Tapahtumia tai sitten ei

”KLASSINEN SUOMI” vuonna 1975

Pikakurssi soittimista

Konserttikauden taas hiljalleen lähestyessä olisi tv:n musiikkitoimituksella tuiki tarpeellinen tehtävä valmistaa vaikkapa sarjana lyhyehköt esittelyt tärkeimmistä orkesterisoittimista tai –soitinryhmistä. Käytettävissähän olisi sekä kuva että ääni. On paljon ns. itseoppineita klassisen musiikin kuulijoita ja harrastajia, joiden konserttinautinto syvenisi pienestä pikakurssista niistä soittimista, joiden synnyttämistä äänistä orkesteriteoksen tointi muodostuu.  Ja ehkäpä tällainen tutustuminen avaisi musiikkiharrastuksen muutamalle ”mokoman sinfoniamusiikin” vastustajallekin.

Mikä soi

 

Korpivaara Oy Tarvikeosasto 1975-08-11:

Parhaat onnittelumme. Olette voittanut Katso-lehden lukijan mielipidekilpailussa hienon Mukana Lennolla –laukun.  Laukku on valmistettu KORPIVAARAn ABS-muovilevystä, ja kestää suuremmatkin kolhut mainiosti.

Mukavia matkoja.

  

 

 

Vuonna 1975 elettiin aikaa jolloin eräs lapsi oli 9-vuotias ja juuri astunut tavoitteellisen musiikinopiskelun ihmeelliseen/työlääseen/ihanaan (?) maailmaan.  - Äitinsä oli asiasta iloinen ja varmaan vähän huolestunutkin, olettaisin, kun itsellä ei ollut musiikkiin liittyvää koulutusta tai oikeastaan musiikin opiskelusta muutakaan sellaista henkilökohtaista kokemusta josta olisi tukea ohjatessa lapsen opintoja kotona:  Ne ainaiset harjoittelut.  Muista mennä soittotunnille! Teorialäksyt. Soittokuntaharjoitukset ja kaikki esiintymiset.  - Kaikesta huolimatta seuraavat kymmenkunta vuotta (ja jo edelliset muutamat vuodet ennen musiikkiopistoa) olivat kaiken vaivan ja ponnistelun arvoiset.  Musiikki avasi myös oopperan maailman – Savonlinnassa! kuinkas muutenHehe.  Ensihumauksena vaikkapa Aida-trumpetit linnan muureilla..

 

Monta ja monenlaista asiaa on vuosikymmenien aikana tapahtunut, nyt, vuonna 2016 televisiossa ja radiossa on esittelyssä klassisen musiikin maailman eri puolia, tosin alan ammattilaisten voimin. Hyvä niinkin?

 

Tänään Teemalla neljännen osan ensilähetys:

 

klo 21.00 Klassinen Suomi: Nykyaika

4/10. Klassisen proge-sukupolvi syntyi 70-80-luvuilla. Se hämmensi musiikkielämää ja syntyi mm. Kraft ja Korvat auki! Millaisen perinnön tuo sukupolvi jätti? Mukana mm. Jouni Kaipainen ja Lotta Wennäkoski.

 

TV-uusinnat tiistaina klo 18 ja sunnuntaina klo 20.

Radio-ohjelmat Ylen Ykkösellä ma klo 11, uusinta la klo 14.

Ja koko paketti Areenassa.

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/02/04/klassinen-suomi-tutkimusmatka-klassisen-musiikin-maailmaan.

 

Mielenkiintoisia tutustumis- ja tutkimusmatkoja!

 

 

HUOM: Tämä radion ohjelma on hyvä, tukee loistavasti tulevaa tv-ohjelman osaa 4  http://areena.yle.fi/1-3289341#autoplay=true!

 

 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 13:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

...
08.04 | 20:10

☺♥

...
08.04 | 11:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

...
23.03 | 20:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS