Tapahtumia tai sitten ei

Ajatusten virtaa 21.-23.6.2017


Ylen Muistojen bulevardilla oli vuorossa Elvis Presley - mutta se ei ollut tämän näpsyttelyn syy. Mikäkö sitten? En osaa tarkalleen yksilöidä. Puheen, keskustelun korviketta kenties. Hämmentynyt Neljän tunnin yöunen jälkeen keskiviikkona ei oikein mikään ollut kristallikirkasta. Tarkkailin ikkunan takana muuttuvaa säätilaa, mietin, miten 'pitäisi' asennoitua juhannuksenpyhiin. Toivoin että taloyhtiössämme vallitsisi taas se rauha, joka syntyy, kun porukat häippäisevät maalle, merelle tai jonnekin muualle. Onneksi räyhänaapurini muuton jälkeen ns. perinteistä remujuhlintaa sisätiloissa ei ole esiintynyt. Yksiön uudesta asukkaasta ei ole vielä mitään selvää havaintoa.

 Tietokoneeni näytön reunassa pyöri ja pyörii päivittäin Saaristomeren sääksikamera, Seilin ulapoilla on nyt lämpöä 11-15 astetta. Lämpöä? Poikasilla ei taida olla kovin lämpöinen olo. Tuulee nin että höyhenet kääntyvät nurin. Muistelin alkukesää muutama vuosikymmen (!) sitten ja oman poikaseni elon ensimmäisiä kuukausia: Turussa oli lämmintä ☺, Saaristomeren senaikaisista lämpötiloista ei havaintoa..

 Nyt Wanha Rouva jännittää itäisen Suomen heinäkuun säätiloja.  Jos omistaisin luotettavan sääkristallipallon, sitä hankaisin tod. ahkerasti, sillä kun täält' Turust'  lähtee mutkien kautta julkisilla kulkuneuvoilla juhlimaan säveltäjä Aulis Sallista (ja muita tuttuja♥), mukana raahattavan matkatavaran määrä ja laatu mietityttää. Miscellaneous smileysSataako vai paistaako? Kaikenlaisia säitä kun on Savonlinnassa vuosikymmenien aikana koettu (eka kerta 1980, Verdi: Don Carlos).

 Pienet ovat huolet.. Niistä isoista ei oikein jaksa edes ajatella/puhua/kirjoittaa. Onneksi näin kesäaikaan sanomalehdet ovat aika laihat. Siis onneksi! Sängystä (jossa lehdet luen) on pakko nousta, jos unta ei riitä eikä äänimediakaan viihdytä/valista! Ja mitä sitten? Tässä näpyttelen ja mietin, miksei auringon valo lämmitä. Valo on asia, joka on vedenelävällekin (rapu) tärkeää.

 Kylläpä Seilissä tuulee!  http://saaristomeri.utu.fi/osprey/.

Poikaset rupeavat olemaan jo niin isoja, etteivät emo Tildan siivet enää ollenkaan riitä suojaamaan kolmea 'kakaraa'. Isukki Vasuri on koko ajan kalastusreissuilla. Varmaan nuo pienet lentävät pois juuri silloin kun olen itäisillä mailla enkä näe sitä tapahtumaa.Surullinen Minulla ei ole kannettavaa tietokonetta. Ei ihan pian tulekaan, sillä onhan tämä pöytäkoneeni uusi (4 kk) ja niin hyvä, ettei sitä tarvitse 'päivittää' ihan pian. Ei näillä tavallisilla eläkkeillä..  Ei, en valita, kunhan vain totean ja yritän sopeuttaa ajatuksiani hyväksymään tilanteen.

 Elämän syntymä ja kuolema pyörivät mielessä. Eräs entisen työmaani opettaja on nyt menehtynyt sairastettuaan parantumatonta ja julmaa sairautta.  Tapasin viimeisen kerran hänet kauppatorin laidalla neljä vuotta sitten, kun odottelin remonttievakkoon, tuonne Raision perukoille kuljettavaa bussiani. Silloin tämän henkilön tauti oli vielä tutkimusvaiheessa, mutta oli kuitenkin ilmeisen varma epäily ettei parannuskeinoa ole.  - Rivit harvenevat.

 Tässä päivänä muutamana kaivoin esiin 'hyvästä tallesta' kaikki kalenterini alkaen vuodelta 1962. Pieniä ns. taskuallakoita, joihin piti mukamas merkitä kaikki tärkeät menot ja kokoukset ja seminaarit ja konsertit ja oopperat ja elokuvat ja tapaamiset ja.. Yksi vuosi siitä rivistä on poissa. Olen sen luultavasti tarkoituksella hävittänyt, elämääni se poltti lähtemättömät jäljet.Itkevä Tänään otin esille muutamia vastaavia työkalentereita. Asia, jota yritin selvittää, ei selvinnyt, mutta itse rupesin voimaan nyt konkreettisesti pahoin.Sairas Siispä annan periksi armeliaalle unohdukselle ja avaan kuplivan..

 

 

Kuvahaun tulos
 haulle suomen lippuHyvää juhannusta

ja RakkausJuhan ja SydänJukan ja HymyileväJussin nimipäivää (24.6.)! Miscellaneous smileys

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

18.08 | 06:22

Upeita teoksia, varmaan livenä vielä hienompia! Kiitti kuvista!

...
15.08 | 12:29

Olipa jännittävä matka, suorastaan vähän liiankin jännittävä!

...
09.07 | 20:25

Upeita kuvia taas. Tommy Taberman on mun juttu.

...
23.05 | 08:51

En oo varma, mut ainakin se kuuluu Espanjalle ja on osa Eurooppaa. Me haettiin sieltä tankkerilla öljyä, vuonna 1 ja 2, en tiiä onks siellä enää sitä!

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS