietokoneelleni. Pinon päällimmäisenä on monenlaisia muistoja nostava 'Meidän Matin' ensimmäinen, Herr Domorganist Erkki Alikosken kanssa vuonna 1983 Domissa äänitetty, yksi on Matin Avanti!n kanssa 1997 ja toinen PK:n kanssa v. 2009 taltioitu. Taidan aloittaa Matin osuuden tuosta vanhimmasta, siinä kaikki osatekijät ovat tärkeitä.

 • By the way, sukulainen kuittaili kun kuuli että orava meni ruokailemaan WWF-lintulaudalle, että "rosvo"! Nii-in, siteeraan HS:n 24.12. artikkelin 2021-tulevaisuuspoimintoja, kohta 6): "Orava on taas uuden haasteen edessä. Oravat syötiin ja metsästettiin turkistensa vuoksi melkein sukupuuttoon Suomessa. Nyt kekseliäs jyrsijä on uuden, tuntemattoman uhan edessä, kun talvet lämpenevät."

 • Oravakin.🤨

 

 

 

 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

18.08 | 06:22

Upeita teoksia, varmaan livenä vielä hienompia! Kiitti kuvista!

...
15.08 | 12:29

Olipa jännittävä matka, suorastaan vähän liiankin jännittävä!

...
09.07 | 20:25

Upeita kuvia taas. Tommy Taberman on mun juttu.

...
23.05 | 08:51

En oo varma, mut ainakin se kuuluu Espanjalle ja on osa Eurooppaa. Me haettiin sieltä tankkerilla öljyä, vuonna 1 ja 2, en tiiä onks siellä enää sitä!

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS