kalenteri

Itämeri-syntymäpäivä

 

Tänään täyttää 70 vuotta merenkulkuneuvos Nurminen,  en tunne häntä henkilökohtaisesti, mutta vuoden 2013 helmikuun jälkeen olen aina rekisteröinyt asian,  nimen nähdessäni.

 

 

Nurminen teki aikansa hommia merenkulku- ja muun logistiikka-alan  sukuyrityksessä, kunnes irtautui bisneksestä ja perusti John Nurmisen Säätiön. Hän johtaa perustamaansa säätiötä jonka toimintaan kuuluu merikulttuurin vaaliminen (mm. tietokirjallisuus) ja esimerkiksi Itämeren suojeluprojektit, joilla pyritään vähentämään Itämeren fosforikuormitusta, levälauttojen muodostumista, jotta sekä Sea animals cursorskalat Sea animals cursorsettä ihmiset voisivat meressä uida.

 

 

Lainaus Hesarin syntymäpäiväkirjoituksesta: ”Säätiö sai vuosina 2005–2015 valmiiksi 14 suojeluhanketta, joilla leikattiin yli 2 000 tonnia Itämeren vuosittaisesta fosforikuormituksesta. Hankkeista kuuluisin johti kemiallisen fosforinpoiston aloittamiseen Pietarin jätevedenpuhdistamoilla 2011.

Vaikka Venäjä nykyisin tuntuu Itämerellä keskittyvän aseidenkalisteluun, Nurmisen mukaan kulisseissa silti etenevät Viipurin ja Hatsinan jo sovitut vedenpuhdistushankkeet.”

 

 

Wanha Rouva oli helmikuussa 2013 Musiikkitalosssa Puhdas Itämeri –konsertissa, http://www.wanhanrouvanasioitaasiattomuuksia.fi/70803000/954798/posting/next-summer-in-turku,  HKO:ta johti Valery G, Esa-Pekan käännyttämä itämerisuojelija http://areena.yle.fi/1-1847698#/play, solistina puolalainen pianisti Jablonski.

 

 

Muistan konsertista - musiikin ja ValerynSilmänisku lisäksi - erityisen hyvin valtavat, vedenalaista elämää kuvaavat Jukka Nurmisen Saaristomeri-valokuvat. (Jukka Nurminen on muistaakseni Juha Nurmisen poika.)

 

 

Congratulations graphicsMutta siis: Sydämelliset onnittelut, Juha Nurminen! ja kaikki luonnonsuojelijat, aktiiviset ja passiiviset, sisämaassa ja rannikoilla,  merkkipäiviä on tulossa muitakin..Congratulations graphics

 

 

Wanha Rouva aikoo adoptoida itselleen palan Itämerta tästä http://puhdasmeri.fi/.

 

Wanhan Rouvan  kuvaamaa Itämerta helmikuussa 2013

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

25.05 | 18:03

Kiitos taas kuvauksesta ja erityisesti tuosta Hough-urlista. Copypastean sen katsottavien odotuslistalle. Terveisiä Tåmpereen viileänkosteasta toukokuusta!

...
24.05 | 18:13

Oli todellakin nautinnollista kuultavaa! Ne pianistin sormet koskettimilla ja kapellimestarin kädet - lumoavaa katseltavaa lumoavan musiikin kuuntelun lisäksi!

...
15.05 | 21:34

Aloita ensin tästä: Tšernobylista nousee rukous. On jatkumo, ihmisten kertomaa, ja tämä eka teos on - ehkä- helpompi hallita kuin sarjan viimeinen.

...
15.05 | 21:15

Täytyypi muistaa tuo kirja. Vaikuttaa ihan luettavalta. Kiitos Ystävä taas mielenkiintoisesta blogistasi 😊

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS