kalenteri

Ekumeeninen joulu 2011

Katsoin äsken, "aamun alkajaisiksi", runsas viikko sitten nauhoitetun lähetyksen rakkaasta kotikirkostani, Turun tuomiokirkosta, Domista. Der Dom, Turun tuomiokirkon pitkäaikainen urkuri, Herr Domorganist Alikoski puhui aina Domista. -  Silloinkin, kun kirkkaat TV-valot pistävät silmiin niin kuin nauhoitusiltana, Domin perushämärä, korkeat holvit, jylhä ja juhlallinen tunnelma rauhoittavat. Nyt ulostulleesta TV-lähetyksestä oli poistettu joitakin yhteislauluja sekä verkkaisia siirtymiä ohjelmanumerosta toiseen, olisiko ollut pakko? Rauhoittuminen välittyi nyt vähän pätkittynä, ainakin itse tilaisuudessa mukana olleille. 

 

Turun suuri oma poika, Matti Salminen, hänen lämmin bassonsa kuljetti hitaasti ja hellästi sooloesityksien joululauluja, koskettavammin kuin monessa levytyksessä. Suuren sanomalehden päätoimittaja - jonka osuutta etukäteen hiukan hämmästelin - toi hyvän sanoman muurien poistamisesta väliltämme, konkreettisena muistona sanomastaan pienen palasen murtunutta Berliinin muuria. Perinteinen eri kirkkokuntien edustajien rauhansanoma edusti jatkuvuutta. Oman arkkipiispamme levollinen olemus antoi voimaa hänen välittämälleen siunaukselle.

 

Turussa paistaa aurinko (melkein), eilinen vuolas sade on häipynyt. Talo on hiljainen, on joulurauha.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

26.11 | 21:25

Kiitettävä(n pituinen) vyörytys. Luettava uudestaan ajan - vaan ei tupakin - kanssa. Antoisa enimmäkseen 'vain' Tampereen konserttitarjonnan varassa elävälle.

...
16.11 | 23:45

Ihana ja kaunis ja loistava kommentti illasta. Valitse joku tai kaikki,jokainen kumminkin on totta. Koska alat kerätä yhteen kirjaan nämä mus.talo elämyksesi.

...
11.11 | 10:17

Mukavampi se on salissa istua 'jaktoilla' kuin bussiasemalla odottamassa sinne huitsin nevadaan melkein päätymistä. :)

...
20.08 | 12:22

Vuonna 1956 Suomen ooppera otti nimekseen Suomen Kansallisoopperan. Gooletin, kun jäi kaivertamaan 🤔

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS