Tapahtumia tai sitten ei

On kesän kirkas huomen ja suvisunnuntai

HymyileväUskomattoman hiljainen ja rauhallinen aamu.  Ison, 8-kerroksisen talon ainut ääni tässä  rapussa on itse aiheuttamani veden kohina kylpyhuoneessa aamua avatessani. Muutama auto on hiljalleen ajanut ohi taloamme ympäröivillä kaduilla  (kulmatontti), se eilinen viiltävän kimeästi pörräävällä kevytmoottoripyörällä kaahannut nuorukainenkin taitaa vielä olla unten mailla – jos ei mitään pahempaa ole sattunut. Yhtäkään pelastushelikopterin lentoa ei ole vielä kuulunut, Medihelin reitti saaristosta TYKSiin tuntuu kulkevan talomme päältä, läheltä ja matalalla.

Samoin yläkerran hurjasti riehunut nuorisoVihainen seurueineen on nukkumassa joko omassa sängyssään tai muualla, ihanan hiljaista sielläkin on. Toisin oli eilen illalla: siitä samasta kellonlyömästä, kun talon järjestyssäännöissä kehotetaan hiljaisuuden alkavan, alkoi hulina! Huuto, kolistelu ja muu riehunta jatkui noin kahden tunnin ajan, taukoamatta. (Menin nukkumaan korvatulpat tiukasti korvissa.) Sama seurue lienee juhlinut myös pihamaalla. Pihapöydällä näyttää olevan viinipullo, saksalaista valkkaria luultavasti, on myös yksi ulkomaalainen olutpullo. Vihreää lasia, epäsuomalaista muotoilua.

Olen alkukesästä hiukan surrut, josko pihassamme viihtynyt/viihtyneet oravat kaikkosivat ponnekkaan varisperheen tieltä, mutta tullessani tänä aamuna tähän koneelle huomasin ilokseni, että yksi tosi utelias nuori orava hyppeli pihapöydän ympärillä, kiipesi sitten pöydälle, tutki siinä olevia eväspapereita ja pahvimukeja, yritti haistella olutpulloakin nousten sitä vasten, mutta pullo kaatua kopsahti – ja säikäytti oravan turvaan ison pajupuun lehvästöön.

Aurinko paistaa, avoimista ikkunoista tuulehtii viileähkön raikas ilma.

Kello on nyt 10.02. Nautin vielä hetken tästä hiljaisuudesta ennen kuin haen taustalle vaikkapa Mahlerin Ysin ja rupean lopettelemaan kirjettä Pohjanmaalle. Muistelen myös erästä lämmittävää puhelinsoittoa jonka sain toissailtana ja joka kesti mukavat puolitoista tuntia,  tunnelmia tuli vaihdetuksi - edes.

Tämänpäiväiset sanomalehdet, eiliset myös, ilakoivat mielipidepalstoillaan  kulttuuripalloministerin kulttuurikäyttäytymisellä ja sen nostattamalla kohinalla, eräänkin vastineen filosofian maisteri X:lle kirjoittaa filosofian kandidaatti X… tekisi mieli siteerata koko kirjoitus mutta ehkä ei kuitenkaan, Hesarista se löytyy.Hehe

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 13:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

...
08.04 | 20:10

☺♥

...
08.04 | 11:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

...
23.03 | 20:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS