Tapahtumia tai sitten ei

Jalat turvoksissa nuppi ei/Mitä se EPS oikein sanoikaan?

Hyvin olimme laskelmoineet ”museokierroksemme” Turussa, helsinkiläinen ystävättäreni ja minä: eilinen oli aurinkoinen, sopivan tuulinen päivä jonka aikana voi istuskella ja käveleskellä ulkona mutta myös vaeltaa ilmastoidussa museossa ja tavaratalossa plus hikisen kuumassa isossa kierrätyskeskuksessa.. Leveä hymyÄllistyttäviä löytöjä tehtiin näistä erilaisista paikoista, joko itselle tai lahjaksi jollekin toiselle. Mutta miten tuota aikaa onkaan niin kummallisen paljon vähemmän kuin kellosta katsoen uskoisi? Yhdeksän tuntia ei ihan riittänyt kaikkeen mitä oli suunniteltu, esimerkiksi museokierros jäi vain yhteen kohteeseen, toisaalta, ellei ole ajallisesti ihan pakko, onkin parempi vastaanottaa vain yhden museon anti kerrallaan.

HämmentynytMediassa mielipiteitä möyhentää sopivasti näin konserttikauden alla ”meidän kaikkien oma” Esa-Pekka, maailmalle juuttunut (?) kapellimestarimme. EP huomauttelee asioista aivan aiheesta eikä hän suinkaan ole ainoa, mutta jo tämänpäiväisessä Hesarissa on mielipidesivulla filosofian maisteri X:n mielipide, jossa näkyy surullisen selvästi se ettei maisteri-titteli välttämättä aina takaa asian tai kuullun ymmärtämistä..


Kulttuuri- ja urheiluministerin/urheilu- ja kulttuuriministerin valikoiva viran hoito ja asioiden painottaminen huolestuttaa monia (esim. ei aikaa edes pistäytyä 100-vuotiailla Savonlinnan oopperajuhlilla mutta aikaa on mennä Lontoon olympialaisiin ja varmasti pidemmäksi aikaa kuin yhdeksi illaksi).Vihainen Maisteri X ei kuitenkaan ole kuullut/lukenut EP:n mielipiteistä sitä kaikkein huolestuttavinta perusasiaa, koulutuksen ja varhaisiän kulttuurikasvatuksen alasajoa. (Rokki, etninen musiikki ja muu siksak pelkästään ei anna sellaista kestävää perustaa ja pohjaa, minkä klassinen antaa ja mistä muita musiikkisuuntia voi kehittää, niin se vain on. – Oma julistukseni!)


Kauempana synnyinmaastaan kapellimestarimme näkee ja kuulee paljon sellaista mitä  näissä kotiympyröissä ei nähtävästi näe.


Nyt tässä asiassa "myrskyn silmässä" on jalkapallo-/koripallo- ym palloministeri joka ei ehkä ikänsä tai oman taustansa vuoksi osaa suhteuttaa eikä riittävästi hallita työhönsä kuuluvia asioita ja kun poliitikkonaVihainen vielä kalastelee äänestäjien kannatusta profiloitumalla tiettyyn suuntaan, siinä puoluetta nostattelevassa suhinassa viranhoito voi mennä vinoon. Niin kuin nyt on mennyt.Huono Saattaisikin kaikkien suomalaisten kannalta olla hedelmällistä ministerin oikea ja laaja yhteistyö opetusministerin kanssa?


Maisteri X voisi myös keskittyä kokonaisuuksiin. Tai ainakin jättää nimimerkistään tittelin pois..  Ehkä. Viimeinen lause tölväisee pahasti mm. meitä pienen eläkkeen turvin klassisesta musiikista, oopperasta, teatterista ja taidemuseoista hengenravintoa hakevia ja saavia:  ”Korkeakulttuuri voi pyytää varakkailta tukijoiltaan lisärahoitukseksi sponsoritukia, joita köyhällä kansanosalla ei ole tarjota omille kulttuurimuodoilleen.” ? ? (Miksi jakaa "kansa" kahtia???)Minä ns. korkeakulttuurin käyttäjänä aionkin pyytää sponsoritukea Suomen hallitukselta ja erityisesti hyväpalkkaiselta kulttuuri-/palloiluministeriltä henk.koht.HeheVau


P.S. Kuunnelkaa YleAreenasta Musiikin voima  -sarjan tämänpäiväinen Uli Kontu-Korhosen puheenvuoro! http://areena.yle.fi/radio/1579802 HymyileväHymyilevä

Kuunnelkaa ja kuulkaa. Uusinta sunnuntaina klo 14.00 YLE Radio 1.Hyvä

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 13:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

...
08.04 | 20:10

☺♥

...
08.04 | 11:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

...
23.03 | 20:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS