Tapahtumia tai sitten ei

Mä lehden luin.. taas kerran☺..

.. tai oikeastaan kaksi. https://www.youtube.com/watch?v=LGcqGURAqNE.

 

Kävin kaupungilla etsimässä erästä aikakauslehteä, etsimäni lehti olikin vanha, edellinen ilmestynyt numero  – eikä sitä nyt enää ollut missään. Katsotaan, miten hyvin Otavamedia palvelee uskollista asiakasta..

 

Mutta ne tavalliset, joka-aamuiset sanomalehdet. Olen jo pitkään aloittanut aamun Hesarista, sillä Turun Sanomien vähäinen uutisanti ja turhan  isot valokuvat on nopeasti mainosten seasta luettu ja nähty -  ja useinkin myös ohitettu.

 

Hesarissa tänään pikku-uutisissa oli mm. tieto, että espresso-mutteripannun kehittäjä, italialainen Renato Bialetti oli kuollut Sveitsissä 93-vuotiaana ja hänet (hänen tuhkansa) haudattiin Moka Express –keittimessä Pohjois-Italiaan.  Pannuja on myyty yli 300 miljoonaa kappaletta. Wanhalla Rouvalla on vielä kaksi mutteripannua, jokunen on heitetty roskiinkin. – Missä, minkä sisällä Wanhan Rouvan tuhka haudataan?Hämmentynyt

 

Hesarin kulttuuriosaston toimitussihteeri Pirkko Kotiranta kysyy/toteaa kolumnissaan ”Pää järjestykseen siivoten?”  http://www.hs.fi/kulttuuri/a1455853260889?ref=hs-art-top-5. Erittäin mielenkiintoinen kirjoitus, vaihtoehtoja pyöritellään, kopioin tähän toimittajan loppupäätelmän:

 

”Siispä, hyvä neurotieteilijä Levitin: mitä muuta voisin tehdä, jotta aivoni eivät lopullisesti muuttuisi reikäjuustoksi?

 

Konsteja on. Ensiksikin tiedon ulkoistaminen helpottaa pään organisointia ja auttaa luovuutta: lisää post-it-lappuja (tai vielä parempi: tukevia arkistokortteja), listoja, muistikirjoja. Mielessä pyörivät asiat ja tehtävät pitää ulkoistaa kirjoittamalla. Kategorisoi!

 

Toiseksi kannattaa haaveillaVauCool, jäädä välillä ajattelemaan sinisiä ajatuksia. Levitin kertoo useita esimerkkejä tieteen ja taiteen maailmasta siitä, miten tietty haaveilumoodi on yhtäkkiä auttanut ratkaisemaan ongelman tai luomaan hienon teoksen.

 

Kolmanneksi: nuku riittävästi: ”Uni on kaikkein ratkaisevimpia tekijöitä huippusuoritusten, muistin, tuotteliaisuuden, vastustuskyvyn ja mielialan säätelyn kannalta”, muistuttaa neurotieteilijä.”

 

 

Jari Tervon tulossa olevaa kirjaa puffataan inkerinsuomalaisten koettelemuksilla.  Kirjoitus päättyy näin:  

 

”En usko, että voin vaikuttaa siihen, mitä muut ihmiset ajattelevat, vain siihen miten itse ajattelen”, Tervo huokaa. ”Otan selvää asioista ja kirjoitan ajatuksia itselleni selvemmiksi.”   Niinpä!Hyvä

 

 

”Lihaksista apua haurauteen” väittää vanhuuden raihnaisuuden estämistä käsittelevä kirjoitus. Joo-o. Ei tuossa mitään uutta.

 

 

HS:n urheilusivuilla (Hehe)  hehkutettin jääkiekkoilijan tähtihetkeä USA:n presidentti Barack Obaman vastaanotolla, Kimmo Timonen toteaa: ”Ei se ollut sovittu juttu. Siinä kävi vain hyvä tuuri.  Kun meidät (Stanley Cupin voittajajoukkue) asetettiin siihen taustalle pituusjärjestykseen. Minä sitten lyhyimpänä olin siinä eturivissä. Kerrankin pienuudesta oli hyötyä.”

 

– Wanha Rouva muistaa yhden tilanteen, jossa tosin lyhyyden ja painon suhde saattoi yllättää heiluttelijanSydän.. mutta ihanaaCool ja unohtumatonta se oli.Hämmentynyt

 

Taustalla koneessani pyörii YouTuben valikoima Dmitri Hvorostovskia. Mietin koko ajan, ostanko lipun DH:n konserttiin 17.9. Kaksi kertaa olen ollut hänen konsertissaan ja syystä tai toisesta olen edelleenkin DH-fani – noin kliseisesti määritellen. DH on myös kokenut aivokasvainleikkauksen (niin kuin Uusitalon Juha), joten kaikki seikat huomioonottaen ehkä on mentävä tapaamaan ja kuuntelemaan Dmitriä..

 

Siis lehden luin.  Edelleenkin Hesaria.

 

Syke (Suomen ympäristökeskus) haluaa kaikki muovikassit maksullisiksi. Hyvä kirjoitus!!! Wanha Rouva on jo pitkään torjunut kaupan aika usein herkästi tarjoamat muovikassit ja seurannut ärsyyntyneenä vierestä esim. kemppariosastolla, kun henkilö ottaa minimuovikassin ostoksilleen jotka ovat jo kunnon pakkauksissa! Myyjätär tarjoaa, asiakas miettii sekunnin ja ottaa.Vihainen Tekisi mieli huomauttaa.. vielä en ole sitä tehnyt, mutta nuo pienet muovipussukat ovat aivan turhia, ei niitä voi uudelleenkäyttääkään missään!

 

Melkein maailman paras –otsikolla kerrotaan kirkkonummelaisesta matematiikan opettajasta, joka on uudistamalla matematiikan opetusta noussut mukaan tällaiseen kisaan - - - Maarit Rossi on nimetty merkittävän kansainvälisen Global Teacher Prize 2016 -opetuspalkinnon 50 parhaan valintalistalle. Rossi opettaa Kartanonrannan koulussa Kirkkonummella. Palkinnon arvo on miljoona dollaria eli 900 000 euroa.Cool- WAU!

 

Koska Wanhan Rouvan lähipiirissä on näitä opetusalan ammattilaisia, seuraan mielenkiinnolla kaikkia alaan liittyviä uutisia.

 

Eläkerahan hoito vaikeutui – väittää taloussivujen juttu. Ai ai, koskettaako se Wanhan Rouvankin eläkettä? En osaa tulkita jutun taulukoita.

 

Mielipidesivuilta poimin yhden jutun ja siitä yhden kohdan. Otsikko on ”Anoreksia ei ole vain syömisoireilua”.  Nimimerkillä Taistelija henkilö kuvaa omaa tilannettaan ja sieltä sattui erityisesti silmiini tämä ”Kanadalainen psykologi Peggy Claude-Pierre on esittänyt yhdeksi syyksi mielen jatkuvaa kielteisyystilaa.” -   Tuo saattaa olla monessakin miinusmerkkisessä olotilassa syy moniin asioihin!

 

Vieraskynä -palstalla kovaa ja asiallista asiaa lataa Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja Elina Grundströmhttp://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1455861857076. Juttu on alusta loppuun täyttä asiaa, toivon että tuo linkki aukeaa niillekin jotka eivät maksa digi-Hesarista.  Ellei, voin kopsata sen ja lähettää, jos olette asiasta kiinnostuneet..?

 

Hupipuolella  juttu ”Suo, kuokka ja käännöskone”. En ole juttua vielä lukenut enkä ehkä luekaan, mutta jokainen meistä, jotka olemme tavanneet ja yrittäneet ymmärtää laitteiden käyttö- ja asennusohjeita, tietää mistä on kysymys..☺

 

Turun Sanomat kertoo jo kolmatta päivää Turun psykiatrisen sairaalan suljetulla osastolla tapahtuneista väärinkäytöksistä. Kaikki lehdet niistä ovat kirjoittaneet, joten ei niistä tässä sen enempää.

 

Sit Turkkarissa on koskettava juttu ”Yhden bussin varassa” Inarin Sevettijärven postiauton palvelusta, oikeasta palvelusta, ja Postin verkkosivujen viitteellisistä palveluista, jotka eivät ollenkaan ole sitä mitä käytännön tilanne on – postiauton kuljettaja on asiakaspalvelija eikä vain postin kuljettaja!

 

Lopuksi (luen TS:n lopusta alkuun) Turun yliopistollisen keskussairaalan sydänkeskuksen toimialajohtaja, ylilääkäri Juhani Airaksinen, kirjoittaa aliossa sydämestä.  ”Stressi ja tunnekuohut sydänkohtausten syynä”.  Poimin siitä vain yhden kohdan: ”On vähemmän tunnettua, että kohtauksen aiheuttaja voi olla mielipahan ohella myös voimakas positiivinen tunne-elämys.”

 

Muistelen tässä omaa elämääni - ja toivon edelleenkin tunne-elämyksiä joita olen kokenut konserteissa..  muutaman ensiapuhenkilöstön toimintaa olen RSO-konserteissa nähnytkin. Mutta mikä olisi ihanampi tapaSydän jättää hyvästit maailmalle kuin tunne-elämys klassisessa konsertissa rakkaiden kanssa?

 

Lopuksi onkin hyvä nostaa esiin (Hesarista) HS:n hallintopääällikkö Jaakko Lähteenmaan juttu Merkintöjä-palstalla ”On lottovoitto sairastaa Suomessa”.

 

NYT elämään arkea, hiljaista lauantai-iltaa. Ns. viikkosiivoukset jäävät ensi viikolle.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 13:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

...
08.04 | 20:10

☺♥

...
08.04 | 11:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

...
23.03 | 20:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS