Tapahtumia tai sitten ei

Mitä kaikkea voi yhden päivän aikana kokea

Kuiva konserttikesä. Viimeisin musiikkielämys livenä toukokuun lopussa. Ei varaa lähteä viettämään Boris-aikaaSydän Savonlinnaan. Onneksi oli/on Museokortti.. (Auts! olinhan minä sentään Porvoossa Avanti!n Suvisoitossa kesäkuun lopussa☺.)

 

Eilen, lauantaina 15.8., tämä kuiva kausi päättyi. Tavallaan. Tuli musiikillista hyvääoloa, mutta ennen kaikkea tuli musiikkiin liittyvien ystävien ihania tapaamisia. Minun toinen perheeni ON musiikkimaailmassa!

 

Päivällä osallistuin eka kertaa Arkkipiispan kotikonsertti  –tapahtumaan. Päivä oli kaunis ja aurinkoinen ulkoisestikin. Kaunis Turun tuomiokirkon ympäristö viritti mielen hyville aalloille. Vanha, mielenkiintoinen arkkipiispan residenssi vei pois turhan ulkopuolisen, pinnallisen ja virtaviivaisen maailman. 

 

Arkkipiispa Kari Mäkinen Seija-puolisoineen oli vastaanottamassa vieraat. Humps miten veikin Wanhan Rouvankin sanattomaksi kun kätteli Suomen kirkon mielestäni parasta pääkaitsijaa.Epävarma

 

Sattumalta löysin istumapaikan josta oli hyvä näkyvyys esiintyvään duoon, Adrian ja Valeria, poika ja äiti.  Ennen konserttia tapasin taiteilijoiden (maailman sympaattisimman) ukin/isän Araik Resjanin, joka oli viulunsoiton lehtori entisessä työpaikassani ja joka venäläissyntyisenä maahanmuuttajana (Kajaanin kautta) oli huikean tyytyväinen siitä että ”kanslian hirmu” näki hänen vierautensa läpi ja auttoi tarvittaessa  käytännön asioissa niin häntä kuin pianonsoiton opettajana toimivaa puolisoaan.

 

Residenssikonsertti oli siis pääasiassa ihanien tuttujen tapaamista ja hämmästelemistä siitä, että solistina esiintyvä Adrian (17 v) soitti ukkinsa valmistamalla viululla. Olin unohtanut tuon Araikin viulunrakentajapuolen. Ja sen miten musiikki kulkee geeneissä sukupolvesta toiseen.Cool

 

Juu, tapasinpa siellä myös eka kertaa tänä kesänä Turun musiikkijuhlien taiteellisen johtajan, Topi Lehtipuun. Taas yksi sarjassa sydämellisiä ihmisiä sen lisäksi, että Topin musiikillinen maailmaHyvä vaikuttaa Wanhan Rouvan mieleen niin sopivalta..

 

Residenssikonsertin jälkeen piispantalossa oli järjestetty yhteen viehkeään tilaan kahvitilaisuus, mutta Wanha Rouva jätti sen väliin. Oliko virhe? Poistuessani sain kuitenkin korjatuksi sisääntulon mykkyysmokani (oman seurakuntani ja) Suomen kirkon  päämiehelle, onnistuin edes muutamalla sanalla ilmaisemaan kiitollisuuteni niin konsertista kuin tapaamisestamme.

 

Ja sain kuin sainkin otetuksi valokuvia Resjanin perheestä ja myös musiikkijuhlien taiteellisesta johtajasta, lähinnä itselleni dokumenteiksi. Jouduin myös itse muutamaan heidän (Resjanin perhe) valokuvaansa, joten ihan huonoa vaikutelmaa en ole työurani aikana jättänyt? siis heille, tärkeimmille, oppilaille ja opettajille.

 

Sitten. Ruokakaupan (ja Alkon André Clouet Grande Réserve Blanc de Noirs BrutChampagne food and
 drinks)  kautta kotiin muutamaksi tunniksi, Turun musiikkijuhlien päätöskonsertti alkoi illalla vasta klo 20.

 

Olin tajunnut päivän aikana että olin totaalisesti unohtanutVihainen miettiä miten kiittäisin Topia hänen suunnittelemistaan 2000-luvun musiikkijuhlien ihanista linjoista ja niiden ohjelmista! Siis nopeasti tekemään keskipäivän valokuvista edes jonkinlaista kiitoskorttia.

 

Runsas viikko sitten, erään arvostamani rakkaan kulttuurihenkilön vasemmasta suupielestä tullut kommentti jäi mieleeni ja – tänään sunnuntaina, paikallisesta urheilulehdestä musiikkijuhlien toiminnanjohtajan kommentteja lukiessani -  sain ystäväni maininnalle  konkreettisen vahvistuksen! En siis enää sure sitä, että oma juhlamatkani pitenee..Hehe

 

Illan melkein hämärtyessä suunnistin Turun konserttitaloon ”kapulanvaihtokonserttiin”. Aaaah, siellä törmäsin musiikkiperheeseeni jo ennen konsertin alkua. Meidän Matti ja hänen turkulainen satelliittinsa Ari pitivät Wanhalle Rouvalle seuraa ennen konserttia. Kummallista, meillä, ihan eri tasoilla liikkuvilla, on kuitenkin niin hyvät vibat.. toki Mattiin tutustuin (?) jo yli 30 vuotta sitten ja Arikin on pyörinyt piireisssä..Silmänisku

 

Konserttitalon yläaulassa tapasin yhden entisen työtoverini Turun-työelämäni alkuvuosilta.  Ilahduttava tapaaminen. Ko.henkilö ei tietääkseni ollenkaan ole sellainen musiikkifriikki kuin esim. Wanha Rouva, mutta onneksi hänellä on läheinen  ystävätär,  joka vetää mukanaan tilaisuuksiin kuin nyt eilen.Cool

 

Ja sit. ”Juhlakonsertti” alkoi. Wanha Rouva oli ostanut itselleen paikan permannolta, alunperin huudellakseen Topille herjojoa (miks jätät meidät!Surullinen) – mutta myös testatakseen salin akustiikkaa. Voinko koskaan enää kuunnella Turussa turkulaisten konsertteja??? Heidän kotisalinsa akustiikka kun on niin kova ettei Wanhan Rouvan vanhat korvat kestä musiikkia niillä paikoilla, joissa olen tottunut istumaan ja kuulemisen lisäksi seuraamaan orkesteria ja sen työskentelyä.Epävarma

 

Noh, korvien ja kameran kannalta illan paikka oli ihan tyydyttävä. Permanto, rivi 5.

 

Lähellä istuessani sain valokuvia sen mitä pystyin keskittymään kuvaamiseen. Kovimmat, ohjelmaan valitut rymistelymusiikit myös puhalsivat yli. Ei kyllä ihan kaikki..Vihainen

 

Ihmettelen, miksi ohjelmassa esiintyville oopperalaulajille oli valittu mikrofonit?! Ja sit, kyllä yleisössä istuva meidän MattiSydän olisi esittänyt Satumaa-tangon huomattavasti loistokkaammin (ja ilman mikrofoneja!) kuin sinänsä hyvä opperalaulaja Waltteri Torikka..

 

Ohjelma oli kummallinen. Show. Olen aivan varma, että me kaikki noin 1000 kuulijaa odotimme koko konsertin ajan Topia  näyttämölle. Juu, lopussa hänet sit saimmekin Kapulanvaihdossa (symbolisena esineenä tahtipuikko seuraajalle, Ville Matjeveffille), mutta syystä tai toisesta tai kolmannesta Topi oli esillä vain kurjan vähän.SurullinenItkevä Rakastan Topin barokkilaulua!

 

Onneksi meillä röyhkeillä (lue: minä) oli, niin sekä väliajalla että konsertin jälkeen, nopea oikopolku lavan kautta backstagelle jossa sain vuodattaa kaihoni ja kiitollisuuteni Helsinkiin muuttavalle taiteelliselle johtajalleSydän..

 

Yes, kyllä me tapaamme vielä.Suukko Jos elämme.

 

Ohjelmassa ennakoitu konsertin kesto (2 h) ei pitänyt alkuunkaan, parin tunnin konsertti kesti melkein kolme..

 

Valokuvat joko eri liitteinä tai sit erillisessä Valokuva-albumissa.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 13:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

...
08.04 | 20:10

☺♥

...
08.04 | 11:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

...
23.03 | 20:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS