kalenteri

Itämeri-syntymäpäivä

 

Tänään täyttää 70 vuotta merenkulkuneuvos Nurminen,  en tunne häntä henkilökohtaisesti, mutta vuoden 2013 helmikuun jälkeen olen aina rekisteröinyt asian,  nimen nähdessäni.

 

 

Nurminen teki aikansa hommia merenkulku- ja muun logistiikka-alan  sukuyrityksessä, kunnes irtautui bisneksestä ja perusti John Nurmisen Säätiön. Hän johtaa perustamaansa säätiötä jonka toimintaan kuuluu merikulttuurin vaaliminen (mm. tietokirjallisuus) ja esimerkiksi Itämeren suojeluprojektit, joilla pyritään vähentämään Itämeren fosforikuormitusta, levälauttojen muodostumista, jotta sekä Sea animals cursorskalat Sea animals cursorsettä ihmiset voisivat meressä uida.

 

 

Lainaus Hesarin syntymäpäiväkirjoituksesta: ”Säätiö sai vuosina 2005–2015 valmiiksi 14 suojeluhanketta, joilla leikattiin yli 2 000 tonnia Itämeren vuosittaisesta fosforikuormituksesta. Hankkeista kuuluisin johti kemiallisen fosforinpoiston aloittamiseen Pietarin jätevedenpuhdistamoilla 2011.

Vaikka Venäjä nykyisin tuntuu Itämerellä keskittyvän aseidenkalisteluun, Nurmisen mukaan kulisseissa silti etenevät Viipurin ja Hatsinan jo sovitut vedenpuhdistushankkeet.”

 

 

Wanha Rouva oli helmikuussa 2013 Musiikkitalosssa Puhdas Itämeri –konsertissa, http://www.wanhanrouvanasioitaasiattomuuksia.fi/70803000/954798/posting/next-summer-in-turku,  HKO:ta johti Valery G, Esa-Pekan käännyttämä itämerisuojelija http://areena.yle.fi/1-1847698#/play, solistina puolalainen pianisti Jablonski.

 

 

Muistan konsertista - musiikin ja ValerynSilmänisku lisäksi - erityisen hyvin valtavat, vedenalaista elämää kuvaavat Jukka Nurmisen Saaristomeri-valokuvat. (Jukka Nurminen on muistaakseni Juha Nurmisen poika.)

 

 

Congratulations graphicsMutta siis: Sydämelliset onnittelut, Juha Nurminen! ja kaikki luonnonsuojelijat, aktiiviset ja passiiviset, sisämaassa ja rannikoilla,  merkkipäiviä on tulossa muitakin..Congratulations graphics

 

 

Wanha Rouva aikoo adoptoida itselleen palan Itämerta tästä http://puhdasmeri.fi/.

 

Wanhan Rouvan  kuvaamaa Itämerta helmikuussa 2013

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

27.02 | 20:20

Juu kiitos muuten kyllä, mutku se Turun konserttisali on niin korva-epäystävällinen, etten voisi käydä kuuntelemassa niin antautuen kuin Musiikkitalossa.. ☺

...
27.02 | 19:57

Sinut pitäisi palkata TS-urheilulehteen kirjoittamaan paikallisen orkesterinne konserteista tällaisia eläväisiä kuvauksia, jotka taviskin myöntää osuviksi.

...
06.02 | 21:26

Sama rukous hänen ja kaikkien muiden edellä menneiden puolesta. Oheista kuvaa kauniimin ei aihetta voisi käsitellä.

...
05.02 | 17:34

Samoin! Ei löytynyt kiireessä täällä Fazerin torttuja, jotka Aamulehden raati oli parhaiksi havainnut. Syötiin lähikaupan.. Tulipa syötyä oikeaan aikaan edes.;)

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS