Tapahtumia tai sitten ei

Mixed feelings, Tabermann, Allsång

Aamun lehti toi uutisen: taas on yksi ystävä lähtenyt, siirtynyt tekemään kehitysyhteistyötä ylös pilven reunalle. Kaksi vuotta nuorempi kuin minä.Surullinen Olimme joskus samassa työpaikassa ja vietimme yhdessä vapaa-aikaakin, huumori kukki samoilla aalloilla – kerran myös Aurajoessa.


Työkalu

Järkäleistä raskaimmat
siirtyvät lopulta
kuiskaten puhumalla.


Tulee epätodellinen olo kun lukee ja/tai kuulee noita uutisia. Yhä useammin. Illalla käteeni tarttui Tommy Tabermannin runoja, Kipeästi keinuu keinumme ja Valikoidut runot 1970-1977.  Huomasin että minulla on useita Tabermannin romaanejakin, ensimmäisen niistä, Suudelma, olen nähtävästi saanut lahjaksi eräältä ystävältä.  Mitähän hänellekin nykyään kuuluu? Kirjan välissä oli pari arvostelua, toinen oli otsikoitu: Trubaduuri pahan noidan pauloissa.

Otin kynän käteen ja rupesin selailemaan runoja. Kehystin ne, jotka tänä iltana minua eniten puhuttelivat. Tässä on kirjaston ja omien kirjojen oleellinen ero! Haluan piirtää isot huutomerkit sellaisiin ajatuksiin ja lauseisiin, jotka minua puhuttelevat ja joista olen iloinen että joku on osannut ilmaista asioita/tunteita siten että voisin itsekin ne allekirjoittaa, jos vain olisin keksinyt.

Minä, joka en muista mitään, löydän paikat kirjoista helpommin kun ne on jotenkin merkitty, kuin sivuja plaraamalla ja yrittämällä muistaa. Jos siis joskus haluan palata asiaan.Hymyilevä Runot ja Proust ovat niitä joihin useinmiten palaan.


Kolme mahdollisuutta

Sanot: ikuisesti.
Se merkitsee
että tahdot
luovuttaa sydämesi
päivä kerrallaan.

Sanot: ei koskaan.
Se merkitsee
juuri sitä, tai
naurat ennen aamua.

Sanot: katsotaan.
Se merkitsee
etten löydä unta
moneen, moneen yöhön.

 

Vaikka tuo taitaa olla rakkausruno, siinä on ajatusta muuhunkin.


Olen kotikissa. Minun ei tarvitse matkustella ulkomaille ollakseni tyytyväinen elämään tai tajutakseni vähän maailmaa. Luulen. Toivon että saan sen minkä maailmasta pystyn omaksumaan, parista sanomalehdestä ja rakkaasta Suomen Kuvalehdestä, netti ja TV mukaan lukien. Ehkä kotimaassa pysyminen on myös puolustusmekanismi, sillä budjettini ei koskaan kestäisi edes edullisia kaukomatkoja. Varsinkin, jos/kun matkustamiseen tulisi himo.Hehe

On kuitenkin yksi mukava kaupunki tuossa lännensuunnassa. Lähellä, helppo mennä. Sopivasti vanha, riittävän iso ja pieni, paljon vettä, iloisia ja hyvännäköisiä ihmisiä, valtava museotarjonta, katukahviloita ja -ravintoloita, historiaa. Siihen kaupunkiin liittyy olennaisesti Allsång på Skansen ja erityisesti tilaisuuden alku- ja loppulaulu Stockholm i mitt hjärta.. Tänään tuli kesän ensimmäinen tv-lähetys ja jopa suorana YleFemmalta. Tuntui hyvältä. Unohdin sen tunnin ajaksi kaikki murheelliset ajatukset ja kaihoisat muistot.


Variksenpoikaset ovat varmaan nukkumassa jo. Sade on lakannut, ukkosen jyrinä loppui jo alkuillasta. Pistänpä ikkunan auki.


Viimeinen

Kohta olen viimeinen,
hän sanoo, kuin silmiä
rystysillä hieroen.
Hän joka on niin vähän
näistä välittänyt.
Enemmän kuin kuolemaa
alkaa hänkin pelätä
ettei häntä lopulta
ole kukaan saattelemassa.            

                              Runot Tabermannin kokoelmasta Kipeästi keinuu keinumme

Stockholm i mitt hjärta 8.-11.7.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.

Ystäväsi Pohjanmaalta | Vastaa 29.06.2012 13.21

Tykkään, lujaa :) Ihanaa tekstiä rakas ystävä.

vuf | Vastaa 27.06.2012 01.22

Hyvin kirjoitit.
Lähdön, matkan, saapumisen pelko... Jos ei ole saattajaa, jos ei ole vastaanottajaa.. Ajatuksia herättävä runo.

Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 13:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

...
08.04 | 20:10

☺♥

...
08.04 | 11:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

...
23.03 | 20:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS