Tapahtumia tai sitten ei

Myrskyn silmässä

Herään aamulla kello 6 omituiseen kuminaan, illalla ikkunoita rajusti huuhtonut rankkasade on tauonnut. Mutta tuo ääni? Ikään kuin lentokone lentäisi matalalla, tämä jylinä vain ei mene ohi. Sitten muistan: illan uutisissa oli varoitettu lähestyvästä myrskystä. Pistän radion auki ja uutiset kertovatkin kovan myrskyn saavuttaneen Lounais-Suomen ja Satakunnan. Ihmisiä varoitetaan menemästä ulos, kaatuvat puut, putoilevat sähkölangat ja tuulen lennättämät esineet voivat aiheuttaa vahinkoja. Yli satatuhatta taloutta on ilman sähköä, radion uutislähetyskin katkoilee muutaman kerran. Nukahdan vielä.

 

Nyt kun istun tässä koneen ääressä, kello on jo yli yhdentoista. Aurinko paistaa! Tuuli on edelleenkin rajua, pihan keinut keinuvat kuin aaveet istuisivat niissä ja tasatahdein ottaisivat vauhtia. Kadulla pari urhoollista ulkoiluttaa koiriaan, taitaa olla pakko.  Tässäkin talossa asuu pienenpieniä koiria, kissankokoisia. Lähtevätköhän lentoon tuulessa? Ilmassa lentää kaikenlaisia roskia,  kioskiruokapakkauskin.  Yksi lintukin lentää, mikähän se oli? Lipputanko heiluu.

 

Ylen nettiuutisissa kehoitetaan Satakunnan autoilijoita ottamaan mukaansa moottorisahan tielle kaatuneiden puunrunkojen raivaamiseksi! Pelastuslaitos ei ehdi. Helsinkikin on saanut oman varoituksensa, ihmisiä kehoitetaan pysymään sisällä. Tampereelle ei pääse junalla, jotain ylimääräistä on taas radalla. Miten on rantaradan laita? No tietenkin Kirkkonummen ja Karjaan välillä mennään taas bussilla! Onneksi minun ei tarvitse juuri tänään lähteä kumpaankaan suuntaan. Onkohan Domin kuusi vielä pystyssä?

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

30.03 | 12:47

Ei se harmaus niinkään mutta TUULI! :(

...
29.03 | 20:13

Ihania laivoja 👍. Hienoa että jaksoit lähteä kuvaamaan harmaasta säästä huolimatta 🤗. Kesää odotellessa ehkä nähdään laivojakin silloin ja ystäviä 🥰

...
13.02 | 13:58

Musiikkitalon esitys tuli vähän anoppini hautajisten jälkeen. Se oli väkevä kokemus Lacrymosan häikäisevän "amen"ineen.

...
22.12 | 16:18

Kiitos taasen mielenkiintoisesta tekstistä 👍. Ihana, kun jaksat päivittää blokiasi 🤗. Mukavaa joulunaikaa Ystäväni 🤗💕🤗

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS