Tapahtumia tai sitten ei

muistoja - hehkuttamista - yskää saa kun... ja Mahleria!

”Maailma hukkuu muistoihin.”  Kuuntelin Radioteatterin omituista ohjelmaa Hanhen selästä. Kuunnelma, asiahupailu, mikä lie aivan päätön juttu, sarja kuvitteellisesta tiedetoimituksesta. Olen kuunnellut sarjaa silloin tällöin (tehty 60 jaksoa tähän mennessä!), kuvitteellisen lehden toimituksessa seilaa mielenkiintoinen kokoelma erilaisia tyyppejä … Kieli poskella tehtyyn hupailuun on ujutettu kuitenkin asiaa.  Nyt satuin kuulemaan tuon toteamuksen osassa Vain muutaman esineen tähden ja vähän taiteenkin  http://areena.yle.fi/radio/1494902.  Erinomaista! Suosittelen kuunneltavaksi kaikille, niillekin joilla ei ole mitään ylimääräistä tallennettuna, mutta ennen kaikkea meille joilla on niitä muistoja (konkreettisiakin) joihin hukkuu..Cool”… kävimme konsertissa ja se oli rentouttavaa, mutta ei mitenkään niin erinomaista, että sitä tarvitsisi hehkuttaa sen kummemmin.”

Miten mitataan tilaisuuden ”hehkuttamisaste”? Silläkö, että esiintyjä on maailmankuulu huippu. Suuret nimet, nekö vain ovat hehkuttamisen ja erinomaisuuden tae? Eivätkö mitkään muut aiheuta sellaista liikahdusta kuulijassa/näkijässä, että niistä kannattaisi edes mainita mitään? vaikkapa omaa mielipidettä. Tai tunnelmaa. Ai niin, ei sitten varmaan ole ollut tunnelmaakaan. Yliolkainen kommentointi tuntuu melkein loukkaavalta: et ansaitse mitään mainintaa siitä millaista minulla oli vaikka tiedänkin että olisit varmasti kiinnostunut..

On toisenlainenkin, ns. köyhännaisen näkökulma. Minulta moni hienokin tilaisuus menee ohi suun kun lippujen hinnat ovat jotain sellaista ettei budjettini kestä niitä. Hyvin usein huomaan kuitenkin etten ole menettänytkään mitään. Ja toisaalta, jos tiedän odottaa jotain, ne lippurahatkin löytyvät. Täydellistä soittoa/laulua voi kuunnella levyiltä?  Monenlaisten näkemysten ja mielipiteiden vaihtaminen voisi avata uusia ulottuvuuksia itse kullekin. Onko vain niin laiskan helppoa, kun toinen hehkuttaa ja toinen vain kuuntelee - ottamatta kantaa sen kummemmin, voi vaikkapa ajatella omia asioitaan samalla?Hämmentynyt

 

Itse voisin hehkuttaa esimerkiksi muutaman viikon takaista konserttia Musiikkitalon Camerata-salissa, jossa pidettiin yksi tohtoritutkintoa tekevän nuorukaisen konsertti. Sibelius-Akatemian liput kohtuuhintaiset, hienosti rakennettu ohjelmakokonaisuus, jos minulta kysyttäisiin, antaisin Juho Laitiselle arvosanan 10-.  En toki osaa ns. arvostella modernia musiikkia, mutta olin hyvin iloinen kaikesta kuulemastani ja näkemästäni.  Pienehkö Camerata-sali oli mielenkiintoinen tuttavuus, kotoinen, ja Juho & Co. rakensivat konsertista matkan arvoisen.Hymyilevä Isossa salissa samaan aikaan joukkoja hurmasi Anne-Sophie Mutter ja Stradivarius, en kuitenkaan osaa yhtään harmitella sitä että en ollut siellä.


SairasOlen potenut 2 viikkoa niin kovaa ja sitkeää yskää etten muista koska viimeksi olisin tällaisen kourissa ollut, ehkä noin 3 vuotta sitten ja silloinkin sain antibioottikuurin yskänlääkkeiden tueksi. Tällä tavoinko laukesi hektinen toukokuuni? Vai reagoinko ylenmääräisen runsaaseen koivun siitepölyyn näin rajusti? Eräällä ystävälläni loman tarve on viime aikoina ilmennyt töksähtelevinä huomautuksina jotka muuten kohteliaasti käyttäytyvässä henkilössä ovat kuin roska silmässä, ovat jääneet askarruttamaan.Hämmentynyt Toivottavasti noin kuukauden tyhjä kohta hänenkin kalenterissaan auttaa niin kuin loman on tarkoitus.


Nyt kuitenkin huomenna on tarkoitus sinetöidä Musiikkitalon haltuunotto kymmenennellä (10.) konsertilla, jossa Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri vierailee kangasmaisellaSuukko ohjelmalla: Mozart, Vasks, Šostakovitš, Tiensuu, Mozart. Siitä vaan kurkkuun runsaat yskänlääkehörpyt ennen konserttia, pastilli poskeen ja loput taskuun (ilman käärepapereita/rasioita)!  OPM.VIIMEINKIN Areenassa on TampFilh:n 24.5. konsertti kokonaisuudessaan kuultavana,Sydänsamettisesti alkava Mahlerin NelonenkinSydän. Suosittelen! CoolCoolCoolKuunteluaikaa vielä pari viikkoa. http://areena.yle.fi/radio/1509627.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 13:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

...
08.04 | 20:10

☺♥

...
08.04 | 11:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

...
23.03 | 20:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS