kalenteri

Seitsemän muuta maan kokoista planeettaa..


-- on löytynyt. So what?Jollakin niistä, varmaan tällä vanhalla tutulla Maalla, on joku ärhäkkä flunssavirus kytännyt Wanhaa Rouvaa ja huomannut, ettei Rouva ole ollut kunnon räkätaudissa tai keuhkoja repivässä yskässä pitkiin aikoihin. Ei kuumetta, mutta talon perustuksia tärisyttävää yskää, vuolasta nuhaa. Väsymystä. Päänsärkyä.

 


Tässä menee "ohi suun" pari kulttuurikokemusta, yksi erikoislääkärivastaanotto, silmälasien (luku-) hankintakierros, ja juuri nyt olisi niin hyvä, jos olisi kunnolliset lasit joilla tiiraisin Heinrich Böllin kymmeniä vuosia sitten ilmestynyttä romaania Suojaverkko (Fürsorgliche Belagerung).


 
Suomeksi teos on ilmestynyt 1982, suomentaja Markku Mannilan teksti on hyvää luettavaa, kustantaja on vain valinnut turhan pienen tekstifontin eikä kappalejakoja suuremmin ole - juuri nyt uudet lukulasit olisivat tuoneet helpotusta tämän raatelevan yskän kestämisessä kun voisi reteesti upota lukemiseen.Suomalaisesta Rautavaarasta saksalaiseen Bölliin. Viimeisin R Tulisaarnaoli Einojuhani Rautavaaran ja Mikko Franckin vuorotellen kirjoittama ja "puhuma" ajatustenvaihto, mikä mukavasti täydensi Tiikkajan eeposta Tulisaarna , jonka sadat sivut sain kahlatuksi loppuun tietokonepaastoni aikana: istuin olkkarin sohvalla, luin kirjaa ja soitin samalla nonsoppina kaikki 4 Rautavaara-levyäni, ooppera-DVD jäi odottamaan. Se musiikin syntyhetkien kuvailemisen lukeminen limittyi jännittävästi taustalla soivaan musiikkiin. Aionkin - ehkä - toteuttaa samaa metodia myöhemmin sekä Sibeliukseen että Swagneriin. Miksen ole aikaisemmin osannut yhdistää näitä, säveltäjistä kertovia opuksia ja heidän musiikkiaan???


 
Niin että kai tästä kaikesta flunssakurjuudesta on jotain hyötyäkin. Ihmettelen vain, miksi olen ostanut tuon Böllin Suojaverkon - ja olenko sen aikoinaan myös alusta loppuun lukenut. Aihe vaikuttaa tänäkin päivänä ajankohtaiselta, lähes 40 vuotta myöhemmin. HämmentynytFlunssa paranee varmaan parhaiten samppanjalla?

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

27.02 | 20:20

Juu kiitos muuten kyllä, mutku se Turun konserttisali on niin korva-epäystävällinen, etten voisi käydä kuuntelemassa niin antautuen kuin Musiikkitalossa.. ☺

...
27.02 | 19:57

Sinut pitäisi palkata TS-urheilulehteen kirjoittamaan paikallisen orkesterinne konserteista tällaisia eläväisiä kuvauksia, jotka taviskin myöntää osuviksi.

...
06.02 | 21:26

Sama rukous hänen ja kaikkien muiden edellä menneiden puolesta. Oheista kuvaa kauniimin ei aihetta voisi käsitellä.

...
05.02 | 17:34

Samoin! Ei löytynyt kiireessä täällä Fazerin torttuja, jotka Aamulehden raati oli parhaiksi havainnut. Syötiin lähikaupan.. Tulipa syötyä oikeaan aikaan edes.;)

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS