Tapahtumia tai sitten ei

ODOTUSTA, VAIKUTUKSIA, HAAVEITA..

 

Saaristomeren sääksikamera näytti aamulla surkeaa vesisadetta. Kaupungissa ei satanut. Mutta nyt onneksi ei enää Seilissäkään sada. http://saaristomeri.utu.fi/osprey/. On noilla isoilla linnuilla muutenkin hankalaa pesänrakentaminen, ties miten korkealla kotinsa onkaan, tuuli tuivertaa ja risut ovat kankeita pesän muotoilussa. Mukavasti sääksien koti on kuitenkin rakentunut ja kasvanut siitä kun rupesin tilanteita seuraamaan, vajaassa parissa viikossa. Munia odotellaan.. ja toivotaan ettei variksetVihainen ehdi ryöväämään niitä.

 

Wanhan Rouvan paluu arkeen on viime konsertin jälkeen kestänyt harvinaisen kauan. Rauhallisesti. Onneksi en ole enää työelämän pakkoaikataulujen piirissä..

 

Kun viimeksi pahkuin näillä sivuilla TFO:n ohjelmapolitiikkaa ”paukut itsenäisyyden juhlavuodelle”, pelkäsin, että jos Helsingin Juhlaviikoille sattuisi jotain samaan aikaan kun olin varannut itseni syksyn ainoaan paikalliseen sinfoniakonserttiin. Juhlaviikot onkin salaisuuden peitossa vielä huomiseen, mutta RSO:n ohjelma 2016-2017Sydän julkistettiin kirjoitustani seuraavana päivänä.  

 

Kauden ensimmäiset konsertit kajahtavat Wagnerin ja Mozartin merkeissä: Valkyyrian ensimmäinen näytös (n. 75 min Karajanin mukaan 1987) ja Sinfonia nro 36, ”Linziläinen”. Ihanuuden ihanuus! Onneksi iltoja on kaksi niin että Wanha Rouva voi repiä itsensä Turusta Helsinkiin tai päinvastoin.. Ehkä.

 

VilliJa (varjo-)ohjelmistosuunnittelija täällä esittää, että V:n toinen ja kolmas näytös voisivat aloittaa Helsingin Juhlaviikot kesällä 2017.. Ihan miten vain! Hehe

 

RSO:n Valkyyriassa solisteina tunteita tulkitsevat Karita Mattila, Simon O’Neill (pari vuotta sitten Mahlerin Maan laulussa) ja Mika Kares. Tuttuja ääniä.♥

 

Ja niin kuin Esa-Pekka on kertonut että hän voisi käydä Suomessa johtamassa noin joka toinen vuosi, NYT on se toinen (tai joka): RSO soittaa hänen kanssaan syksyllä Stravinskia..

 

Wanhan Rouvan hymy rupeaa tässä vaiheessa muistuttamaan yhtä enemmän mega-hangonkeksiäHymyilevä. Tuossa on varattava aikaa myös myöhäisillan kamarimusiikille, jossa esiintyjät ovat omasta orkesterista, tietenkin, ja ohjelma kutkuttaa tähän tyyliin: Esa-Pekka Salonen: Meeting, Esa-Pekka Salonen: Homunculus.

 

Siis näin pääsee syksyn sateita pakoon (jos onnistuu saamaan lipunHämmentynyt). Mahler-huumakin jatkuu, mm. numerolla 3, mezzosolistina Michelle deYoung joka oli mukana pari vuotta sitten Tristanissa. On siellä Ykkönenkin vierailevan kapellimestarin johdolla.

 

MÄ EN ALA! Saanko muuttaa siihen silitysraudan, -laudan ja salmiakkipastillien kuljetuslaatikkoon? Saanhan? Ainakin syyskuun ajaksi. Olisihan se ihan sopiva nimipäivälahja..

 

Suomen itsenäisyyden juhlavuosi 2017 alkaa juhlallisesti, kevätkaudella kaksi teosta ensi kerran Suomessa (Magnus Lindberg, Kaija Saariaho) ja yksi kantaesitys (Sebastian Fagerlund♥), on Joonas Kokkosta, Uuno Klamia, Väinö Raitiota ym, on hienoja kapellimestarivieraita. Kevätkauden päätöksessä mm. Aarre Merikantoa, Mozartia ja Richard Straussia..

 

Ja onhan siellä myös harpputaiteilija Xavier de Maistre, jonka esiintymisen viime tammikuussa Tampere Filharmoniassa menetin. - Kiitos!

 

Kuuntelen tässä taustalla Karajanin johtamaa Valkyyrian ensimmäistä näytöstä, olen iloinen, että Siegmundia tulee RSO:hon laulamaan Simon O’Niell. Muistaakseni hän oli juuri sellainen äänitykki kuin Siegmundin on tässä oltava. (Karajanin levyllä Jon Vickers). Ja Karita Mattilan Sieglinde tulee olemaan something else!

 

Noh nii. Irtoliput ostettavissa vasta syksyllä, jos niitä kausilippuonnekkailta ostettavaksiSurullinenVihainenItkeväjääkään.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 13:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

...
08.04 | 20:10

☺♥

...
08.04 | 11:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

...
23.03 | 20:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS