kalenteri

Seitsemän muuta maan kokoista planeettaa..


-- on löytynyt. So what?Jollakin niistä, varmaan tällä vanhalla tutulla Maalla, on joku ärhäkkä flunssavirus kytännyt Wanhaa Rouvaa ja huomannut, ettei Rouva ole ollut kunnon räkätaudissa tai keuhkoja repivässä yskässä pitkiin aikoihin. Ei kuumetta, mutta talon perustuksia tärisyttävää yskää, vuolasta nuhaa. Väsymystä. Päänsärkyä.

 


Tässä menee "ohi suun" pari kulttuurikokemusta, yksi erikoislääkärivastaanotto, silmälasien (luku-) hankintakierros, ja juuri nyt olisi niin hyvä, jos olisi kunnolliset lasit joilla tiiraisin Heinrich Böllin kymmeniä vuosia sitten ilmestynyttä romaania Suojaverkko (Fürsorgliche Belagerung).


 
Suomeksi teos on ilmestynyt 1982, suomentaja Markku Mannilan teksti on hyvää luettavaa, kustantaja on vain valinnut turhan pienen tekstifontin eikä kappalejakoja suuremmin ole - juuri nyt uudet lukulasit olisivat tuoneet helpotusta tämän raatelevan yskän kestämisessä kun voisi reteesti upota lukemiseen.Suomalaisesta Rautavaarasta saksalaiseen Bölliin. Viimeisin R Tulisaarnaoli Einojuhani Rautavaaran ja Mikko Franckin vuorotellen kirjoittama ja "puhuma" ajatustenvaihto, mikä mukavasti täydensi Tiikkajan eeposta Tulisaarna , jonka sadat sivut sain kahlatuksi loppuun tietokonepaastoni aikana: istuin olkkarin sohvalla, luin kirjaa ja soitin samalla nonsoppina kaikki 4 Rautavaara-levyäni, ooppera-DVD jäi odottamaan. Se musiikin syntyhetkien kuvailemisen lukeminen limittyi jännittävästi taustalla soivaan musiikkiin. Aionkin - ehkä - toteuttaa samaa metodia myöhemmin sekä Sibeliukseen että Swagneriin. Miksen ole aikaisemmin osannut yhdistää näitä, säveltäjistä kertovia opuksia ja heidän musiikkiaan???


 
Niin että kai tästä kaikesta flunssakurjuudesta on jotain hyötyäkin. Ihmettelen vain, miksi olen ostanut tuon Böllin Suojaverkon - ja olenko sen aikoinaan myös alusta loppuun lukenut. Aihe vaikuttaa tänäkin päivänä ajankohtaiselta, lähes 40 vuotta myöhemmin. HämmentynytFlunssa paranee varmaan parhaiten samppanjalla?

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

14.04 | 14:31

Kuka/mikä lie Turun sivistyksen kehtoa heijaa? Unoset maistuvat. Tuota konserttitaloa vain mietin..

...
20.02 | 11:13

Unet ovat ihmeellisiä Varsinkin kun sattumalta jälkikäteen on aivan liikaa yksityiskohtia todisteita, että on nähnyt telepaattista unta. Tulee spooky olo.

...
09.02 | 15:39

Mielenkiintoista, taidanpa pistää tilaukseen kirjastosta! Kiitti vinkistä Ystävä 😊

...
09.02 | 15:26

Sen saisi viiä saunan taa, ellää vieläki...", muisteli lääkintämiesisäni erästä suomalais-sotilasta, joka kohteli venäläisvankia kaltoin.

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS