Tapahtumia tai sitten ei

Luonnossa keskellä kaupunkia

 

Vieläkin (kello 12) Wanhan Rouvan sydän pompottaa ja ajatukset vilistävät ristiin rastiin, kun aamutuimiin (ennen klo 9) luonto kirjaimellisesti hyppäsi kotiini ja aivan jähmetyin paikoilleni, sydän paukutti hurjia lukemia: MITÄ TEEN?! kunnes tilanne oli ohi yhtä nopeasti kuin oli alkanutkin.

 

Huoneistossa, jossa asun, on ikkunoita (4) siten että esim. kesähelteillä saan ristituuletuksen, sillä keittiön ikkuna on aina varjon puolella joten sieltä virtaa viileämpää ilmaa, mikä tasoittaa auringon kuumentamien muiden huoneiden lämpöä. (Joo-o, on niitä kuumiakin päiviä, aina joskus!Silmänisku) Näin syksyllä ja varsinkin  viikonloppuisin, kun kadun toisella puolella olevassa koulussa ei ole oppilasvilinää eikä kuulu oppilaiden kevytmoottoripyörien pärinää, pidän keittiön ikkunaa jatkuvasti auki, oli sää mikä hyvänsä. Mukavasti, ikään kuin salaa huoneiden ilma raikastuu,  ja melkein kuin itse olisin ulkonaHehe kävelyllä..

 

Niin tänäänkin, avasin ’tuuletusikkunani’ jo viideltä. Aamurituaalien, kuten sanomalehtien lukemisen yms jälkeen makuuhuoneessa puuhastellessani jostain kuului räsähdys, mietin, että putosiko kassi eteisen naulakosta vai mikä ihme se ääni oli, sillä kämpän piti eilisen siivouspäivän jäljiltä olla vähän paremmassakin ojennuksessa kuin yleensä.

 

 Syytä ääni-ilmiöön etsiessäni hipsin myös keittiöön ja

siellä oli ORAVA! Squirrel animal graphics

 

Pulssini singahti varmaan 200:aan ja salamannopeasti ehdin miettiä, millä ihmeellä tuollaisen vilkkaan eläimen saisi a) kiinni ja b) takaisin ulos ja c) ellei ’poistaminen’ onnistu, mitä kaikkea tuhoa nopea pikku eläin saakaan aikaan huoneissa säntäillessään.. Uusi rapsahdus ja vilahdus: kutsumaton vieraani oli jo osannut livahtaa ulos samaa kapeaa tuuletusikkunareittiä kuin oli tullutkin! Hämmentynyt Jäljellä oli vain lattialla ikkunalaudalta pudonnut pieni tinapaperikuoressa oleva suklaanalle..

 

Tässä koneella istuessani ihailen usein pihamaallamme vilistäviä oravia ja jännitän niiden puusta toiseen tapahtuvia hyppysuorituksia. Mutta että sisään kotiin!?Vau Tosin toiseen suuntaan, kadun puolella, missä suunnassa keittiöni on, on myös kokoushuoneisto jonka katto kerrosta alempana lienee hyvä kirmailupaikka ja kai seinää pitkin on oravankynsillä mahdollista kiipeillä ja sitten hypellä peltisillä ikkunalaudoilla. Oliko minun ikkunani ainut, mikä oli auki? Mitään houkuttelevia ruuantuoksuja ei sieltä ainakaan leijaillut. Hämmentynyt

 

Huoh. Lauantaipäivä on harmaa ja kolea. Lämpötila on edelleenkin noin 10 astetta, aurinko ei tänään ilahduta. Kohtalaisen vaikeaa on asennoitua niihin moniin, moniin arkiaskareisiin jotka odottavat.

 

Ehkä lähdenkin vähän ulos sitku pyykkikoneen urakka on valmis ja Yle TV 1:n ohjelma

klo 12.20 RSO Musiikkitalossa on päättynyt.

Joht. Hannu Lintu. - Ludwig van Beethoven: Missa solemnis.

Sol. Camilla Tilling, Michelle Breedt, Tuomas Katajala ja Nathan Berg.

Savonlinnan oopperajuhlakuoro, valm. Matti Hyökki.

 

Tai sitten en. Rain graphics

 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

18.08 | 06:22

Upeita teoksia, varmaan livenä vielä hienompia! Kiitti kuvista!

...
15.08 | 12:29

Olipa jännittävä matka, suorastaan vähän liiankin jännittävä!

...
09.07 | 20:25

Upeita kuvia taas. Tommy Taberman on mun juttu.

...
23.05 | 08:51

En oo varma, mut ainakin se kuuluu Espanjalle ja on osa Eurooppaa. Me haettiin sieltä tankkerilla öljyä, vuonna 1 ja 2, en tiiä onks siellä enää sitä!

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS