Tapahtumia tai sitten ei

LOPPU

Torstaina 17.12.2015 päättyi Wanhan Rouvan 50-vuotinen Suhde Helsingin Kaupunginorkesteriin.  Suhde, joka viime vuosina on onnahdellut vähän samoista syistä kuin suhteeni paikalliseen sinfoniabändiin:  ohjelmisto on ollut pääasiassa sellaista ettei ole huvittanut lähteä - mahdollisesti - pettymään. Muitakin, käytännön syitä oli.

 

Mutta nyt torstaina jäähyväisten merkeissä Musiikkitalo oli pullollaan HKO:n ja erityisesti ylikapellimestari John Storgårdsin ystäviä, oli myös erään Wanhan Herran sukulaisia ja ystäviä eläytymässä hänen viimeisen virkakonserttinsa aikana Gustav Mahlerin Sinfoniaan nro 7 e-molli, ”Yön laulu”.

 

Wanhan Rouvan ja Nuoren Herra R:n kutsuvieraspaikka oli tavallaan loistava, tavallaan ei – mutta kun pahimpien riuhtomisten aikaan muisti katsoa joko tiukasti eteen oikealle tai orkesterin taakse vasemmalle tai kattoon, katsomoon lentäneet hikipisarat eivät häirinneet.. Joo joo, myönnän tölväisyni ilkeäksi ja asiattomaksiHehe mutta paikalla, P2-rivillä, ollut ymmärtää. Mahlerin sinfonia jäi väkisinkin hiukan sivuosaan. Wanha Rouva tutkisteli sopivissa (?) väleissä ex-lempiorkesteriansa, katsellen keitä kaikkia ”meidän talon entisiä” bändissä vielä soittaa. Joo, klarinetti (molemmat äänenjohtajat☺), patarummut, alttoviulu (4!), sello, piccolo, fagotti – ainakin nuo/heidät huomasin, lisäksi kitaramelodiat soitti eräs talomme entinen opettaja. Ja RSO:sta oli lainassa loistava bassopasunisti Darren Acosta.

 

Onko sinfoniakonsertin tarkoitus tuttujen bongaaminen lavalta?Epävarma Ei kai. Yleensä. Mutta kun konsertin kapellimestari+soittajat+yleisö muodostavat katsomossa istuvan kuulijan musiikkiperheen, silloin on! Yleisö oli tällä kertaa harvinaisen vierasta. Ei auttanut, vaikka tuttu HKO:n alttoviulisti ennen konserttia väitti, että siellä oli nyt "Helsingin konserttiyleisön eliitti", Wanha Rouva ilmoitti hänelle tylysti että juu, vasta perjantaina ja sunnuntaina.. Hyi hyi, epäkohteliasta! Mutta ko. altisti on tuttuni jo vuosien takaa joten ei möläykseni häntä varmaankaan häirinnyt. Eräs pitkäjalkainen pariisilais-helsinkiläinenkin harppoi aulassa ihan hyvinvoivanaHymyilevä - eikä suostunut raottamaan kesän 2016 Juhlaviikkojen esirippua muutoin kuin lupaamalla "varmasti herkkuja"..

 

Siis konsertista ei oikeastaan ole paljonkaan asiallista kerrottavaa. Kaipasin Panulan Jormaa paikalle jotta olisin voinut jotenkin huomautella että nyt päättyy se aikakausi johon hänkin oli syyllinen.. Ei näkynyt Jormaa.Surullinen Näihin Wanhan Rouvan privaatteihin kuvioihin linkittyy sattumalta Gustav Mahler tässäkin tilanteessa: kummallakin, sekä Wanhalla Rouvalla että eräällä Wanhalla Herralla jäähyväissinfonia oli Gustav Mahlerin partituurikokoelmasta.☺♥ Omani, se Kakkonen Tampereella, oli kyllä vaikuttavampi, sorry vaanHehe. Eikä kumpikaan Wanha halunnut julkisia hymistelyjä..Villi

 

Ei ollenkaan hassumpi Helsinki-TV:n tallenne http://www.helsinkikanava.fi/www/kanava/fi/videot/video?id=2790 . Tässä myös musiikki ja Jonte tulevat edukseen huomattavasti paremmin☺.  Oli erikoista ja aika haikeaa käydä HKO:n konsertissa. Katselenkin ehkä vähän tarkemmin bändin tulevan kauden ohjelmistoa.. Tai sitten ei.Epävarma

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 13:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

...
08.04 | 20:10

☺♥

...
08.04 | 11:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

...
23.03 | 20:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS