Tapahtumia tai sitten ei

Eläkeläisen viikonloppu

Perjantaina eläkeläinen oli  polttaa huushollin. JärkyttynytTai siis ei, mutta aivan oppikirjanmukainen mahdollisuus oli olemassa kun hiivatin tietokone vei eläkeläisen ajatukset ja ajan,  ja unohtui että hellalla oli vesikattila kiehumassa. Omituinen, kotiin kuulumaton käry havahdutti. Sekään ei ehkä välttämättä olisi ollut hälyttävää, sillä naapurustossa oli jollakin ollut tapana tuulettaa käytävään omia ruuanlaittohöyryjään jotka postiluukusta olivat luikerrelleet eläkeläisen nirsoon nenään.  Nyt selvittiin säikähdyksellä, mutta asia askarrutti koko päivän. Toinen katastrofimahdollisuus oli – samana päivänä! – kun silitysrauta oli jäänyt irrottamatta seinästä, pikku naksunta herätti huomion…

 

Näinhän niitä sattuu vaikka ei kynttilöitä polttaisikaan. Paras lopettaa hellan käyttö kokonaan ja siirtyä pelkästään mikroon..

 

Lauantaina eläkeläinen kiirehti itäiseen pääkaupunkiin jo pari tuntia ennen kuin ohjelmassa ollut konsertti alkoi, piti mukamas löytää a) uusi takki, b) jotain muuta mukavaa. Vaan eipä ole ison kaupungin valikoimat yhtään sen paremmat kuin tämän vähän pienemmänkään.

 

Musiikkitalossa ensimmäinen vastaan kävellyt tuttu oli TFO:n edellinen ylikapellimestari, todella mukava tavata hänet pitkästä aikaa.  Seuraava tuttu oli eräs muusikko joka tokaisi että mitä täällä teet (haaaaa….!), eläkeläinen kysäisi etteikö muusikko ole töissä kun siellä aulassa palloili. No joo joo, oli, mutta korruptiolippujen saajat olivat häneltä hukassa. Eläkeläinen oli oman lippunsa ostanut, sillä kertaa taas uudesta ”koeistuttavasta” sektorista.  (Väliajalla vaihtoi kyllä vastakkaiselle puolelle salia sillä halusi nähdä millaisen Keijukaisen suudelman illan vieraileva kapellimestari lennättää.. tai siis Haltiattaren, vaiks kausiohjelma oli suutelijan keijukaiseksi nimittänytkin.)

 

Kyllä, kyllä Stravinsky kuulosti hyvältä orkesterin takaakin, ja näytti vielä paremmalta!Suukko

 

Illan kantaesitys, laulusarja Dulcissima, clara, sonans (Matthew Whitthall) oli taas sarjassa Kuultava uudelleen, siitä eläkeläinen ei osaa kirjoittaa muuta kuin että jos teoksen tilaajat ovat huippuorkesteri, huippukapellimestari ja taidokas esittäjä,  yhdistelmän voi odottaa olevan takuuvarma.Cool  Ja oli!  Monitasoinen, jännittävä.

 

Samalla puolella salia katsomossa sattui myös jonkinlainen sairauskohtauskin, kovin hyöri apuhenkilöitä jonkin kuulijan ympärillä, mutta Suudelma oli niin loppuminuuteilla ettei tilanne häirinnyt esitystä. Näytti myös kuulija toipuvan, eläkeläinen ei tosin jäänyt seuraamaan, läksikö ylimääräisen ohjelmanumeron aiheuttanut omin avuin vai paareillla, eläkeläinen kiirehti omiin kuvioihin alas backstagelle. 

 

Ja sieltä ruokakauppaan, ison tavaratalon pohjakerroksen ruokaosasto kun on auki klo 22 saakka.   Pikavuaro Turkku’ klo 20. Maisemat olivat viime päivinä muuttuneet postikortinkauniiksi, aivastuttavat koivut olivat niin herkässä lehdessä, ojanpientareet keltaisten ja valkoisten pikku kukkien peitossa, miten näyttikään siltä kuin kaikki talotkin olisi juuri maalattu.  Ai niin, eihän eläkeläinen ollutkaan moneen kuukauteen vielä tuohon aikaan, auringon laskiessa ja värittäessä maiseman läpikuultavaksi, ehtinyt palaamaan konserttikeikalta. Iltapäiväkonsertit ovat mukavia.

 

Sunnuntaina –  lepopäivä? Maitoa ei eläkeläinen ruvennut Helsingistä saakka raahaamaan, maitokissa, selviääkö ilman vielä pari päivää?

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 13:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

...
08.04 | 20:10

☺♥

...
08.04 | 11:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

...
23.03 | 20:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS