Tapahtumia tai sitten ei

Harkitsen muuttoa Tampereelle... ja Helsinkiin

Tuleva konserttikausi Tampereella:  numerot 7, 5, 6 ja 9, Mahleria sydämen kyllyydestä, oi voi ja voi! Toisaalta: Helsingin Musiikkitalossa  Sibeliuksia: 4, 3 ja 2.  Miksi näiden ohjelmien laatija sanoo minulle Puhdistus-oopperan väliajalla että meillä on erilainen musiikkimaku?Hämmentynyt Jos vaikka minä pidänkin Reinveren musiikista oopperan alkuosan perusteella, tarkoittaen sitä että voisin kuunnella orkesteria  pelkästäänkin, irrotettuna laulusta ja näyttämötapahtumista, kuin sinfoniana. Siis ainakin sen alkuosan perusteella.  -  Ehkä musiikillinen analyysi ei ollut ihan paikallaan vielä siinä vaiheessa. Menen niin usein just tuohon ”halpaan". . .

Kahden viikon kuluttua tulee vuosi siitä kun olin viimeistä päivää töissä ja alkoi viimeinen palkkatyön kesäloma. Mikä vuosi!Villi Käytännössä se on ollut jatkuvaa lomaa tai jatkuvaa viikonloppua. Ensimmäisen eläkeläisvuoden vuosijuhlaa vietänkin 24.5. Tampere-talossa, juhlaan osallistuvat myös herrat Mahler, Gershwin & co. Herra Mahlerin aarreaitasta on vuorossa Numero Neljä.

Tämä muistojen kertauskurssi jatkuu iltapäivällä, viimeöinen täysikuu ja ajatuksia nostattanut oopperakeikka supistivat yöuneni minimiin.Hehe Vuosi tästä taaksepäin - mitä se oli?

Ikimuistoinen Sydän”eläköitymiskonsertti” Tampere-talossa toukokuun lopulla, ympärillä tusinan verran läheisiä, lavalla musiikki ja muusikotSydän joiden musiikillinen tulkinta salpasi hengityksen (pulssimusiikkia!) ja nostatti kyyneleet silmiin niissä tietyissä Mahlerin Kakkosen kohdissa…  Loistavat Turun Musiikkijuhlat kesällä, Mariinskia, Lehtipuuta ja kumppaneita.


Syyskuun alussa kauan odotetun SydänMusiikkitalonSydän eka kerta: Sibelius-Akatemian orkesteri, kuoro, solistit Gabi ja Kirsi & johtaja Hannu. Sitten pitkin talvea toinen toistaan mielenkiintoisempia konsertteja, aina yhtä suuren mielihyvän tuova käveleminen sisään Musiikkitaloon, oleminen siinä rauhallisen viihtyisässä salissa ja musiikin kuunteleminen/kuuleminen - sitä ei Helsingissä ole oikein ollut mahdollista kokea.


Pitkin vuotta Kansallisoopperan ensi-illat, haa, minähän en enskareista tykkää (liikaa pönötystä), mutta entisen työnantajani lahjoittamat liput on ollut mahdollista vaihtaa a) myöhempiin esityksiin ja b) lähemmäksi näyttämöä, olen nimittäin ohittanut jo sen vaiheen kun istutaan oopperassa kiikari silmillä. Useimmiten sainkin paikan vaihdetuksi ihan sille samaiselle ensimmäiselle parvelle mutta lähemmäksi reunaa…

 

Vappu toi ohjelmaani taas Helsingin kaupunginorkesterin perinteisen (vuodesta 1883) vappumatinean, isot ilmapallot, iloiset soittajat ja solistit (Matti S, Annimari R). Oli Lohengrin-alkusoittoa, Odessaa, Porilaisten marssia, Uno-tangoa, sitä kaikkea mitä on aina ennenkin ollut - ja kuuluu olla.Musiikkimatkailuni onkin viime aikoina tapahtunut vain akselilla Tampere-Helsinki, kaikki K:lla alkavat konserttikaupungit ovat nyt jääneet sivummalle, myös Kturku.Silmänisku Kun tarpeeksi kauan suunnistaa kuulemaan/katsomaan taidetta, on varaa valita.

Sitä paitsi Wanha Rouva tarvitsee yhä useammin nukkumapäivän keikkojen väliin…Tuleva musiikillinen kausi 2012-2013 on hankala! Ihan oikeasti pitäisi asua sekä Tampereella että Helsingissä. Oopperaankin on tulossa mielenkiintoista uutta ja vanhaa tuttua, tanssiesitysten lisäksi esimerkiksi Janacekin Tapaus Makropoulos jossa loistaa Karita Mattila, vanhat tutut kuten  Don Carlos (Filipinä nouseva tähti Mika Kares), Aida, Tosca (pääparina uudet tuttavuudet),  Naamiohuvit, Traviata (pääparina uudet tuttavuudet) ja kevään 2013 päättää Tristan ja Isolde, kuningas Markena tässäkin  ”meidän Matti” – joka tekee 2012 Helsingin Juhlaviikoilla Musiikkitalossa saman roolin Esa-Pekan johtamassa ja Peter Sellarsin ohjaamassa spektaakkelissa.


KuiskausMutta kuka on Suomen Kansallisoopperan tuleva ylikapellimestari? Taiteellinen johtajahan on jo valittu. Tulevan kauden tuotantojen kaput näyttävät olevan joko vanhoja tuttuja vierailjoita, nykyinen ylikapu Mikko F tai sitten NN…Kaiken tuon löytämäni ihanuuden taustalla väijyy taloomme tuleva vesijohto- ja viemäriremontti - niin että kenen nurkkiin Tampereella/Helsingissä muutan evakkoon?Epävarma Vapaaehtoiset ilmoittautukoot!


Ennakkomakua tulevasta saamme radiossa huomenna 5.5 klo 19.25. kun Yle Radio 1 lähettää Metropolitanista Tapaus Makropouloksen. Ms. Mattilaa on kovasti kehuttu tässä.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.08 | 13:21

No juu, minä kuulun sarjaan "paahdettu matkoilla". Ensin omalla/kaverin autolla Kouvolassa ja nyt viimeeksi OnniBussilla Kuopiossa. Molemmat oli mukavia matkoja

...
08.04 | 20:10

☺♥

...
08.04 | 11:36

Heippa Portugalista! Sinulla näkyy olevan ns. keskipitkän tähtäimen suunnitelma koska lippuja varattuna reilun vuoden päähän. Vointeja kevään odotteluun.

...
23.03 | 20:23

Jäikö sinulta jotain huomaamatta?

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS