Tapahtumia tai sitten ei

OHJELMASUUNNITTELIJAA KAIVATAAN!

Turun Musiikkijuhlat 2016

 

Avajaiskonsertti: “Urbaanit tanssit” klo 19.00  Turun konserttitalo

 

Perttu Kivilaakso, sello, Ville Matvejeff, kapellimestari

Turun filharmoninen orkesteri

 

E-P Salonen: LA Variations

Olli Virtaperko: Romer’s gap: Konsertto vahvistetulle sellolle ja orkesterille

MAAILMANKANTAESITYS!

Turun musiikkijuhlien ja Jyväskylä Sinfonian yhteistilaus.

 

* * *

 

G. Gershwin: Amerikkalainen Pariisissa

L. Bernstein: Sinfonisia tansseja musikaalista West Side Story

 

 

Wanha Rouva on harvoin näin pettynyt minkään musiikkijuhlan konsertin jälkeen. Oikeastaan en muista yhtäkään. Niinpä tein sen neljännen kerran elämäni aikana: läksin väliajalla pois.Järkyttynyt

 

Kestin urhoollisesti (ilman korvatulppia!) konserttisalin kovan akustiikan Esa-Pekan hienon LA Variations’ in aikana, lava oli ahdettu niin täyteen soittajia että reunimmaiset olivat vaarassa pudota ja takarivi nojasi seinään.. Orkesteri kaikkine lukuisine avustajineen selvisi mutkikkaista rytmeistä ja Turun bändille varmasti aika oudosta musiikista ihan kiitettävästiHyvä.

 

Mutta Olli Virtaperkon kantaesitys kärsi ohjelmajärjestyksestä, siitä kun lavalla hänen teoksensa monenlaiset vempaimet ja sähköllä vahvistettu soolosello rymistelivät heti EP:n modernin, samantyyppisen teoksen jälkeen. Ainakin Wanha Rouva oli keskittynyt enemmän hienostuneempaan (?) losilaisen kaupunkiääniympäristön kuvaukseen, no, olihan se tuttu teoskin, mutta Virtaperkon Romer’s Gap oli liiaksi samaan sukuun kuuluva jotta se olisi erottunut omaksi itsekseen. Ainakaan maallikolle. (Ja uskallan väittää, että Turun musiikkijuhlien avajaiskonserteissa on aina erittäin paljon ns. maallikkokuulijoita.) Meteliä oli paljon ja sali teokselle aivan mahdoton. Olen ollut kuulevinani/lukevinani, että se tulisi myös Musiikkitaloon syyskaudella 2017, jos, niin sitten sitä voi arvioida paremmin.