kalenteri

Myrskyn silmässä

Herään aamulla kello 6 omituiseen kuminaan, illalla ikkunoita rajusti huuhtonut rankkasade on tauonnut. Mutta tuo ääni? Ikään kuin lentokone lentäisi matalalla, tämä jylinä vain ei mene ohi. Sitten muistan: illan uutisissa oli varoitettu lähestyvästä myrskystä. Pistän radion auki ja uutiset kertovatkin kovan myrskyn saavuttaneen Lounais-Suomen ja Satakunnan. Ihmisiä varoitetaan menemästä ulos, kaatuvat puut, putoilevat sähkölangat ja tuulen lennättämät esineet voivat aiheuttaa vahinkoja. Yli satatuhatta taloutta on ilman sähköä, radion uutislähetyskin katkoilee muutaman kerran. Nukahdan vielä.

 

Nyt kun istun tässä koneen ääressä, kello on jo yli yhdentoista. Aurinko paistaa! Tuuli on edelleenkin rajua, pihan keinut keinuvat kuin aaveet istuisivat niissä ja tasatahdein ottaisivat vauhtia. Kadulla pari urhoollista ulkoiluttaa koiriaan, taitaa olla pakko.  Tässäkin talossa asuu pienenpieniä koiria, kissankokoisia. Lähtevätköhän lentoon tuulessa? Ilmassa lentää kaikenlaisia roskia,  kioskiruokapakkauskin.  Yksi lintukin lentää, mikähän se oli? Lipputanko heiluu.

 

Ylen nettiuutisissa kehoitetaan Satakunnan autoilijoita ottamaan mukaansa moottorisahan tielle kaatuneiden puunrunkojen raivaamiseksi! Pelastuslaitos ei ehdi. Helsinkikin on saanut oman varoituksensa, ihmisiä kehoitetaan pysymään sisällä. Tampereelle ei pääse junalla, jotain ylimääräistä on taas radalla. Miten on rantaradan laita? No tietenkin Kirkkonummen ja Karjaan välillä mennään taas bussilla! Onneksi minun ei tarvitse juuri tänään lähteä kumpaankaan suuntaan. Onkohan Domin kuusi vielä pystyssä?

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

28.12 | 22:12

Lainaukset herättivät kiinnostuksen hieman musiikin ulkopuolelle. Mattilan kirja menee varattavien listalle, kun nyt uusin pitkästä aikaa kirjastokortinkin.

...
23.12 | 18:09

Kiitos taas Ystäväni kaiken kattavasta kattauksesta konsertin saralta 😊. Rauhaisan ihanaa Joulunaikaa myös Sinulle❤️❤️💕

...
26.11 | 21:25

Kiitettävä(n pituinen) vyörytys. Luettava uudestaan ajan - vaan ei tupakin - kanssa. Antoisa enimmäkseen 'vain' Tampereen konserttitarjonnan varassa elävälle.

...
16.11 | 23:45

Ihana ja kaunis ja loistava kommentti illasta. Valitse joku tai kaikki,jokainen kumminkin on totta. Koska alat kerätä yhteen kirjaan nämä mus.talo elämyksesi.

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS