Tapahtumia tai sitten ei

Logomo ja DBTL

Olen tänään - hellelukemissa - tarponut tuntikausia, vähän kierrellen harvinaisempia reittejä, Turun läntisessä kaupunginosassa suuntana Logomo, paikka josta jossakin vaiheessa kuviteltiin saatavan konserttisali Turkuun. No joo, sähköisesti vahvistetun musiikin tilana Logomo näyttää konsertteja keräävänkin. Vaan ei akustisen musiikin.


Mennäänpä siis kuuntelemaan ja kannustamaan 16.8. Hämähäkkitontille Kaupunginteatterin viereen Taiteiden yön konserttia, jossa 2 suurta miestä innostavat kaupunkilaisia menemään ”Läpi harmaan kiven”! Turun filharmoninen orkesteri, kapellimestari Leif Segerstam ja konserttisaliasiasta jo vuosia meteliä pitänyt ”meidän Matti”Suukko,  basso Salminen. (Koskas ne kuntavaalit ovatkaan?)

 

Mutta siis, tänään on ollut Logomossa toiseksi viimeistä päivää auki Turun museokeskuksen valokuva-arkistosta koottu näyttely, Turku-valokuvia 1800-1900 -luvuilta. Olipa ihana! Väljää, historiallista, selkeää kaupunkikuvaa tarjolla.


Auransilta, joka oli monessa kuvassa, saa näinä päivinä Läntisen Rantakadun risteykseen liikennevalot! En halua ajatellakaan, minkä ruuhkan ne aiheuttavat ja millaisia läheltäpiti-tilanteita syntyy, sillä suomalaisethan ajavat päin punaisia… Valot ovat väärässä paikassaVihainen, jos turha Kirjastosilta rakennetaan, sen risteyksiin valoja tarvitaan. Olemme tottuneet vaeltamaan ja ajelemaan fillarilla  rantoja pitkin sillalta toiselle emmekä muista varoa Rettiginrinteestä alas kirjastoon päin viilettäviä pikapyöräilijöitä. Kuka korvaa törmäysvahingot? Kysyn vain. Jos siis grynderityhmyys voittaa ja silta tehdään.

Mutta Logomon näyttely, olihan se ihan katsottava, olisin kyllä halunnut nähdä vielä enemmän vanhoja valokuvia. Näistä kuvista moni oli niin vanha, että ihmetellä sopii, miten valokuvauksen taito ja halu tallentaa ajankuvaa on ollut korkealla tasolla jo satoja vuosia sitten.Cool

Logomossa olen käynyt nyt 3 kertaa. On se liian kaukana ilman omaa autoa kulkevalle huonojalkaiselle tapahtumien osallistujalle. Kesällä on ihan jännittävää kulkea Rautatiesiltaa ja katsoa kaupunkia harvinaisemmasta vinkkelistä, mutta talvella - senkin muistan, reitti on liukas, pimeä – puh!
Hyvä niin, että röykytysmusiikille, jota on kuunneltava korvatulpat korvissa, on oma areenansa. Miten muuten käy Artukaisissa olevan hallin? Mikä sen nimi nyt onkaan? Elysée-Areenan on HK-makkara tainnut ohittaa? Tai joku.


Tahtoo kuitenkin Samppalinnan maauimalan alle kallioon louhitun oikean konserttisalin! Tsemppiä, isot pojat, Matti ja Leif!Hyvä


Tämän viikonlopun aikana Turussa on vietetty kaupunkifestivaalin Down by the Laituri (DBTL) 25-vuotisjuhlia. Päivällä oli vielä suhteellisen siistiä keskikaupungin kaduilla, mitä lienee huomenna, sunnuntaina, kun tänään rähjätään festivaalin viimeistä iltaa ja yötä? LISÄÄ ROSKIKSIA! Niitä näkyy kaupungilla hämmästyttävän vähän ja ei noita rutistettuja juomaltökkejä tai hampurilaispapereita nähtävästi jakseta viedä niihin roskiksiin joita esim.  on bussipysäkeillä.

Jep. Puolentoista viikon kuluttua Vaasaan, Korsholman musiikkijuhlien päätöskonserttiin  Vaasan kirkossa. Tsirp!Sydän

 

Jälkikirjoitus sunnuntaina. Radiouutisen mukaan koko Lounais-Suomea on ravistellut kova ukkonen viime yönä. Olihan se ennustettavissa jo päivällä, helle oli niin painostavaa. Illan mittaan tumma pilvikatto levisikin taivaalle ja pimensi koko kaupungin.

Istuin keskiyöllä olohuoneen ikkunan vieressä melkein tunnin ja katselin ulkona leimuavaa valoa joka tasaisin väliajoin kirkasti pilvimassan ja pihan puut joita tuuli riepotti. Jyrinä kuului kuin vaimentimien takaa ja oikeat sahalaitasalamatkin rupesivat leiskumaan vasta pitkän ajan kuluttua. Isot vesipisarat ropisivat ikkunalautaan, tuli helpottava olo ja nukkumaankin onnistuin lopulta oikein hyvin, korvatulpat tiukasti korvissa.

DBTL:n viimeinen konsertti (Dingo) oli jouduttu turvallisuussyistä keskeyttämään vain parikymmentä minuuttia alkamisen jälkeen. Ja kapakkojen sisätilat alkoivat pullistella?

Nyt paistaa aurinko, ujosti tosin, mutta kuitenkin. Cool

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 13:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

...
08.04 | 20:10

☺♥

...
08.04 | 11:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

...
23.03 | 20:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS