kalenteri

Myrskyn silmässä

Herään aamulla kello 6 omituiseen kuminaan, illalla ikkunoita rajusti huuhtonut rankkasade on tauonnut. Mutta tuo ääni? Ikään kuin lentokone lentäisi matalalla, tämä jylinä vain ei mene ohi. Sitten muistan: illan uutisissa oli varoitettu lähestyvästä myrskystä. Pistän radion auki ja uutiset kertovatkin kovan myrskyn saavuttaneen Lounais-Suomen ja Satakunnan. Ihmisiä varoitetaan menemästä ulos, kaatuvat puut, putoilevat sähkölangat ja tuulen lennättämät esineet voivat aiheuttaa vahinkoja. Yli satatuhatta taloutta on ilman sähköä, radion uutislähetyskin katkoilee muutaman kerran. Nukahdan vielä.

 

Nyt kun istun tässä koneen ääressä, kello on jo yli yhdentoista. Aurinko paistaa! Tuuli on edelleenkin rajua, pihan keinut keinuvat kuin aaveet istuisivat niissä ja tasatahdein ottaisivat vauhtia. Kadulla pari urhoollista ulkoiluttaa koiriaan, taitaa olla pakko.  Tässäkin talossa asuu pienenpieniä koiria, kissankokoisia. Lähtevätköhän lentoon tuulessa? Ilmassa lentää kaikenlaisia roskia,  kioskiruokapakkauskin.  Yksi lintukin lentää, mikähän se oli? Lipputanko heiluu.

 

Ylen nettiuutisissa kehoitetaan Satakunnan autoilijoita ottamaan mukaansa moottorisahan tielle kaatuneiden puunrunkojen raivaamiseksi! Pelastuslaitos ei ehdi. Helsinkikin on saanut oman varoituksensa, ihmisiä kehoitetaan pysymään sisällä. Tampereelle ei pääse junalla, jotain ylimääräistä on taas radalla. Miten on rantaradan laita? No tietenkin Kirkkonummen ja Karjaan välillä mennään taas bussilla! Onneksi minun ei tarvitse juuri tänään lähteä kumpaankaan suuntaan. Onkohan Domin kuusi vielä pystyssä?

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

27.02 | 20:20

Juu kiitos muuten kyllä, mutku se Turun konserttisali on niin korva-epäystävällinen, etten voisi käydä kuuntelemassa niin antautuen kuin Musiikkitalossa.. ☺

...
27.02 | 19:57

Sinut pitäisi palkata TS-urheilulehteen kirjoittamaan paikallisen orkesterinne konserteista tällaisia eläväisiä kuvauksia, jotka taviskin myöntää osuviksi.

...
06.02 | 21:26

Sama rukous hänen ja kaikkien muiden edellä menneiden puolesta. Oheista kuvaa kauniimin ei aihetta voisi käsitellä.

...
05.02 | 17:34

Samoin! Ei löytynyt kiireessä täällä Fazerin torttuja, jotka Aamulehden raati oli parhaiksi havainnut. Syötiin lähikaupan.. Tulipa syötyä oikeaan aikaan edes.;)

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS