Tapahtumia tai sitten ei

Tammikuu peruutusvaihteella

Ensiksi peruutettiin (= Wanha Rouva pyyhki pois kalenteristaan) Finkut (FinlandersPunastunut Siljan Princessin lavalla), sitten Kiasma (pari tammikuun lopussa päättyvää näyttelyä), sitten TampFilh (pitkään odotettu Linnunlaulu- Sydän ja harppukonsertti ja ystävien Sydäntapaaminen).  Peruutettiin tosin eri syistä, talven liukkaus, sekoileva junaliikenne ja Wanhan Rouvan epäluotettava toinen jalka olivat osasyyllisiä. 

 

 

Helmikuu alkamassa. Ei mitään kovin mullistavaa ole tiedossa, mutta helmikuun jälkeen tulevat maalis- ja huhtikuu.. ja toukokuu!  Siis kevät! Kevät, jossa Wanhalle Rouvalle on luvassa muutakin virkistystä kuin aurinko.  Mendelssohnia, Mahleria, WagneriaVilli! Luontokin herää. Ikkunani alla pihapiirissä ovat jo jonkin aikaa kisailleet harakat, varikset ja orava jonka taitavaa hyppelyä puusta toiseen piti sydän syrjällään seurata kun tuulenpuuskat heiluttivat oksia aika rajusti. Se oli eilen. Tänään, kun on lintujen pihabongauspäivä, ei lintuja näy.Surullinen

 

 

Ai niin, helmikuulla pitäisi - ehkä - käydä tutustumassa turkulaisten Taikahuilu-oopperaan: Taikahuilu muutti avaruuteen, otsikoi kriitikko arvionsa, ja toinen: Trollflöjten som buskis? Kolmas: Trollflöjten är ute och cyklar. Melkein unohdin, tässä opuksessa on mukana eräs Wanhan Rouvan lemmikkiSuukko jota en olekaan kuullut pitkään aikaan. (Huom: ei se joka pyörii joka paikassa.)

 

 

Tänään Wanhalla Rouvalla on hiukan vaivautunut olo, kun pienituloisena eläkeläisenä tuli ruokakauppareissulla tuhlattua turhiin herkkuihin. Voisin kertoa herkut vaiks painoyksikköinä, ei euroina – vaan eipä kuitenkaan, sillä kuiteissa ei ole herkuista painoa näkyvissä. Lindt’ in suklaarasia (Creation Dessert, 170 g), joka uhkaavasti tässä näpyttelyn ohessa tyhjenee, näkyy kyllä myöhemmin Wanhan Rouvan henkilökohtaisissa kiloissa. Mutta en muista, koska olisin viimeksi suklaata ostanut tai saanut, en edes jouluna!!!

 

Sähkön hinta nousee, siirtomaksut kallistuvat. Wanha Rouva maksoi just kalliin sähkölaskun, josta tietysti kylpyhuoneen sähkölämmitteisellä lattialla on iso osuus, samoin vanhalla tv:llä ja vanhalla tietokoneella. Kalliita seuralaisia, huomaan.Järkyttynyt Mutta että sähkö oli polttaa Turun ainutlaatuisen Käsityöläismuseon, se on kamalaa!   http://yle.fi/uutiset/tulipalo_turun_historiallisesti_arvokkaassa_kasityolaismuseossa/8636592

 

 

Käsityöläismuseo, tuossa ihan Wanhan Rouvan kotikadun alkupäässä oleva rakennusryhmä, joka ainoana säästyi Turun palossa 1827. Ilkeämielinen kaupungin asukas saattaa nyt miettiä, että oliko syy tänään varmasti sähkölaitteissa, kas kun kaupungissamme on edelleenkin trendikästä rakentaa kerrostaloja kaikki tyhjät tilat täyteen ja tuossa Vartiovuoren kupeessa Käsityöläismuseolla onkin kohtalainen tila.. No EI EI, en tietenkäänHehe vihjaa mitään. Yksi asia vain toi mieleen toisen.

 

 

Ihailen Turun kaupungissa suunnilleen yhtä asiaa (Auranrantojen lisäksi). Joukkoliikenne, joka muutama vuosi sitten saatiin laajenemaan seutuliikenteeksi siten, että samalla bussilipulla voi ylittää kuntarajat Raision, Kaarinan, Ruskon, Naantalin ja Liedon suuntaan.

bussikortitSamalla syntyi uusi eläkeläisen siis seniorin ({#smileys123.tonqueout}) kuukausikortti joka nettiladattuna on todella edullinen.  Palvelulinjat 1-3 ovat kaupungin toinen liikenteellinen kädenojennus väestön suuntaan, kremppajalkainenkin asukas voi keskustan alueella ihailla kohteliaita kuljettajia ja niiaavia busseja. Wanhalla Rouvallakin eräs linja kulkee tuosta ihan ikkunan alta. On/olisi erinomainen tapa tutustua bussilla alueen muihinkin reitteihin kuin Luostarinkatu (Kaskenkatu)-Kauppatori. Tämän ihmeen nimi on Föli. Jokainenhan sen tietää, että nimi on sisar Turun ja Åbon välillä Aurajoessa seilaavalle förille.

 

Funikulaaria on suunniteltu Kakolan Aurajoen puoleiselle rinteelle. Piirros: Antti Laakso

Funikulaaria on suunniteltu Kakolan Aurajoen puoleiselle rinteelle. Piirros: Antti Laakso

 

Kun Kakolanmäkeä ruvetaan aikanaan asuttamaan ihan muilla Silmäniskukuin roistoilla, Linnankadulta rakennetaan mäelle funikulaari (rinnehissi), jonka nimikilpailu on jo herättänyt kiinnostusta, en tosin tiedä, onko nimi jo päätetty, ehkä vasta sitten kun kaikki muut mutkat hankkeen tieltä on oiottu.

 

 

Kakolanmäen alla / Kakolan kalliossa toimii Suomen kolmanneksi suurin jätevedenpuhdistamo, joka valmistui 2008. Sinne jätevesionkalon päälle saneerataan Kakolaan luksusasuntoja ja kallioon tungettaneen myös funikulaarin kannatinpylväät. Mielenkiintoista. Eikä Wanha Rouva toisaankaan tiedä, miten nämä kaikki suunnitelmat toteutetaan, kunhan spekuloin ja vähän naureskelen.

 

 http://yle.fi/uutiset/kakolassa_hurjat_suunnitelmat__nakoalatorni_kylpyla_koti_kolmelletuhannelle/8343337?ref=leiki-uu

 

 

 

Tammikuun peruutusvaihde oli tässä. Ylihuomenna ollaan jo kaksi viikkoa lähempänä ns. ystävänpäivää ja neljä viikkoa lähempänä karkauspäivää. Smiley with sign smileysTäytyykin ruveta miettimään, onko Wanhalla Rouvalla ystäviä ja olisiko lähellä ketään, jota kosia?

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 13:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

...
08.04 | 20:10

☺♥

...
08.04 | 11:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

...
23.03 | 20:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS